stant Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν διαδυκτιακά μαθήματα αστροφυσικής σε κάποιο site,κατά προτίμηση ελληνικό(όχι απαραίτητα).. Μαθήματα οχι απαραίτητα επίσης για την απόκτηση πτυχίου,αλλά για την οργάνωση και τον προγραμματισμο των γνώσεων που έχω και θέλω να αποκτήσω,ώστε να έχω ενα πολύ καλο υπόβαθρο σε περίπτωση που ακολουθήσω τον τομέα και ακαδημαικά... Ή τουλαχιστον κατι παρόμοιο με τα μαθήματα που ψαχνω.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά δεν έχω χρόνο να ψαξω το forum..
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Εξαρτάται τι εννοείτε μαθήματα. Εννοείτε παράδοση μαθημάτων όπως γίνεται στο πανεπιστήμιο;Απλά σεμινάρια αστρονομίας;Βοηθητικές γνώσεις από διάφορα sites; Νομίζω ότι θα έπρεπε να προσδιορίσετε ακριβώς το τι ζητάτε. Πχ. Έχετε υπ' όψιν σας το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας; Θα μπορούσε να σας βοηθήσει σε κάποιους από τους τομείς που ζητάτε. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
stant Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Οντως δεν ήμουν συγκεκριμενός.. Το κύριο μέλημα μου είναι να μάθω κάποια πράγματα με σώστη σειρα,με πρόγραμμα και οργανώμενα.Θα προτιμούσα στην ιδανική περιπτωση,παράδοση μαθηματων,αν και εχω εμπειρια απο τετοια (λίγα μεν αλλα οχι τοσο πολυ οργανωμενα και μιλαω για πανεπιστημιο...), ενα online "βοήθημα" τετοιου ειδους θα μου ελυνε τα χερια(για καθαρα πρακτικούς λόγους).. Απο κει και πέρα θα με βοηθουσαν και τα απλα σεμινάρια αστρονομίας.. Βοηθητικα sites δεν ψαχνω.Γνωριζω αρκετα εγκυκλοπαιδεικα sites και εχω αρκετα βιβλια στην κατοχη μου.Απλα μια μορφη διδασκαλιας,σεμιναρίου θα με βοηθούσε πολύ.. Με λιγα λογια ψαχνω κατι απο την αρχη,ωστε να δομησω καλα τις γνωσεις που εχω και θελω να απόκτησω.. Οχι,δεν γνωρίζω το θερινό σχολείο αστρονομιας.(είδα κατι,θα το ψαξω αναλυτικοτερα) Δεν ξέρω αν σας κάλυψα,συγγνωμη αν οχι,παντως ευχαριστω για τον χρόνο σας.
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Η αστροφυσική, η αστρονομία, η κοσμολογία και η διαστημική είναι τόσο εκτενείς κλάδοι που ο όγκος του υλικού που πρέπει να μελετήσει κάποιος για να μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει τις βάσεις να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα είναι τεράστιος. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί μία αρχή και ένα τέλος σε αυτά που πρέπει να μελετήσει κανείς για να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωμένες γνώσεις. Για αρχή θα πρότεινα τα βιβλία που συνιστά και η Αστρονομική Εταιρία για το διαγωνισμό: 1) Βιβλίο Αστρονομίας Β' Λυκείου2) Το Σύμπαν που Αγάπησα (όλοι οι τόμοι)3) Αστροφυσική (του Shu Frank, όλοι οι τόμοι => νομίζω ότι κυκλοφορεί και σε έναν τόμο ωστόσο)4) Νightwatch (αυτό είναι εισαγωγή στην αστρονομική παρατήρηση) Το Θερινό Αστρονομικό Σχολείο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και οικονομική σε σχέση με άλλα θερινά, να εμπλουτίσει κανείς τις γνώσεις του, γνωρίζοντας νέα άτομα και επεκτείνοντας τους ορίζοντές του στο χώρο ταυτόχρονα. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
stant Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2010 ok.καποια απο αυτα τα βιβλια τα εχω οποτε ολα οκ.σε ευχαριστω πολυ.Και το θερινο σχολειο ειναι πολυ καλη ιδέα.Θα το σκεφτώ σοβαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα