Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα μοιρασθώ μια εμπειρία μου μαζί σας .........

Σήμερα το απόγευμα στις 17h 55min οδηγούσα από την Αλεξ/πολη προς Νέα Χηλή (ένα συνηθισμένο δρομολόγιο που κάνω για πάνω από 20 χρόνια).

Βρισκόμενος κοντά στην περιοχή Πλάζ ΕΟΤ, μέσα από τα φώτα του συγκεκριμένου δρόμου, διέκρινα εύκολα ένα δυνατό φως σε ύψος περίπου 10ο-15ο, κάπου στην περιοχή της Μεγάλης Άρκτου, βόρειο δυτικά της περιοχής που βρισκόμουνα.

Το φως αυτό "έμοιαζε ακίνητο" και διατηρήθηκε με την ίδια έντονη υφή περίπου για 15-20 sec (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά σίγουρα δεν κράτησε πάνω από 1 λεπτό ή τουλάχιστον τόσο το έβλεπα εγώ).

Το φως διατηρήθηκε στην ίδια "περίπου" θέση και εξαφανίσθηκε αφήνοντας τελικά ένα ίχνος με μορφή αστέρα μεγέθους περίπου 1-2 mag για 2-4 sec και μετά τίποτα.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιος προβολέας (αλλά θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά στα βουνά), η σταθερότητά του, η φαινόμενη διάμετρός του (περίπου 10' το 1/3 του δίσκου της Σελήνης) και ο τρόπος που τελικά "εξαφανίσθηκε/έσβησε" με θορύβησαν.

Έκανα μια 15 λεπτη βόλτα στην περιοχή βόρεια της Νέας Χηλής μήπως δω κάτι περισσότερο - αλλά δεν διέκρινα κάτι περισσότερο.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν η σταθερότητα του φωτός σε σχέση με μένα.

Τώρα που ολοκληρώνω το post άκουσα μερικές βολές πυροβολικού ή αρμάτων ......... :lol: και λύνω το μυστήριο :lol:

Άσκηση - Άσκηση - Άσκηση !

Υπάρχει στην περιοχή βορειοδυτικά της Νέας Χηλής, αντίστοιχο πεδίο βολής. Σίγουρα ήταν μια φωτοβολίδα που έριξαν για να διευκολύνουν τις νυχτερινές βολές !

Καλό το πάθημα ! Ακόμη γελάω.

ΥΓ. Έπρεπε να γράψω στο Λοιπές Αστρονομικές Συζητήσεις

Ανδρέα κάνε την αλλαγή όταν μπορέσεις.

Ευχαριστώ !

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη το έχω πάθει και εγώ. Οδηγούσα στον Περιφερειακό και είδα τα ίδια ακίνητα φώτα. Πηγα σπίτι, πήρα τα κυάλια, πήγα σε ενα ύψωμα και είδα οτι ήταν φωτοβολίδες. Τελικά είχε χαθεί ένας ψαράς στη Μηχανιώνα και τον ψάχναν...είχε πλάκα όμως...

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης