konthom Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2009 Από μικρή ηλικία έχω μεγάλο ενδιαφέρον για την αστρονομία. Φέτος είμαι 1η Λυκείου κ έμαθα για τον αντιστοιχο διαγωνισμό κ έχω αποφασίσει να αρχίζω να διαβάζω κ του χρόνου να συμμετέχω κατέχοντας τα βασικά εφόδια. στην ιστοσελίδα της εταιρείας βλέπω ότι ως ενδεικτική ύλη αναφέρονται τα ακόλουθα συγγράματα: 1. Το σχολικό βιβλίο της Β΄ Λυκείου.2. Δανέζη Μάνου - Θεοδοσίου Στράτου: «Το Σύμπαν που αγάπησα», Τόμοι Α΄ & Β΄, εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ, 1999.3. Βάρβογλη Χάρη & Σειραδάκη Ιωάννη: «Εισαγωγή στη σύγχρονη αστρονομία», Θεσσαλονίκη, 1994.4. Shu, Frank: «Αστροφυσική», Τόμοι Α΄ & Β΄, έκδοση Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, 2004.από τι μου προτείνετε να ξεκινήσω κ ποια σειρά να ακολουθήσω. υπάρχει περίπτωση να κατανοήσω τα γραφόμενα ή το ύφος είναι πολύ επιστημονικό. απαιτείται κάποια άλλη προπαιδεία?ευχαριστώ εκ των προτέρων
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2009 Γεια χαρα ! Καλως ηλθες Εξαρταται και απο το δικο σου υποβαθρο . Το σχολικο βιβλιο το θελεις μονο για να παρεις μια ιδεα για την υλη .Κοιτα και το Λεξικο Αστρονομιας του κ. Μαυρομματη . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2009 να εχεις υποψην σου οτι υπαρχουν πανεπιστημιακα βιβλια (νομιζω τα τρια τελευταια) σε αυτα που ανεφερες ,κατι που σημαινει οτι ισως χρειαζονται καποια μαθηματικαλιγο πιο πολλα απο αυτα που ξερεις μεχρι στιγμης,αλλα πιστευω οτι εαν διαθεσεις πολυ χρονο θα τα κατανοησεις πληρως... stargazeshots.com
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2009 Και όπως σε κάθε διαγωνισμό, από την προετοιμασία δε λείπουν ποτέ τα παλιά θέματα http://www.astronomos.gr/diagvnismos_last.html «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα