Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 124
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
To ψηφιακό ZOOM είναι μάλλον άχρηστο για τις δικές μας φωτογραφίσεις, μια & ουσιαστικά πέρνει μέρος του αισθητήρα της μηχανής που είναι μικρότερο από Canon & Nikon αν θυμάμαι σωστά 1/2 του Full frame.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ Η ΒΑΘΥ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΖΟOΜ;

ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 10 MEGAPIXEL ΕΝΩ ΜΙΑ CCD ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 3 MEGAPIXEL ΑΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΟΟΜ \:D/

Δημοσιεύτηκε

Μπορει ο εστιαστης να μη μπορει να "βγει" πιο εξω ωστε να φτασει τη σωστη αποσταση για να εστιασει με τη μηχανη ή να μη μπορει να μπει αλλο μεσα στον σωληνα .

Χρειαζεσαι back focus ή in focus?

Αν δε φταιει αυτο ισως να φταιει οτι το τηλεσκοπιο ειναι αχρωματικο και δε θα μπορεις να εστιασεις ολα τα χρωματα του στοχου σου .Ισως καποιο φιλτρο σα το fringe killer να βοηθησει .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Για Prime focus φωτογραφιση δες εδωhttp://www.scopetronix.com/και εδω http://www.scopetronics.com/trings.htm#Celestron%20T-Ringsκαι ψαχνεις για αυτο (αν δεν το εχεις)Meade #64ST Photo Adapter (T-Adapter)for the ETX-60AT & 70AT.Η συνδεσμολογια εχει ως εξης τηλεσκοπιο+τ-adapter+t-ring+dslr.

Για afocal φωτογραφιση με προσοφθαλμιο αν εχει σπειρες για να βιδωσει στο T-ring(και barlow)το βαζεις απο πανω και φωτογραφιζεις.Τωρα αν δεις οτι δεν εχεις εστιαση παλι βγαλε το προσοφθαλμιο λιγο προσ τα πανω και δες αν εστιαζει.Αν το προβλημα συνεχιζει καπου αλλου ειναι λυση. :-k

:-k

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

thanks ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ CELESTRON 4I ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΙΑ SLR CANON 300A ΜΕ ΦΙΛΜ ΤΡΑΒΑΓΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΦΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.

ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΧ70;

Δημοσιεύτηκε
μπορεις να μου γραψεις σε παρακαλω την συνδοσμολογια σου? το celestron τι focal length ειχε και το etx-70 τι εχει?

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

To celestron εχει focal length 102*11=1122!!!:-k το etx εχει 70*50=350 μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα το οποίο λύνεται με τον ανταπτορα που σου ειπα.Το εχει και στον Νομικο http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=257.

Υ.Γ Για το nexstar4se που εχω χρησιμοποιώ αυτό http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=952για να ειναι στην σωστή απόσταση ο αiσθητήρας της μηχανής.Το ανάλογο κάνει και ο αντάπτορας τις meade.

Δημοσιεύτηκε
:( ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ OLYMPUS TO OLYMPUS MASTER 2 ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ LIVE PREVIEW ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ YOUTUBE ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ :( :( :( :( :(
Δημοσιεύτηκε
Για στειλε το link απο το video...!!! :-k

Δημοσιεύτηκε
συγνωμη λαθος εννουσα το studio 2 αλλα περισσοτερο με στεναχωρησε ου μου χαλασε το laptop :(

Τότε δοκίμασε το Master σε ένα από τα 2 μπορείς να το κάνεις όταν έχω χρόνο θα το ψάξω και στα 2 και θα σου πω τι γίνετε :)

Δημοσιεύτηκε

Έχοντας αγοράσει πρόσφατα και εγώ μιά Olympus E-520, μπήκα στον πειρασμό να δώ τι γίνετε με την αστροφωτογράφηση. Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά λοιπόν. Συγκεκριμένα για να μπορέσω να δώ σε laptop αυτό που βλέπει η φωτογραφική μηχανή χτρειάζετε:

1. Το Olympus Studio 2

2. Ένα πολύ σπάνιο καλώδιο που το βρήσκεις δύσκολα από την Olympus Αμερικής "USB AV/PC-2 Cable" https://emporium.olympus.com/innards/empProdDetails.asp?sku=202069-410 στα 35$ και μεταφορικά που είναι κοντα στα 50$

3. Είσοδο Video στο PC ή στο Laptop σου. Άν δεν έχεις, τότε χρειάζετε να αγοράσεις κάρτα USB με Video in.

Δηλαδή ΔΕΝ γίνετε να πάρεις Video σήμα μέσω του USB καλωδίου που έχεις αλλά ΜΟΝΟ μέσω του ειδικού καλωδίου που αναφέρω, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα με το USB, που σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την μηχανή σου μέσω του Olympus Studio 2, να σου δώσει και Video out που μπορείς να το δείς LIVE στο PC σου και άρα να εστιάσεις ευκολότερα, έχοντας βέβαια Video in στον υπολογιστή σου.

Τέλος εφόσον ΟΛΑ τα παραπάνω είναι ΟΚ, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι η φωτογραφική σου (και η δικιά μου) έχουν ενσωματωμένα IR Filters τα οποία δεν σε αφήνουν να πάρεις σωστά τα κόκκινα χρώματα που έχουν τα νεφελώματα.

Celestron AstroMaster 130EQ MD
Δημοσιεύτηκε
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ SITE ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΙΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Η OLYMPUS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΕΣ ΜΙΑ VIDEO IN TO USB ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ LIVE PREVIEW ΤΕΛΙΚΑ \:D/

12PINOLYMPUS.thumb.jpg.0e4be58c0e4e00d47322d01facb541af.jpg

Δημοσιεύτηκε
Έχοντας αγοράσει πρόσφατα και εγώ μιά Olympus E-520, μπήκα στον πειρασμό να δώ τι γίνετε με την αστροφωτογράφηση. Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά λοιπόν. Συγκεκριμένα για να μπορέσω να δώ σε laptop αυτό που βλέπει η φωτογραφική μηχανή χτρειάζετε:

1. Το Olympus Studio 2

2. Ένα πολύ σπάνιο καλώδιο που το βρήσκεις δύσκολα από την Olympus Αμερικής "USB AV/PC-2 Cable" https://emporium.olympus.com/innards/empProdDetails.asp?sku=202069-410 στα 35$ και μεταφορικά που είναι κοντα στα 50$

3. Είσοδο Video στο PC ή στο Laptop σου. Άν δεν έχεις, τότε χρειάζετε να αγοράσεις κάρτα USB με Video in.

Δηλαδή ΔΕΝ γίνετε να πάρεις Video σήμα μέσω του USB καλωδίου που έχεις αλλά ΜΟΝΟ μέσω του ειδικού καλωδίου που αναφέρω, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα με το USB, που σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την μηχανή σου μέσω του Olympus Studio 2, να σου δώσει και Video out που μπορείς να το δείς LIVE στο PC σου και άρα να εστιάσεις ευκολότερα, έχοντας βέβαια Video in στον υπολογιστή σου.

Τέλος εφόσον ΟΛΑ τα παραπάνω είναι ΟΚ, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι η φωτογραφική σου (και η δικιά μου) έχουν ενσωματωμένα IR Filters τα οποία δεν σε αφήνουν να πάρεις σωστά τα κόκκινα χρώματα που έχουν τα νεφελώματα.

Δεν χρεάζεται να έχεις συνδεση με το PC για να εστιάσεις !!! Μπορείς μέσα από το Live View της κάμερας πανευκολα να εστιάσεις βάζοντας ψηφιακό zoom 10x και κοιτώντας την πολύ καλή οθόνη της κάμερας . Το πρόβλημα με τα φιλτρα το έχουν όλες οι dslr εκτός αν τα αφαιρέσεις !!! Για στροφωτογραφία μεγάλης έκθεσης η κάμερα είναι μια χαρα για τα λεφτά της, αυτό που ζητάει ο φίλος είναι φωτογραφία πλανητών αρα θέλει video και η κάμερα δεν προορίζεται για κάτι τέτοιο δεν τραβάει video.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης