aginor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2009 καλησπερα,εχω μερικες ερωτησεις και θελω μερικες απλες απαντησεις. Η απαντηση ξερω οτι ειναι πιο πολυπλοκη αλλα την θελω "απλα".ο ηλιος απο χειμωνα σε καλοκαιρι, ανεβαινει απο τον οριζοντα προς το "καθετο" και μετα "ξανακατεβαινει".ερωτηση 1: ποσες μοιρες ειναι το ελαχιστο υψος??ερ 2: ποσες μοιρες ειναι το μεγιστο??ερ 3: η μεταβολη ειναι γραμμικη? δλδ 2 μοιρες την ημερα ή ο ρυθμος ειναι πιο πολυπλοκος μαθηματικα?(πχ εκθετικος)ερ 4: αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα φυλο χαρτι πανω σε μια βαση τηλεσκοπιου με αστροστατη, προσανατολισμενο με τετοιο τροπο που η σκια του να ειναι μια γραμμη. γιριζοντας ο αστροστατης, ολη την ημερα θα σινεχισει να ειναι η σκια μια γραμμη. αν υποθεσουμε οτι ο αστροστατης ειναι 100% ακριβιας, και δουλευει αδιακοπα ολο το ετος, καθε μερα θα ειναι μια γραμμη η σκια ή ο ηλιος αποκταει μια "προπορια"?? Αν ναι ποση ειναι αυτη?Μηχαλω για τα παλια μοντελα που ειχαμε εμεις οι πιο "ρομαντικοι" με εναν αξονα παραλιλο με αυτον της γης κτλ, οχι τα κενουργια με πινακα και ηλεκτρονικα. ευχαριστω πολυ,τα παραπανω στοιχεια μου ειναι απαραιτητα για την πτυχιακη μου στο τμημα μηχανολογων μηχανικων ΤΕΙ Σερρων. στο γυμνασιο ασχολιομουν με αστρονομια. ειχα και τηλεσκοπιο, μετα μεγαλωσα και ......ξεχασα! Ζωη δεν ειναι να ξυπνας,να τρως,να θετεις παλι,Ζωη ειναι να εισαι ξυπνητος οταν κοιμουνται οι αλλοι......
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2009 Καλησπέρα, χρόνια πολλά, καλωσόρισες στο Astrovox. 1,2 και 3 το βρίσκεις εύκολα ψάχνονας για το ανάλημμα (google, wikipedia) ή σε προγράμματα όπως το Stellarium και το Starry night. Δες και φωτογραφίες του κ.Αγιομαμιτη (συγνώμη αλλά μπαίνω από το κινητό και δεν εχω εύκολη την προσθήκη συνδέσμων) Για εξήγησε λίγο καλύτερα το 4.Εννοείς ο αστροστάτης να ακολουθεί τον ήλιο 24/7 ;;;Και το χαρτί που θα βρίσκεται πάνω στο τηλεσκόπιο; τι χαρτί Α4; πως θα είναι τοποθετημένο; τι εννοείς μια γραμμή; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
aginor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 φοβερο!ευχαριστω πολυ!ακριβως αυτο ψαχνω. οσο για το 4. αν υποθεσουμε οτι πιανουμε μια μερα με το τηλεσκοπιο τον ηλιο. και βαζουμε τον αστροστατη. το υψος απο ναδιρ σε ζενιθ το ελενχουμε με το χερι. το αζιμουθιο ειναι στον αστροστατη. καθε μερα πρεπει να διορθωνουμε με το χερι το αζιμουθιο γιατι η "ημερα" δεν ειναι παντα 24 ωρες. για να μην χαθω στο software, μερικες παραπανω οδηγιες για να βρω τις μοιρες που θελω και οχι οτι ναναι νουμερα? Ζωη δεν ειναι να ξυπνας,να τρως,να θετεις παλι,Ζωη ειναι να εισαι ξυπνητος οταν κοιμουνται οι αλλοι......
aginor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 εψαξα το Stellarium. Φοβερο προγραμα απο γραφικα και ευκολια! την εποχη μου μονο το Red Shift 2 υπηρχε....ξερει κανεις αν σε καποιο προγραμμα μπορω να ζητησω θεση του ηλιου για καθε μερα (ειτε την ιδια ωρα ειτε ακριβως στην ανατολη) και να μου δωσει σε xls τις γωνιες ή την γωνια και την ωρα?? Ζωη δεν ειναι να ξυπνας,να τρως,να θετεις παλι,Ζωη ειναι να εισαι ξυπνητος οταν κοιμουνται οι αλλοι......
quendi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα που να εξάγει αστρονομικές "εφημερίδες". Από αυτά που έχω, το starry night 6 pro plus εξάγει αυτά που θες σε .txt και το Redshift 6 premium (νομίζω και το 7) σε .xps, αλλά δεν είναι δωρεάν..Αν θυμάμαι καλά (δεν το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια) ίσως το κάνει και το cartes du ciel το οποίο είναι δωρεάν: http://www.astrovox.gr/skycharts/ Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα