Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΜΕ OLYMPUS E-420 ΣΕ ΕΤΧ-70 ΑΤ ΚΑΙ BARLOW 3X.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟ OLYMPUS STUDIO 2.

ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΕΙΧΕ ΘΑΜΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕΤΑ.

Η ΦΩΤΟ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ 20/1/10 ΠΕΡΙΠΟΥ 8ΜΜ

MOON.thumb.jpg.b85324e83a416034abd6b0c6b5b76a2b.jpg

• Απαντήσεις 124
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ "billy.niotis" που δίνεις τον τρόπο κατασκευής του βύσματος γιατί είχα απογοητευθεί.

-Είναι εύκολο να βρεί κάποιος τα βύσματα αυτά σε μαγαζιά με ηλεκτρονικα κι αν ναι που?

-Εiναι εύκολο να γίνουν οι κολλήσεις στο βίσμα που μπαίνει στην Olympus?

-Σε περίπτωση βραχικυκλώματος του βίσματος απο τισ κολλήσεις υπάρχει περίπτωση να μας κάνει πρόβλημα στην μηχανή?

-Το βίσμα για το video σήμα πως αντιστοιχίζεται σε RCA που είναι πιό κλασικό?

-Εχει δοκιμάσει κανεις να κάνει video in στο Olympus Studio 2 εστιάζοντας κιόλας με φτηνιάρικες USB καρτούλες όπως αυτή http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=7BE2F6C40049134DAD61527C878BCD4F&pa=985E0BDA4B47EC44965AAFB835B0BCD0 ?

-Από που ψώνισες το T-Ring και το T-Adapter?

Φίλε "xaralam" συμφωνώ ότι δεν χρειάζετε PC για να εστιάσει κάποιος ΟΜΩΣ αυτό γίνεται ΠΟΛΥ ευκολότερα με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει. Άντε τώρα να προσπαθήσεις να εστιάσεις σε Deep Sky Objects....

Celestron AstroMaster 130EQ MD
Δημοσιεύτηκε
Άντε τώρα να προσπαθήσεις να εστιάσεις σε Deep Sky Objects....

Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά, σε ένα φωτεινό αστέρι εστιάζεις και είσαι έτοιμος, δεν χρειάζεται να εστιάζεις σε κάθε διαφορετικό αντικείμενο. Ψάξε περί μάσκων bahtinov. Ειδικά αν έχεις liveview, τα πράγματα είναι πανεύκολα!

Δημοσιεύτηκε

ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΥΣΜΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΒΥΣΜ (ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 2.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ USB ΔΗΛΑΔΗ +5,DATA+,DATA- KAI ΓΕΙΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ VIDEO OUT KAI ΓΕΙΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΟ.

ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ LIVE VIEW ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ VIDEO ME ΤΟ AMCap ΤΩΝ WINDOWS ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ 10Χ ΣΤΟ ΖΟΟΜ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΙΧΝΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΣΑΠΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ

IMAG0005.thumb.JPG.285c77df08f519084eba9c4f3f9083cb.JPG

Δημοσιεύτηκε

Όταν λύσω τα άλλα προβλήματα που έχω θα δωκιμάσω τις προτάσεις σου "planetman"

"billy.niotis" όταν προχωρίσεις στην κατασκευή του καλωδίου κάνε ένα post ώστε να αναφερθείς σε τεχνικές λεπτομέριες και για μένα που δεν είμαι ηλεκτρονικός.

Δημοσιεύτηκε

ΚΟΙΤΑ ΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ OLYMPUS USA ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.

Δημοσιεύτηκε
ΚΟΙΤΑ ΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ OLYMPUS USA ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.

Αν το φτιάξεις όμως δεν θα σου είναι δύσκολο να με καθοδηγίσεις, εφ'όσον βέβαια θέλεις...

Θεωρώ πολύ σημαντικό πάντως το Liveview μέσα από PC γιαυτό και παίρνουν πολλά + οι Canon στην αστροφωτογράφηση.

Δημοσιεύτηκε

Αν το φτιάξεις όμως δεν θα σου είναι δύσκολο να με καθοδηγίσεις, εφ'όσον βέβαια θέλεις...

Θεωρώ πολύ σημαντικό πάντως το Liveview μέσα από PC γιαυτό και παίρνουν πολλά + οι Canon στην αστροφωτογράφηση.

O λόγος που πέρνουν πολλά + οι canon είναι ότι αφαιρούνται τα φίλτρα εύκολα και έχουν βγει αρκετά αστρονομικά φιλτρα για canon καθώς και ελαφρά μικρ΄΄οτερος θόρυβος σε iso 1600. To Live view δεν έχει κανένα λόγο να γίνει μέσα από το PC κάνεις ότι λέει ο planetman και εστιάζεις πανεύκολα. Πρώτα πας σε ένα φωτεινό αστερι εστιάζεις κλειδώνεις την εστίαση και μετά πας στο στόχο. Η ίδια διαδικασία ακουλουθείται και μέσω της οθόνης του PC απλά δεν κοιτάς την οθόνη της κάμερας αλλά του PC δεν νομίζω ότι είναι και κάτι το σπουδαίο σε πια οθόνη θα κοιτάς για να εστιάσεις :) !!!

Δημοσιεύτηκε

XARALAM ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ PC ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ VIDEO ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ REGISTAX OTI ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ WEBCAM 2 ΣΕ 1 ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΟ ΚΑΙ PC ΚΑΙ DEEP SKY ΚΑΙ PLANETARY ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ =D>

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ WEBCAM ΕΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 130 ΕΥΡΩ Ε ΜΕ 156 ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ \:D/

Δημοσιεύτηκε
XARALAM ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ PC ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ VIDEO ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ REGISTAX OTI ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ WEBCAM 2 ΣΕ 1 ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΟ ΚΑΙ PC ΚΑΙ DEEP SKY ΚΑΙ PLANETARY ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ =D>

Όντως ναι !!! Για πλανήτες και σελήνη θα ήταν ιδανικό το video !!!. Φίλε πάντως ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω χρόνο να το κοιτάξω και εγώ ελπίζω αυτό το ΣΚ να τα καταφέρω . Πάντως αν σε ενδιαφέρει δοκίμασε ένα hyperion προσοφθάλμιο με τον ειδικό αντάπτορα για την μηχανή δηλαδή η μηχανή βιδώνει πάνω στον προσφθάλμιο

δες μερικές photo από σελήνη εδώ !!! http://www.facebook.com/#/album.php?page=1&aid=10309&id=1596424679 . Είναι με τον παραπάνω τρόπο και την Ε-420

τα ο προσοφθάλμιος είναι αυτός

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=988 και ο adaptor http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1382

Δημοσιεύτηκε
Κατ αρχήν να σου πω πως η μέθοδος με τον προσοφθάλμιο κάνει μόνο για σελήνη και αν καταφέρεις το video για πλανήτες όχι για deepsky. Δες μερικές

moond.jpg.ab1751c6365aba0ef634294609a8636c.jpg

moonc.jpg.61958ee7cfb7fe7cc44419678226516f.jpg

moona.jpg.a4ad6a902ca2dea519d31bfc38788f83.jpg

moon.jpg.2ec943138ddba4de34a4a9533e1ddb6e.jpg

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Billy γίνεται σε παρακαλώ πολύ να μη φωνάζεις . Ενδιαφέροντα όσα λέτε άλλα πάτα αυτό το CapsLock να μιλάμε σαν άνθρωποι .

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Δημοσιεύτηκε
χαραλαμ οι φωτο ειναι με olympus e-420; και το τηλεσκοπιο; δωσε λιγες λεπτομεριες

Olympus E-420 και ο σωλήνας ήταν ο παλιος μου Celestron Nexstar 5SE 127mm f= 1250 και οι προσοφθάλμιοι της σειράς hyperion της Baader και κάποιες με prime focus. Από ότι βλέπω εσυ χρησιμοποιείς barlow και όχι προσοφθάλμιο κοίτα λίγα τα link που σου έστειλα :)

Δημοσιεύτηκε

τα ειδα τα λινκ και σε ευχαριστω πολυ επισης να σου πω πως οι φωτο σου ειναι πολυ καλες.

τωρα οσο αφορα γενικα το συστημα μου ηθελα να ειναι οσο το δυνατον φθηνοτερο και νομιζω πωσ κανω για την ωρα καποια πραματα.

αργοτερα οπωσδηποτε θα ακολουθησω πιστα τισ οδηγιες σου αλλα με αλλο τηλεσκοπιο.

Δημοσιεύτηκε
χαραλαμ γνωριζεις γιατι δεν μπορω να εστιασω μακρια οταν τοποθετησω την ε-420 μονη της στο ετχ70;

Tι F έχεις πρέπει να εστιάσεις πιο έξω ή πιο μέσα ? Δηλαδή δεν σου φτάνει η διαδρομή του εστιαστη? ή πρέπει να έρθει πιο κοντα η μηχανη στο τηλεσκόπιο. Πως συνδέει την μηχανη πάνω σε αυτο?

Δημοσιεύτηκε
πρεπει να εστιασω ποιο μεσα και το φ =300
και πως συνδέεις την camera ? Βιδώνεις το t-ring πάνω στον εστιαστή ή χρησιμοποιείς κάποιον adaptor και εαν ναι πόσα mm μήκος έχει ο adaptor ?
Δημοσιεύτηκε

εχω κοψει το καπακι της μηχανης και εχω βαλει το στρογγυλο μεταλο με το σπειρωμα απο το φακο του τηλεσκοπιου.

με αυτο τον τροπο βαζω την ε-420 σαν προσοφθαλμιο

Δημοσιεύτηκε
εχω κοψει το καπακι της μηχανης και εχω βαλει το στρογγυλο μεταλο με το σπειρωμα απο το φακο του τηλεσκοπιου.

με αυτο τον τροπο βαζω την ε-420 σαν προσοφθαλμιο

Μια photo θα βοήθαγε να καταλάβω :) Διαγώνιο χρησιμοποιεις ?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης