Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ενα απο τα βάσανά μου, τοσο απο το μπαλκονι στην Αθηνα οσο και στο εξοχικο, ειναι ενα σχεδον μονιμο gradient που μου βγαινει η πιστη να εξαλειψω.

Δειτε την εικονα παρακατω, ειναι το background model που αφαιρεσε το pixinsight απο την τελευταια μου στο L, στρεσαρισμενο απλα για να δειξει, δεν εχω κοψει ουτε ενα φωτονιο.

Αναλογο προβλημα εχω και στο RGB αν και λιγο διαφορετικα καθε φορα.

Το ερωτημα ειναι απο που ερχεται ; Απο τον προσανατολισμο σε σχεση με το θεμα μου, λεω οτι ειναι κατω αριστερα οπως τραβαγα, και μου βαζει σκεψεις για λαμπα δρομου. Αν ειναι οντως σωστη η υποθεσή μου, τοτε δικαιολογειται το οτι αρχισα να παρατηρω αναλογα και στο εξοχικο (μας τρελαναν ποια !! ) και πρεπει να δω τι θα κανω (σκιαστρα, σφεντονα, αεροβολο κλπ κλπ :twisted: )

Αληθεια, το dew shield και τα buffles δεν θα επρεπε να τα κοβουν αυτα ;

Τι λετε ; Και καμια ιδεα πως το ελαχιστοποιω ;

m81_82_l_sclip_72_background.png.3b4409d345e09a5b3fffb15da9b1a3ac.png

Δημοσιεύτηκε

Ναι, τον starlight, αν και το ειχα και με τον ΑΤΙΚ.

Ηδη μου εχουν προτεινει οτι πρεπει να τον στεγανοποιησω.

Λεω να βαλω τσοχα γυρω γυρω (θα στεγανοποιησει και για υγρασια)

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα του gradient το έχω δει και εγώ στο manual filter wheel της ATIK. Μπαίνει φως απο την εσοχή που αλλάζεις τα φιλτρα!! Όσο αμυδρό και να είναι το φώς στον περιβάλλοντα χώρο προξενεί πρoβλήματα gradient.

Για να το λύσω έχω κάνει πατέντα με μαύρο σκίαστρο ( και ακόμα δεν έχει λυθεί πλήρως σε μεγάλες εκθέσεις). Αν η starlight έχει εσοχή .. τότε έχεις το ίδιο θέμα. Στο αυτόματο filter wheel δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα όπως έχω διαβάσει.

Δημοσιεύτηκε

Τον αυτοματο εχω, αλλα δεν περνω ορκο τωρα που με βαλατε σε σκεψεις

οτι δεν μπαινει φως απο τα πλαγια, θα πρεπει να το ψαξω.

Ευχαριστω (υπαρχει κατι αλλο που να προσεξω; καποια αλλη πιθανη πηγη ; )

Δημοσιεύτηκε

Χμμ, αν έχεις βάλει σκιάδι (dew shield) μπροστά απο το scope δε θα χεις πρόβλημα απο κεί. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το filter wheel. Από αυτά που λές είναι ακριβώς σαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζα και εγώ. Μία απομακρυσμένη λάμπα έκανε τη ζημιά και εμφάνιζε δεξιό vignetting στα fits.

Κάτι που μπορείς να κάνεις για να δείς αν παίρνει φώς απο κάπου η διάταξη τηλεσκόπιο - κάμερα είναι:

Κλείσε το καπάκι ερμητικά και πάρε 5 mins dark frame με Luminance φιλτρο. Θα μπορούσες να ανάψεις και κανά φως κοντά στο filter wheel που θα ενίσχυε σίγουρα το φαινόμενο του vignetting εάν ευθύνεται το wheell. Αμα δεις να vignettarei τότε έχεις θέμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Για να υπαρχει μια απαντηση:

δεν νομιζω οτι ειναι ο τροχος. Παρα ειναι σφραγισμενος. Και τα dark μου δεν το εχουνε (10λεπτα κλπ)

Πρεπει να ειναι καθαρα απο την φωτορυπανση στην περιοχη

Ευχαριστω

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης