Jump to content

Σχεδιο αναχαιτισης αστεροειδους απο την Ρωσια!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

:shock: :shock:

Συμφωνα με εγκυρα δημοσιευματα η Ρωσια εξεταζει το ενδεχομενο να στειλει διαστημικο σκαφος με σκοπο να εκτρεψει απο την πορεια του τον αστεροειδη Αποφι ο οποιος μπορει να συγκρουστει με την γη στο μελλον και να δημιουργησει κρατηρα στο μεγεθος της Γαλλιας! Ο Αποφις εχει διαμετρο 270 μετρα και ειχε τρομοκρατησει τους αστρονομους το 2004 οταν οι αρχικοι υπολογισμοι εδειχναν οτι υπηρχε 1 περιπτωση στις 37 να συγκρουστει με την γη το 2029! Οι επιστημονες εχουν προτεινει διαφορες λυσεις για την αναχαιτιση του αστεροειδους (τα πυρηνικα οπλα αποκλειονται) οπως την εγκατασταση κινητηρα ιοντων στην επιφανεια του που σταδιακα θα αλλαξει την πορεια του κ.α αλλα η επικρατεστερη λυση φαινεται να ειναι η εκτοξευση διαστημοπλοιου μεγαλης μαζας που ειτε με συγκρουση ειτε μεσω του βαρυτικου του πεδιου θα εκτρεψει τον αστεροειδη απο την πιθανη συγκρουση του με την γη που αν συμβει θα εχουμε να κανουμε με μια απο τις μεγαλυτερες καταστροφες που εχει αντιμετωπισει ο πλανητης μας!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

και ποια ειναι αυτα τα εγκυρα δημοσιευματα???

για δωσε καμια πηγη

 

 

γιατι συμφωνα καποια αλλα τετοια "εγκυρα" δημισιευματα εχουν γραφει πολλαααααααααα

και τα περισοτερα αυτων αρλουμπες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγώ θα ήθελα να δω τις πηγές. Εκτός αυτού αν είναι να συγκρουστεί με τη Γη θα γίνει το 2036, αν περάσει το 2029 από συγκεκριμένο σημείο που θα αλλάξει την τροχιά του, αλλά και πάλι η πιθανότητα είναι 1 στις 250.000!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακομα και με αυτες τις πιθανοτητες, καλα δεν ειναι να εχουμε μια πισινη?

Καλα τωρα αμα προκειται να πεσει και σε 2 χρονια και εξαρταται η επιβιωση του ειδους αν συγκεντρωθουν ολες οι πηγες εκει τσακ-μπαμ θα γινει

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ρε παιδια εγω αυτο την ειδηση δεν την ανεφερα για να σας τρομοκρατησω. Ηταν μια ειδηση που την βρηκα στο site μιας εφημεριδας καθως και σε αλλα site ενημερωσης οπως το in.gr, inews.gr κ.α και την βρηκα ενδιαφερουσα ωστε να δημοσιευτει στο astrovox. Εν πασει περιπτωση δεν αξιζει να σταθουμε μονο στο γεγονος της πιθανης συγκρουσης του Αποφι με τον πλανητη μας (αλλοστε η πιθανοτητα αυτη ειναι πολυ μικρη) αλλα και στο γεγονος οτι (αν θυμαμε καλα) η χωρα που προτεινε και πιθανος θα εφαρμοσει το σχεδιο αναχαιτησης ειναι η Ρωσια!!! Δεν ξερω για σας εμενα με ξαφνιασε καπως αυτο...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εμ ναι με τοσο χολιγουντ που ολο οι αμερικανοι σωζουν τον κοσμο απο αστεροειδεις,εξωγηιινους και λοιπες απειλες απο το διαστημα, ακους οτι οι ρωσοι κανουν κατι και ξαφνιαζεσαι!

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μου θιμιζει λιγο κατι απο τα διαστημικα προγραμματα "πολεμος των αστρων" επι ψυχρου πολεμου. Οι μεγαλυτεροι θα θυμομαστε τι γινοταν την δεκατια του 80. Ενας πολεμος που σχεδιαστικε με πληρη μυστικοτητα (και απο ΗΠΑ και απο ΕΣΣΕΔ) και γινοταν με συνεντευξεις και ανακοινωσεις κατω απο πληρη μυστικοτητα, ενας πολεμος που εγινε με πλαστικα μοντελα και χαρτια. Και το μονο Λαφυρο που αφηνε αυτος ο πολεμος Ηταν οι Εντυπωσεις Για το ποιος ειναι ποιο Ισχυρος Στο διαστημα.

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο στο περιοδικό science πριν αρκετό καιρό.Έλεγε όμως αν θυμάμαι ότι θα συγκρουστεί το 2036 και όχι το 2029..

 

 

 

Πάντως το να πετάξουμε πυρηνικά πάνω στον αστροειδή σε περίπτωση που υπάρχει είναι πολύ επικίνδυνο..Τα κομμάτια του μπορεί να εκτιναχτούν σε οποιαδήποτε διεύθυνση χτυπώντας σε άλλους αστεροειδής και δημιουργώντας έτσι μία αλυσιδωτή αντίδραση συγκρούσεων, δημιουργώντας περισσότερες πιθανότητες να έρθουν κι άλλοι αστεροειδής σε πορεία σύγκρουσης με την γη ή έστω θραύσματα του ίδιου..

 

Τώρα αν όντως ισχύουν αυτά που λένε αν ζούμε το 2036 ελπίζω να βρούμε ένα τρόπο μέχρι τότε να αποφύγουμε τον έστω και μικρής πιθανότητας κίνδυνο.

 

http:// http://www.scienceillustrated.gr/index.php?op=Magazine&todo=showarticle&aid=1667

your true enemy is yourself
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης