billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 το ετχ-70 εχει διαγωνιο ενσωματωμενο δεν χωραει στο πισω μερος του ετχ γιατι οταν κινηθει θα βρει στην βαση goto και κατι θα σπασει. πιο πανω εχω βαλει φωτο ολου του συστηματος
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Εσυ θέλεις να έρθει η μηχανή όσο πιο κοντά στον σωλήνα γίνεται αν την βάλεις πάνω στο διαγώνιο αυξάνεις την διαδρομη ενώ αν την βάλεις όπως στο παραπάνω link θα έρθει πιο κοντα και ενδεχομένως να εστιάσεις
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 το ετχ-70 εχει διαγωνιο ενσωματωμενο δεν χωραει στο πισω μερος του ετχ γιατι οταν κινηθει θα βρει στην βαση goto και κατι θα σπασει. πιο πανω εχω βαλει φωτο ολου του συστηματος Μα ο adaptor αυτός είναι για ETX 70 αρά θα γίνεται για κοιτα την φωτο στο λινκ δες και εδω http://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/VX6680HTM2S68PM99PX5PBBDX2/product_id/64ST
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 ξερεισ κατι εχεις δικιο αλλα η αποσταση για να εστιασει αιναι μικροτερη και απο πισω, εχω τοποθετησει την καμερα εκει αν και οπως σου ειπα δεν βολευει γιατι θα σπασει οταν ανεβει ο σωληνας...
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 ξερεισ κατι εχεις δικιο αλλα η αποσταση για να εστιασει αιναι μικροτερη και απο πισω, εχω τοποθετησει την καμερα εκει αν και οπως σου ειπα δεν βολευει γιατι θα σπασει οταν ανεβει ο σωληνας... Δεν θα φωτογραφίζεις στο ζενιθ μέχρι 60 μοιρες άντε 70
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 στις 45 μοιρες βρισκει το ερωτημα ειναι γιατι δεν εστιαζει εστω και απο πισω χωρις τον καθρεπτη ειναι θεμα μικρου f f=300?
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Όπως φαινεται ναι . Ο barlow διπλασιάζει to f για αυτο και εστιάζεις . Αλλά για σελήνη και πλανήτες θες μεγάλο f για να έχεις και μεγάλες μεγενθυνσεις
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Η camera έχει chip 21,5 mm οπότε με τον barlow σου βγάζει μεγένθυνση 600 / 21,5 = 28 χ Αντίθετα χωρίς barlow θα σου έβγαζε 300 / 21,5 = 13 x . Πολύ λίγο
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 ok τωρα συννενοηθηκαμε αρα ειναι το f μικρο και τελικα ο barlow einai 3x δηλαδη f=900 του τεστιν 41χ
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 ok τωρα συννενοηθηκαμε αρα ειναι το f μικρο και τελικα ο barlow einai 3x δηλαδη f=900 του τεστιν 41χ Ακριβώς !
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 ΤΟ 41Χ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΒΑΘΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ε-420;
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 ΤΟ 41Χ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΒΑΘΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ε-420; Για βαθύ ουρανό ξεχασε το με την στήριξη που έχεις . Θες ησημερινή στήριξη και οδήγηση κτλ.
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Θες να κάνεις φωτογράφιση βαθέως ουρανού με barlow 3x?Λάβε υπόψιν ότι μαζί με το F=focal length που γίνετε 900μμ τριπλασιάζετε και το f=5x3=15.Δηλαδή το τηλεσκόπιο σου γίνετε πολύ αργό και θέλεις μεγαλύτερο χρόνο εκθέσεις για να μαζεύει φωτόνια.Η πιο απλή λύση στο είπα και εγώ πιο πάνω και ο xaralam είναι να πάρεις το ανταπτορα από τον Νομικό και να φωτογραφίζεις με F=300mm και f=5,μιας και η στήριξή σου είναι 1ονAlt-Az και 2ον)θα έχει πρόβλημα στο να ακολουθεί τον στόχο σωστά(είναι και το βάρος τις μηχανής που θα το ζορίζει)θα πρέπει να κάνεις πολύ σύντομες εκθέσεις.Ο τύπος για να βγάλεις τους χρόνους είναι 700/300=2,33333 sec με ακίνητο το τηλεσκόπιο που σημαίνει ότι λίγο δύσκολα να πιάσεις θέμα έτσι,τώρα αν καταφέρεις να ακολουθείς τον στόχο έστω και 30sec και βγάλεις αρκετά καρέ κάτι μπορεί να γίνει.Επίσης δεν ξέρω αν έχει την δυνατότητα το τηλεσκόπιο σου να συνδεθεί με υπολογιστή για να το οδηγείς με το PHD για να πιάσεις πιο εύκολα τα 30 sec. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 ευχαριστω για τις πληροφοριες. αυτο ακριβως συζητηθηκε και με τον xaralam. τωρα οσο αφορα την ε-420 ειναι πολυ ελαφρια το προβλημα ειναι στο τηλεσκοπιο (για βαθυ ουρανο).Ισως με μικρες εκθεσεις των 30 δευτερων κατι να γινει.TO PHD TI EINAI;. δεν μενει παρα να καθαρισουν οι ουρανοι και θα δουμε.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2010 Κατ αρχήν με γεια η Olympus! Εγώ έχω το προηγούμενο μοντέλο και είναι μια χαρά μηχανή και πανάλαφρη. Τι τον μπερδεύετε τον άνθρωπο πως δεν μπορεί να πάρει μεγάλες μεγεθύνσεις; Μια χαρά μπορεί με προσοφθάλμια προβολή όπως γινόταν και με τις φιλμάτες φωτό πλανητών! Δεύτερον να πάρεις φίλε μου το ασύρματο τηλεχειριστήριο που κάνει 25 ευρώ. Πατώντας το + και _ ταυτόχρονα το κλείστρο δουλεύει σαν Τ. Δηλαδή ανοίγει και μένει ανοιχτό μέχρι να ξαναπατήσεις + και - οπότε κλείνει (δεν το λέει το manual και ίσως αν ρωτήσεις σε κατάστημα να πάνε να σου "πασάρουν" το πανάκριβο που λειτουργεί με καλώδιο!).Για μένα δεν έχει σημασία αν βγαίνει το φίλτρο ή όχι γιατι απο καμία φωτογραφική μηχανή δεν θα το έβγαζα (κατα 99.9% οι φωτογραφίες που θα βγάζεις θα είναι ημέρα).Μερικά δείγματα απο φωτό με την Olympus E-410 είναι συννημένα.Λίγα λόγια για την τεχνική που ακολουθώ:Τηλεσκόπιο 6" f/8 βάση EQ3-2 tracking but no guidingΜε το Live view της Olympus εστιάζεις εύκολα και γρήγορα ούτε Hartman mask ούτε τίποτα όταν εστιάσεις σε ένα φωτεινο αστρο βλέπεις τα "spikes" από την "αράχνη".Δεν βγαζω raw δεν υπάρχει λόγος μεγάλα και δυσχρηστα αρχεία ούτε τραβάω και σκοτεινό κάδρο για κάθε λήψη ένα στο τέλος αρκεί η αφαίρεσή του γίνεται με το πολύ καλό και ελαφρύ πρόγραμμα Black frame NR (google for it!).Τρεις εκθέσεις του ενός λεπτού ISO1600 η πολική ευθυγράμμιση με την πολική διόπτρα.Επίθεση των λήψεων με registax.Επεγεργασια με photoshop ή με ότι αλλο πρόγραμμα έχεις.Καλή διασκέδαση και καλώς όρισες στο Olympus club! Έχεις μια μηχανή με εξαιρετικό λόγο τιμής/απόδοση που βγάζει και πολύ καλύτερες φωτό από τις κόμπακτ της πλάκας!ΥΓ1 αγόρασα και ένα αντάπτερ απο Μ42 σε 4/3 και θα βγάλω και piggyback με τον 80mm f/2 και τον 200mm f/3.3 που τον αγόρασα στο μοναστηράκι 10(!!!) ευρώ σε άριστη κατάσταση!ΥΓ2 Ο φίλος με το ΕΤΧ-70 να μην ξεχάσει τη φωτογράφιση βαθέως ουρανού με την Olympus! Απλά να φτιάξει ένα απλό ξύλινο wedge (το site του Weasner έχει πολλές ιδέες) και να το στήσει σαν ισημερινό! Εδώ δεν είχα trailing σε 1200mm θα έχει σε 400 που είναι το ΕΤΧ-70; Και θα καλύπτει μεγάλο μέρος του ουρανού εκτός από κοντά στον βόρειο ουράνιο πόλο. Μ57 Ring Nebula Μ56 Μ5 Μ13 Ηρακλής, όλες οι φωτό έχουν χαμηλώσει σε ανάλυση για να τις ανεβάσω σε ιστολόγιο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
raxxla Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2010 Δεν βγαζω raw δεν υπάρχει λόγος μεγάλα και δυσχρηστα αρχεία ούτε τραβάω και σκοτεινό κάδρο για κάθε λήψη ένα στο τέλος αρκεί η αφαίρεσή του γίνεται με το πολύ καλό και ελαφρύ πρόγραμμα Black frame NR. Έχω την εντύπωση πως αν το dark frame δεν είναι σε raw format (άρα και οι λήψεις) τότε δεν είναι ακριβές (κατά την αποθήκευση σε jpeg αλλοιώνεται η πληροφορία). Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2010 Το Black frame NR αποκωδικοποιεί τα jpg και κάνει αφαίρεση σκοτεινού κάδρου κανονικά. Το συνιστά και ο Covington στο βιβλίο του. Δοκιμάστε το και απαλλαγείτε απο τα raw (έτσι κι αλλιώς οι φτηνές κόμπακτ δεν έχουν τέτοια δυνατότητα για raw).Απλό, ελαφρύ, εύχρηστο κάνει και για τις απλές όχι αστρονομικές νυχτερινές λήψεις. http://www.mediachance.com/digicam/blackframe.htm Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2010 Εισαι περιεκτικοτατος. οι φωτο σου ειναι παρα πολυ καλες. νομιζω οτι μιλαμε την ιδια γλωσσα διοτι και εγω ανοιξα αυτη τη σελιδα για να αναδειξω τα φθηνα και καλα καλουδια της καμερας.περιμενω να καθαρισει ο ουρανος να μειωθει η υγρασια και θα τα πουμε με εργα ξανα Ευχαριστω για τισ πληροφοριες παιδια καθαρους ουρανους να εχουμε.
xaralam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Τι τον μπερδεύετε τον άνθρωπο πως δεν μπορεί να πάρει μεγάλες μεγεθύνσεις; Μια χαρά μπορεί με προσοφθάλμια προβολή όπως γινόταν και με τις φιλμάτες φωτό πλανητών! Εσυ φίλε μου έχεις 1200 mm και όχι 400mm . Ο φίλος μιλάει για πλανήτες οπου εκεί χρειάζονται μεγάλες μεγεθύνσεις και video. Δυστυχώς ο φίλος έχει αλτ αζιμουθ και όχι ισημερινή όπως εσυ. Δεν του είπαμε να ξεχάσει την olympus για αστροφωτο αλλά τον εξοπλισμό του. Με τον εξοπλισμό του δυστυχώς ποτέ δεν μπορεί να φτάσει σε χρόνους πάνω από 30 δευτερα ( 3 λεπτες είναι τουλάχιστον απαραίτητες για νεφελώματα) και αν ακόμα μπορεί να πάρει 300 λήψεις του 1 λεπτού τοτε στο σύνολο του χρόνου θα έχει περιστροφή πεδιου. Tην προσοφθάλμια προβολή την προτείναμε και εμείς αλλά δυστυχώς το συστημά του βρισκει στην βάση σε γωνία πάνω από 30 μοίρες. Και κάτι αλλό έχεις δοκιμάσει να τραβήξεις χρόνους πάνω από 4 λεπτά ? εκει να δεις θορυβος για αυτό χρειάζονται αρκετά darks . Στο 1 λεπτό που τραβάς εσυ προφανώς και έχεις ελάχιστο θόρυβο . Για δοκίμασε ένα dark 5 λεπτών και θα με θυμηθεις
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Είπαμε ισημερινή έχει με μια ισημερινή σφήνα που μπορεί να την κατασκευάσει μόνος για πλάκα για ένα τόσο μικρό τηλεσκόπιο... Για την υψοαζιμουθιακή συμφωνώ, για αστροφωτό είναι άχρηστη ναι το υπογραμίζω (ούτε software ούτε τίποτα αστροφωτογράφηση=ισημερινή).Αν μιλάμε για φωτό deep sky με f/5 που έχει ο φίλος είναι σαν να κάνει piggyback με φακό 350mm που στην Olympus ισοδυναμεί με 700mm σε φίλμ. Μια χαρά μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες. Για πλανήτες είναι μικρή η μεγέθυνση και με προσοφθάλμια προβολή αλλά και έτσι κάτι θα βγάλει. Ας δοκιμάσει αν και για πλανήτες συμφωνώ δεν κάνει τόσο μικρή εστιακή απόσταση... Αλλά το θέμα είναι να διασκεδάζεις όχι να προσπαθείς να μιμηθείς αστροφωτό που βλέπεις στα περιοδικά από "ερασιτέχνες" με εξοπλισμό πολλών δεκάδων χιλιάδων $$$$$ που παίρνουν και λεφτά για να δημοσιεύουν φωτό που τράβηξαν ατελείωτες νύχτες όταν οι ερασιτέχνες (χωρίς εισαγωγικά) κοιμούνται γιατί την άλλη μέρα έχουν να πάνε στη δουλειά τους... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
xaralam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Αλλά ο φίλος έχει και ένα άλλο προβλημα ότι δεν μπορεί να κάνει prime focus (δεν εστιάζει) μόνο με barlow εστιάζει και μάλιστα με 3χ οπότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα καθώς θα έχει f= 15 εκτός αν βρεί καμια πατέντα για την εστίαση ή κάνει αυτο που του προτείνεις προσοφθάλμια προβολή και μετατροπή σε ισημερινή !
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2010 Δεν εστιάζει απλά διότι δεν έχει το κατάλληλο αντάπτερ. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 ξερει κανένας το serial απο το olympus studio 2? Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
nio22 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 π.μ meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 χίλια thnks!!! βασικά έχω και εγώ την ε 420 και έχω ένα αποχρωματικο celestron ed80 λέω να ξεκινήσω αστροφωτογραφια αλλά έχω πολλά ψωμιά να φάω ακόμα! Θελει να διαβάσω ΠΟΛΛΑ ακόμα! Αφήστε που τώρα το χω πάνω σε eq1 τροποποιημένη για εύκολη μεταφορά και....... Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα