Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος πότε είναι ορατό στην Ελλάδα το φαινόμενο του ζωδιακού φωτός και ποιες ώρες της ημέρας είναι παρατηρήσιμο δια γυμνού οφθαλμού;

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε
Μαρτιο-Απριλιο μετα την δυση του ηλιου και Οκτωβριο-Νοεμβριο πριν την ανατολη ειναι πιο ευκολη η παρατηρηση του.Καθαρος οριζοντας χωρις φωτορυπανση ειναι απαραιτητος.Πρωτη φορα το ειδα το Μαρτιο του 1982 απο την Ζαχαρω Ηλειας οπου ειχαμε παει σχολικη εκδρομη,σε επιπεδο οριζοντα με φοντο το Ιονιο πελαγος.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Arouraios το ζωδιακό φώς φαίνεται πρίν την ανατολή ή μετά τη δύση του ήλιου όταν ο ουρανός είναι εντελώς σκοτεινός (περίπου μιάμισυ ώρα πρίν την ανατολή ή μετά τη δύση του ήλιου).

Οι ευνοϊκές περίοδοι παρατήρησης είναι πρίν την ανατολή από Ιούλιο έως και Νοέμβριο και μετά τη δύση από Γενάρη ως και Ιούνιο.

Βασικότατη προϋπόθεση για να το δει κανείς είναι να παρατηρεί από περιοχή η οποία δεν έχει καμία φωτορύπανση και υπάρχει πλήρες σκοτάδι.

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχει η σελήνη πάνω από τον ορίζοντα.

Στη ζωή μου το έχω παρατηρήσει μόνο μία φορά στο στρατό (Ορεστιάδα).

Ήταν πολύ εντυπωσιακό, έμοιαζε με τεράστιο κομήτη (αρκετά φαρδιά λωρίδα) και το ύψος του από τον ορίζοντα μόλις σκοτείνιασε ήταν γύρω στις 60 μοίρες!!!

Στο βραδυνό ουρανό έχεις πολύ λίγο καιρό ακόμη για τον εντοπισμό του γιατί μετά τα μέσα Ιουνίου το ύψος του μετά τη δύση μειώνεται αισθητά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης