xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 Και το T-ring που περνει αυτη η μηχανη?η δεν περνει?Είναι dslr βγάζεις τον φακό και βάζεις t-ring εδώ http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1213
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 10Χ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟ;
babgia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 To ψηφιακό ZOOM είναι μάλλον άχρηστο για τις δικές μας φωτογραφίσεις, μια & ουσιαστικά πέρνει μέρος του αισθητήρα της μηχανής που είναι μικρότερο από Canon & Nikon αν θυμάμαι σωστά 1/2 του Full frame. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2010 ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ Η ΒΑΘΥ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΖΟOΜ;ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 10 MEGAPIXEL ΕΝΩ ΜΙΑ CCD ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 3 MEGAPIXEL ΑΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΟΟΜ
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3Χ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ PIXELS
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2010 ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FOCUS ΤΗΣ Ε-420 ΚΑΙ MEADE ETX-70 ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2010 Μπορει ο εστιαστης να μη μπορει να "βγει" πιο εξω ωστε να φτασει τη σωστη αποσταση για να εστιασει με τη μηχανη ή να μη μπορει να μπει αλλο μεσα στον σωληνα .Χρειαζεσαι back focus ή in focus?Αν δε φταιει αυτο ισως να φταιει οτι το τηλεσκοπιο ειναι αχρωματικο και δε θα μπορεις να εστιασεις ολα τα χρωματα του στοχου σου .Ισως καποιο φιλτρο σα το fringe killer να βοηθησει . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ BACK FOCUS;
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 Για Prime focus φωτογραφιση δες εδωhttp://www.scopetronix.com/και εδω http://www.scopetronics.com/trings.htm#Celestron%20T-Ringsκαι ψαχνεις για αυτο (αν δεν το εχεις)Meade #64ST Photo Adapter (T-Adapter)for the ETX-60AT & 70AT.Η συνδεσμολογια εχει ως εξης τηλεσκοπιο+τ-adapter+t-ring+dslr.Για afocal φωτογραφιση με προσοφθαλμιο αν εχει σπειρες για να βιδωσει στο T-ring(και barlow)το βαζεις απο πανω και φωτογραφιζεις.Τωρα αν δεις οτι δεν εχεις εστιαση παλι βγαλε το προσοφθαλμιο λιγο προσ τα πανω και δες αν εστιαζει.Αν το προβλημα συνεχιζει καπου αλλου ειναι λυση. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 thanks ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ CELESTRON 4I ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΙΑ SLR CANON 300A ΜΕ ΦΙΛΜ ΤΡΑΒΑΓΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΦΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΧ70;
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 μπορεις να μου γραψεις σε παρακαλω την συνδοσμολογια σου? το celestron τι focal length ειχε και το etx-70 τι εχει? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2010 TO CELESTRON EIXE F/11 ΕΝΩ ΤΟ ΕΤΧ-70 F/5 ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ;Η ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ.
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 To celestron εχει focal length 102*11=1122!!! το etx εχει 70*50=350 μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα το οποίο λύνεται με τον ανταπτορα που σου ειπα.Το εχει και στον Νομικο http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=257. Υ.Γ Για το nexstar4se που εχω χρησιμοποιώ αυτό http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=952για να ειναι στην σωστή απόσταση ο αiσθητήρας της μηχανής.Το ανάλογο κάνει και ο αντάπτορας τις meade. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ FΤΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΕΛΕΙΑ
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2010 ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ OLYMPUS TO OLYMPUS MASTER 2 ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ LIVE PREVIEW ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ YOUTUBE ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2010 Για στειλε το link απο το video...!!! ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2010 Μάλλον χρειάζεσαι το Olympus Studio 2 και όχι το Master !!
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 συγνωμη λαθος εννουσα το studio 2 αλλα περισσοτερο με στεναχωρησε ου μου χαλασε το laptop
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 συγνωμη λαθος εννουσα το studio 2 αλλα περισσοτερο με στεναχωρησε ου μου χαλασε το laptop Τότε δοκίμασε το Master σε ένα από τα 2 μπορείς να το κάνεις όταν έχω χρόνο θα το ψάξω και στα 2 και θα σου πω τι γίνετε
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΣΤΟ YOUTUBE ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ LIVE PREVIEW ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΕΣΑ...
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2010 ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ;
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 ΕΧΩ ΤΟ ΕΤΧ-70 ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΟΙΟ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΥΠΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ;
stonerolling Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Έχοντας αγοράσει πρόσφατα και εγώ μιά Olympus E-520, μπήκα στον πειρασμό να δώ τι γίνετε με την αστροφωτογράφηση. Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά λοιπόν. Συγκεκριμένα για να μπορέσω να δώ σε laptop αυτό που βλέπει η φωτογραφική μηχανή χτρειάζετε: 1. Το Olympus Studio 22. Ένα πολύ σπάνιο καλώδιο που το βρήσκεις δύσκολα από την Olympus Αμερικής "USB AV/PC-2 Cable" https://emporium.olympus.com/innards/empProdDetails.asp?sku=202069-410 στα 35$ και μεταφορικά που είναι κοντα στα 50$3. Είσοδο Video στο PC ή στο Laptop σου. Άν δεν έχεις, τότε χρειάζετε να αγοράσεις κάρτα USB με Video in. Δηλαδή ΔΕΝ γίνετε να πάρεις Video σήμα μέσω του USB καλωδίου που έχεις αλλά ΜΟΝΟ μέσω του ειδικού καλωδίου που αναφέρω, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα με το USB, που σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την μηχανή σου μέσω του Olympus Studio 2, να σου δώσει και Video out που μπορείς να το δείς LIVE στο PC σου και άρα να εστιάσεις ευκολότερα, έχοντας βέβαια Video in στον υπολογιστή σου. Τέλος εφόσον ΟΛΑ τα παραπάνω είναι ΟΚ, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι η φωτογραφική σου (και η δικιά μου) έχουν ενσωματωμένα IR Filters τα οποία δεν σε αφήνουν να πάρεις σωστά τα κόκκινα χρώματα που έχουν τα νεφελώματα. Celestron AstroMaster 130EQ MD
billy.niotis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ SITE ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΙΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Η OLYMPUS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΕΣ ΜΙΑ VIDEO IN TO USB ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ LIVE PREVIEW ΤΕΛΙΚΑ
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Έχοντας αγοράσει πρόσφατα και εγώ μιά Olympus E-520, μπήκα στον πειρασμό να δώ τι γίνετε με την αστροφωτογράφηση. Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά λοιπόν. Συγκεκριμένα για να μπορέσω να δώ σε laptop αυτό που βλέπει η φωτογραφική μηχανή χτρειάζετε: 1. Το Olympus Studio 22. Ένα πολύ σπάνιο καλώδιο που το βρήσκεις δύσκολα από την Olympus Αμερικής "USB AV/PC-2 Cable" https://emporium.olympus.com/innards/empProdDetails.asp?sku=202069-410 στα 35$ και μεταφορικά που είναι κοντα στα 50$3. Είσοδο Video στο PC ή στο Laptop σου. Άν δεν έχεις, τότε χρειάζετε να αγοράσεις κάρτα USB με Video in. Δηλαδή ΔΕΝ γίνετε να πάρεις Video σήμα μέσω του USB καλωδίου που έχεις αλλά ΜΟΝΟ μέσω του ειδικού καλωδίου που αναφέρω, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα με το USB, που σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την μηχανή σου μέσω του Olympus Studio 2, να σου δώσει και Video out που μπορείς να το δείς LIVE στο PC σου και άρα να εστιάσεις ευκολότερα, έχοντας βέβαια Video in στον υπολογιστή σου. Τέλος εφόσον ΟΛΑ τα παραπάνω είναι ΟΚ, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι η φωτογραφική σου (και η δικιά μου) έχουν ενσωματωμένα IR Filters τα οποία δεν σε αφήνουν να πάρεις σωστά τα κόκκινα χρώματα που έχουν τα νεφελώματα. Δεν χρεάζεται να έχεις συνδεση με το PC για να εστιάσεις !!! Μπορείς μέσα από το Live View της κάμερας πανευκολα να εστιάσεις βάζοντας ψηφιακό zoom 10x και κοιτώντας την πολύ καλή οθόνη της κάμερας . Το πρόβλημα με τα φιλτρα το έχουν όλες οι dslr εκτός αν τα αφαιρέσεις !!! Για στροφωτογραφία μεγάλης έκθεσης η κάμερα είναι μια χαρα για τα λεφτά της, αυτό που ζητάει ο φίλος είναι φωτογραφία πλανητών αρα θέλει video και η κάμερα δεν προορίζεται για κάτι τέτοιο δεν τραβάει video.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα