Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μόλις παρέλαβα μία μεταχειρισμένη philips PCVC740 (toucam pro) από ebay. Κατέβασα διάφορους drivers για xp και vista αλλά συνδέοντάς την, είτε στο pc (με windows xp), είτε στο laptop (με vista), δεν κατάφερα να πάρω παρά μόνο μία σκούρα πράσινη εικόνα. Όταν ελαττώνω τα FPS η πράσινη οθόνη μετατρέπεται σε πράσινες και μαύρες οριζόντιες γραμμές (δεν την τοποθέτησα στο τηλεσκόπιο - μόνο στον υπολογιστή με το δικό της φακό). Τα προγράμματα που δοκίμασα είναι astrosnap και wxAstroCapture. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...
Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και χρονια πολλα :D

Πειραξατε τις υπολοιπες ρυθμισεις?Αυτες οι γραμμες μαλλον ειναι απο το υψηλο gain .Δεν ειανι κατι ανησυχητικο .

Καλο θα ηταν να δοκιμαζατε να τη δουλεψετε στη Σεληνη ωτσε να βλεπετε επι τοπου τι κανει καθε ρυθμιση .

Το πρασινο μηπως ωφειλεται στο Saturation ή στο colour balance ;

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Χρόνια Πολλά Καλές Γιορτές :D

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς δε μου δίνει καθόλου εικόνα ούτε στον Η/Υ σας απλή webcam (παραθέτω 2 εικόνες με αυτό που βλέπω στο wxAstroCapture).

Μάλλον οφείλεται σε ασυμβατότητα της κάμερας με τα vista (η philips δεν έχει εκδόσει drivers για vista). Απεγκατέστησα την κάμερα, έκανα επαναφορά συστήματος και εγκατέστησα πάλι τους drivers ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ :

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/faqview?scy=GR&subrequest=1&mid=Link_FAQs&new_tmpl=1&session=20091225101344_94.67.35.193&desc=PC+USB+Video+Camera,+toUcam+Duo+Pack&view=aa12_view_full.html&list=aa12_list_partial.html&slg=ENG&refnr=0066387&refdisplay=WEBCAM_QAC_66387&dct=QAC&ctn=PCVC740K/DP

αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι ότι το ίδιο γίνεται και σε άλλο Η/Υ που δοκίμασα με windows xp.

831393083_image-20fps.jpg.d109d2de28d2eed18fdc871fd8408cda.jpg

20 fps

2003410668_image-5fps.jpg.3ea0139960064580dcbfa07ab58b97e2.jpg

5 fps

Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε

Αν μπορειτε δοιμαστε με καποιο αλλο πργραμμα γιατι κι εγω εχω παραπονα απο το preview του wxAstroCapture .

Δοκιμαστε το εστω και στο msn , για να βεβαιωθουμε οτι δουλευει σωστα η webcam .

Ο υπολογιστης τη "βλεπει" τη webcam ?

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Χρονια πολλα Γιώργο

Οταν λες "ο υπολογιστής την βλέπει" ενοεις οτι σε "απλα" προγράμματα βιντεο (πχ skype ή οτιδηποτε εχεις διαθεσιμο) η καμερα λειτουργει σωστα;

Αλλιως πολύ φοβαμαι οτι θα πρεπει να μπεις σε διαδικασια επιστροφης (ελπίζω να εχεις πληρωσει με Paypal)

Δημοσιεύτηκε
Όταν λέω ότι τη βλέπει εννοώ ότι φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers (υπάρχει στη λίστα των συσκευών στο system/device manager). Δεν την έχω δοκιμάσει με απλά προγράμματα (skype κλπ)
Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε
Δοκιμασε (πρωτα στα ΧΡ) με οποιοδηποτε διαθεσιμο προγραμμα που διαχειριζεται βιντεο καμερες (ακομη και του ιδιου του λειτουργικού). Μην δοκιμαζεις με τα αστρονομικα αν εχεις αμφιβολία - αν και μεταξυ μας- δεν θα επρεπε να υπαρχει διαφορα. Αν παιζουν σωστα (παιξε με τις ρυθμίσεις της καμερας) τοτε εισαι τυχερος και απλα τα "αστρονομικα" για καποιο λογο δεν εχουν γινει σωστα εγκατασταση. Αν οχι τοτε μαλλον σου πουλήσανε μουφα στο ebay
Δημοσιεύτηκε

Γιώργο,

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μία SPC, και τελικά αποδείχτηκε ότι υπήρχε κομμένο καλωδιάκι στην κάμερα απο απότομο τράβηγμα. Δηλαδή στην "διαχείριση Υλικού" η κάμερα φαινόταν να είναι εγκατεστημένη κανπνικά, αλλα απο εικόνα νιξ και πουθενα.Φοβάμαι ότι ο Γιάννης έχει δίκιο. Μάλλον είναι μούφα!

Φιλικά

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Ο πωλητής μου είπε ότι η κάμερα δούλευε κανονικά στα windows 2000. Περιμένω να μου στείλει το original cd της κάμερας για να δοκιμάσω...

Εν τω μεταξύ η ατυχία συνεχίζεται... Ο μικρός μου έσπασε το τριποδάκι της κάμερας. Αν κάποιος το έχει και δεν το χρειάζεται ας μου στείλει π.μ. (γιατί δεν θα μπορέσω να επιστρέψω την κάμερα πίσω αν τελικά δεν δουλέψει).

Γιώργος Αλεξίου
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τελικά η λύση ήρθε απρόσμενα με το πρόγραμμα WcRmac :

http://www.astrosurf.com/astrobond/ebrawe.htm

Το πρόγραμμα τροποποιεί τα δεδομένα στην EΕPROM της κάμερας και έτσι δουλεύει σε RAW mod (δηλ. χωρίς ή σχεδόν χωρίς συμπίεση). Στο μενού υπάρχει η επιλογή 'Set OPTIMIZED COLOR (NON RAW) Mode AND Special Factory Settings'. Συνδέοντας την κάμερα στο laptop και επιλέγοντας αυτή τη λειτουργία ξαφνικά....εγένετο φως!!!

Γιώργος Αλεξίου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης