Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 http://www.physics4u.gr/news/2005/scnews1986.html Στον παραπάνω σύνδεσμο αναφέρονται νέα δεδομένα για τις διαστάσεις του γαλαξία της Ανδρομέδας που προέκυψαν από τις παρατηρησεις του τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης. Είναι αρκετά σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η μέτρηση αποστάσεων και διαστάσεων απομακρυσμένων αντικειμένων είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα δεδομένα έχουν μεγάλους παράγοντες αβεβαίοτητας και διορθώνονται όταν έχουμε νέες πιο ακριβείς παρατηρήσεις.
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Διαβασα τελευταια οτι μετρανε τους Γαλαξιες με ακολουθιες Φιμπονατσι. Δεν γνωριζω τι ειναι ακριβως στα μαθηματικα αυτο αλλα φανταζομαι θα ειναι προχωρημενα μαθηματικα... Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 H ακολουθία του Fibonacci στα μαθηματικά είναι η ακολουθία που θα προκύψει αν για να φτιαξεις τον επόμενο όρο προσθέσεις τους δύο προηγούμενους δηλαδή: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13... για περισσότερα δες εδώ: http://www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R.Knott/Fibonacci/fibseries.html Τώρα αυτό που έχω ακούσει και εγώ είναι ότι στην σπειροειδή δομή των γαλαξιών οι λόγοι των αποστάσεων των βραχιόνων από τον πυρήνα όπως ξετυλίγονται ακολουθούν την ακολουθία του Fibonacci. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα όμως στην βάση δεδομένων για επιστημονικές δημοσιεύσεις στην αστρονομία ( http://adsabs.harvard.edu/ads_abstracts.html ) δεν υπάρχει καμία σχετική δημοσίευση, οπότε μάλλον ανήκει σε μια "αριθμομανία" και μάλλον δεν είναι και ακριβές.
bug Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Μαζί με το 0. Επίσης αρκετά για τους αριθμούς Fibonacci, εδώ. "Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
peaceful Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Το σίγουρο είναι ότι οι αριθμοί της ακολουθίας Fibonacci έχουν να κάνουν με τις σπειροειδής δομές που εμφανίζονται στα φυτά, για παράδειγμα αν προσέξετε ένα απλό κουκουνάρι από πάνω θα δείτε ότι το πλήθος των δεξιόστροφων καθώς και των αριστερόστροφων ελίκων είναι διαδοχικοί αριθμοι της ακολουθίας Fibonacci, αν θυμάμαι καλά 5 και 8.Επίσης όσο παίρνουμε μεγαλύτερους όρους της ακολουθίας Fibonacci και διαιρούμε τον επόμενο με τον προηγούμενο τότε το πηλίκο προσεγγίζει τον περίφημο 'χρυσό αριθμό' φ=1,618..... ο οποίος όταν εμφανίζεται σε μία κατασκευή ,βλέπε Παρθενώνας, δίνει την αίσθηση του ωραίου και της αρμονίας.Το φ εμφανίζεται σαν αναλογία ακόμα και στο καλλίγραμμο ανθρώπινο σώμα. Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Όντως υπάρχει και το μηδέν στην ακολουθια του Fibonacci.
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Tο ειχα διαβασει για τους Φιμπονατσι στο Αστρονομι πριν κανα χρονο. Δεν θυμαμαι τευχος καθως το εχω στη Μυκονο Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα