Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αφού έκανα το λάθος (...) και πήρα ένα μικρό "κινέζικο" αποχρωματικό (το InED70) και είδα πώς είναι τα αποχρωματικά, με έπιασε ο λεγόμενος APO fever και άμα το πεδίο δεν είναι εντελώς επίπεδο και κυρίως τα άστρα να μην έχουν καμία ατέλεια (στις αστροφωτογραφίες εννοώ, γιατί στην οπτική παρατήρηση παραμένω φαν των μεγάλων νευτώνειων) χάνω τον ύπνο μου. Και αφου η υγεία μου είναι σημαντικότερη από την τσέπη μου, αποφάσισα να αναβαθμίσω, μόνο που είμαι σε δίλημμα.

 

Κατ' αρχήν θέλω εστιακή απόσταση κάτι λιγότερο από 500 mm (ώστε με τη DSLR που χρησιμοποιώ, να χωράει άνετα ο Μ31 και οι Πλειάδες) και με τον field flattener της Televue (σε αυτό το θέμα έχω ήδη αποφασίσει) τα παρακάτω δύο:

 

- William Optics FLT 98

- Televue TV 85

 

Μια τρίτη επιλογή είναι το Takahashi FSQ 85, που ξεφεύγει κάπως στο κόστος. Επιλαχών είναι το Stellarvue SV 90 που σαν ατού έχει τον εστιαστή Feathertouch, αλλά στο Cloudynights διάβασα πως το φινίρισμά του δε σκίζει. Τέλος, κάτι TMB και APM θα τα σκεφτόμουν και αυτά, αν είχα βρει επαρκείς πληροφορίες. Νομίζω και αυτά έχουν εστιαστή Feathertouch, αλλά βλέπω στις ΗΠΑ τα δύο παραπάνω τηλεσκόπια έχουν μεγαλύτερη πέραση.

 

Δηλαδή για να λέμε την αλήθεια κλίνω προς το William Optics, ιδίως αυτό με το σωλήνα carbon fibre. Θα προτιμούσα το λευκό, που έχει και μεγαλύτερο εστιαστή, είναι και πιο ωραίο. Δεν είμαι σίγουρος ότι μου προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα παραπάνω όμως.

 

Επίσης, αν ξέρει κανείς κάτι καλύτερο από τα παραπάνω, ας ρίξει καμιά ιδέα.

  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Νομίζω πώς όλα τα καλά triplets έτσι είναι φτιαγμένα.Το fpl53 είναι ένα.Το κεντρικό και σε αυτό οφείλεται η διόρθωση του χρωματικού σφάλματος σε αυτού του τύπου τα τηλεσκόπια.Πάντως από τιμή σκίζει...Μεχρι που ειναι και πολύ ύποπτο... :-k δέν ξέρω... :-k Διάβασα και κριτικές καλές εδώ.http://video.google.com/videoplay?docid=6855440283076769596# σε βιντεο.

Η ανθρώπινη σκέψη αυτοσυνείδηση του σύμπαντος?

WE ARE ALL STARDUST...

http://kallias.wix.com/kiastrophotography

Δημοσιεύτηκε
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
Έχεις δίκιο οι περισσότερες τρπλέτες έχουν μόνο το μεσαίο FPL53 (Takahashi TSA series, TMB, κλπ). Αν δώσεις βέβαια κάτι παραπάνω (=πολλά μα πάρα πολλά.....) παίρνεις τριπλέτα με δύο στοιχεία FPL53, το εμπρός και το πίσω.... Takahashi TOA series..... :? :cry: :cry: :-({|= και βέβαια αξίζει (αν τα έχεις βέβαια) μέχρι και το τελευταίο cent :wink: Κάποτε..... =P~

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης