DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Καλησπέρα σε όλους! Είπα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας την άφιξη του πρώτου μου αστρονομικού εξοπλισμού (ποταπού απότι θα δείτε παρακάτω ) . Τα φιλαράκια μου μου πήραν δώρο το celestron firstscope 76/300 , μιας και γνώριζαν οτι εδώ και καιρό έχω φάει τα μάτια μου να διαβάζω για αστρονομία και τηλεσκόπια, κι εγώ πρόσθεσα στη συλλογή μου ένα red dot finder, το nightwatch και μία πυξίδα , και τέλος έκανα "μανικιουρ" σε ένα φακό για να δίνει κόκκινο φως. Η ταράτσα μου περιμένει εδώ και 3 μέρες αλλά ο καιρός δεν μου κάνει τη χάρη :S You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 χαρα ειναι το τηλεκοπιακι!!! νομιζω οτι ειναι πολυ αξιοπρεπες ξεκινημα!!! stargazeshots.com
Peri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Καλως Ηρθες! Μια χαρα ωραιο το τηλεσκοπιο! Καλη αρχη! Απο προσωπικη εμπειρια και απο λεγομενα αλλων, ο κανονας ειναι οτι οποτε εχεις καποιο νεο εξοπλισμο/εξαρτημα να δοκιμασεις τοτε θα εχει ΠΑΝΤΑ συννεφια. Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2010 Ποπό! Κι εγώ είχα κάνει μανικιούρ σε ένα φακό παλιότερα! Τι μου θύμισες?? Καλό ξεκίνημα όχι μόνο στο χόμπι αλλά και στη ζωή!! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Έχουν περάσει 5 μέρες από τότε που πήρα στα χέρια μου το τηλεσκοπιάκι και ο ουρανός εξακολουθεί να είναι μαύρος κι άραχνος.... ήξερα για τον αστικό μύθο ότι όταν παίρνεις τηλεσκόπιο την ίδια μέρα έχει συννεφιά, αλλά ο μύθος πάει να μετατραπεί σε " όταν παίρνεις τηλεσκόπιο όλο το μήνα έχει συννεφιά! " You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Και για του λόγου το αληθές....ορίστε και η δεύτερη εβδομάδα μου με τηλεσκόπιο σύμφωνα με το meteo.gr :( You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Peri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Οριστε ενα πραγματακι που εφτιαξα για να ευθυμισουμε και να μην χασουμε το κουραγιο μας με ολη αυτη την συννεφια... Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 ήξερα για τον αστικό μύθο ότι όταν παίρνεις τηλεσκόπιο την ίδια μέρα έχει συννεφιά, αλλά ο μύθος πάει να μετατραπεί σε " όταν παίρνεις τηλεσκόπιο όλο το μήνα έχει συννεφιά! "Μύθος; Ποιός μύθος ρε Βασίλη! Δες στην κατηγορία Αγορά εξοπλισμού ποσος νέος εξοπλισμός έχει προστεθεί τους τελευταίους μήνες και θα καταλάβεις. Μόνο σήμερα ο Νίκος Arcadian, μας κοτσάρισε ένα Tacahashi και ότι ελπίδες είχαμε για το Σαββατοκύριακο 23-24 χάθηκαν ανεπιστρετί! Μεγειά σας βρε παιδιά δεν λέω αλλα κάντε κράτει λίγο. ΌΠως το πάτε για Δεκαπεντάυγουστο το κόβω να ξαναβγαίνουμε Δημήτρης
Peri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2010 Οποτε παει αθροιστικα ε?... Ενδιαφερον Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Απότι βλέπω υπάρχουν και άλλοι αγανακτισμένοι με τον καιρό οπότε οφείλω να σας ζητήσω συγγνώμη γιατί πιστεύω ότι η κατάρα ξεκίνησε απο εμένα....και θα σας εξηγήσω γιατι: Απογευματάκι την πρώτη μέρα με το τηλεσκοπιάκι μου τα έχω αφήσει όλα λυτά δεμένα και ασχολούμαι μόνο με προετοιμασίες.Η ταράτσα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη διότι περιμένω να μου κάνουν κλειδί , οπότε η πρώτη μου εξόρμηση θα γίνει από το μπαλκόνι. Ευθυγραμμίζω λοιπόν το red dot finder σε μια κεραία , μετακινώ διάφορα πράγματα στο μπαλκόνι ώστε να βρω την καλύτερη θέση για το τραπεζάκι και όσο περιμένω να νυχτώσει, τσεκάρω στο stellarium τι θα είναι διαθέσιμο προς το πεδίο από το μπαλκονι μου...που βλέπει νοτιοανατολικά. Προς έκπληξή μου, αντιλαμβάνομαι οτι τις πρώτες ώρες νοτιοανατολικά και σε καλό ύψος θα είναι διαθέσιμος ο ωρίονας. And the waiting game begins....οι ώρες δεν πέρναγαν με τίποτα, αλλά μετά από βασανιστική αναμονή νυχτώνει, και με περίμενε μία ακόμα καλύτερη έκπληξη! Ο ωρίονας λοιπόν έχει τοποθετηθεί σχεδόν μαγικά θα έλεγα ανάμεσα στα δύο μεγαλυτερα εμπόδια στο οπτικό μου πεδίο και με προκαλεί να κάνω την πρώτη μου μεγάλη προσπάθεια σε αυτόν! Αφού τσεκάρω 100 φορες nightwatch , stellarium διοτι ως αρχάριος έχω μηδενική αυτοπεποίθηση, και σιγουρεύομαι οτι όντως βλέπω τον ωρίονα, είμαι έτοιμος να κάνω την μεγάλη προσπάθεια. Κεντράρω λοιπον την κόκκινη κουκίδα στα άστρα του "σπαθιού" και είμαι έτοιμος .Θα μου πείτε καλά ρε συ πρώτη φορά με τηλεσκόπιο και μου θες και νεφελώματα;Τι να κάνω όμως ανάμεσα σε τόσες πολυκατοικίες ήταν ο μόνος διαθέσιμος στόχος! Ε, δεν πρόλαβα να ξεκολλήσω τη μουτσούνα μου από το έδαφος όπου κυριολεκτικά κυλιόμουν για να έχω οπτική γωνία στο red dot, και ανακαλύπτω πως ένας γείτονας αποφάσισε να ανάψει το τζάκι του και ο αέρας έχει φέρει όλο τον καπνό ακριβώς στο σημείο που θα εστίαζα. Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, χτυπάει το τηλέφωνο...και μέχρι να γυρίσω , πυκνά σύννεφα έχουν καλύψει όλο το οπτικό πεδίο του μπαλκονιού μου!!! Αυτή ήταν η τραγική ιστορία της πρώτης παρατήρησής μου λοιπόν....αντί να παρατηρήσω το σπαθί του ωρίονα, ο ωρίονας αποκεφάλισε τις ελπίδες μου μέσα σε ένα λεπτό.Και από εκέινη τη μέρα η συννεφιά δεν έχει αφήσει ούτε στιγμή τον αττικό ουρανο... Επειδη έχω μία τάση να πολυλογώ, θα συνοψίσω την παραπάνω ιστορία με μία λέξη προς όλους τους αθηναίους ερασιτέχνες αστρονόμους: ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!!!! You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Βασιλάρα, καλώς όρισες στον μαγικό κόσμο της αστρονομίας. Και που να το πάθεις όλο αυτό με καμία Ισημερινή να δεις λαχτάρα!Και όσο για τη συγγνώμη, μη σκάς! Αν ζητάς εσύ με το 76/300, οι άλλοι με τα 11ιντσα τι πρέπει να κάνουν δηλαδή, να αυτοπυρποληθούν; Δημήτρης
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 μεταφέρθηκε You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Να σε ρωτήσω Βασίλη, γιατί δε πήρες την 4η και πιο πρόσφατη έκδοση του Nightwatch και πήρες την 2η;;; 4η έκδοσηhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 από τις φώτο σου το είδα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Εκτός του ότι παίρνεις βραβείο παρατηρητικότητας, να σου πω ότι έγινε κατα λάθος καθώς η παραγγελία έγινε από το site του πλανηταρίου μεσω παλιού bookmark από την πρώτη εποχή που έψαχνα για εξοπλισμό. Anyway μικρό το κακό καθώς πιο πολύ το βιβλίο το ήθελα για μία εισαγωγή στην παρατήρηση που την πέτυχε απόλυτα, κι ας μην είναι ενημερωμένο You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα