konpan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2010 Στις 04/02/2010 και 20.21ακριβώς ενώ προσπαθούσα να εντοπίσω και να φωτομετρήσω τον MIRA CETUS πέρασε μπροστά σχεδόν από τον εν λόγω αστέρα κάτι το οποίο ανα 20" έκανε μια δυνατή έκλαμψη και στη συνέχεια έσβηνε σαν φάρος. Αν και έχω δεί πολλές φορές παρόμοια αντικείμενα τα οποία υποθέτω πρέπει να ειναι κάποιου είδους δορυφόροι, το συγκεκριμμένο μου έκανε εντύπωση για την έντονη- εντονότατη μπορώ να πω έκλαμψή του που έφτανε σε οριακό σημείο να φανεί με γυμνό μάτι. Η πορεία του ήταν από νοτιοδυτικά προς βοριοανατολικά αν δεν κάνω λάθος και η ταχύτητά του πολύ πιο αργή(σημάδι ίσως της ακτινικής απόστασής του από τη γή) απο συνηθισμένους δορυφόρους.Επειδή δεν έχω κάποιο πρόγραμμα σαν αυτά που έχουν κάποιοι και βλέπουν την διάβαση δορυφόρων αν μπορεί κανένας ας δώσει πληροφορίες
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2010 κοιταξτε εδω http://www.heavens-above.com/ μπορει να βρειτε κατι stargazeshots.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα