Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να αξιοποιήσω επιτέλους μια άθικτη Philips SPC900NC που έχω εδώ και 3 χρόνια, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις στα διαθέσιμα software καταγραφής των αρχείων που εξέρχονται από την webcam. Συνεχίζει να είναι το K3CCDTools 3 το πιό κατάλληλο software για αυτή τη δουλειά; Απ' ό,τι είδα υπάρχει νέα version 16 Ιαν. 2010. Υπάρχουν άλλα καλύτερα (ή και δωρεάν) προγράμματα με τα οποία μπορεί να ξεκινήσει κανείς, με κριτήριο να είναι επαρκή και εύχρηστα;

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ένα καλό netboοκ γι' αυτή τη δουλειά π.χ.:

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Netbooks-Mini-Laptop/HP-Compaq-Mini-311c-1010EV-VJ569EAB1A.htm

αφού βλέπω και στο cloudynights ότι τα netbook χρησιμοποιούνται με επιτυχία.

Όποιος λοιπόν είναι ενήμερος σχετικά με τα διαθέσιμα/κατάλληλα software ας μου δώσει τα φώτα του! Ευχαριστώ!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Λειτουργικό έχει XP, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα παλιά προγράμματα.

Στα Vista το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με το wxAstroCapture, αλλά δε βλέπω version για Windows 7:

http://arnholm.org/astro/software/wxAstroCapture/

Δημοσιεύτηκε

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το wxAstrocapture έχει και δυνατότητες stacking και επεξεργασίας (όπως π.χ το K3CCDTools 3) ή είναι μόνο για καταγραφή των avi;

Και κάτι ακόμη: οι drivers της Philips χρειάζονται για τη χρήση του wxAstrocapture ή τους αντικαθιστά αυτό; (Σειρά μου για "χαζές" ερωτήσεις!)

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Το wxAstroCapture μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη και autoguiding.

Οι Drivers νομίζω χρειάζονται για να αναγνωρίζεται η μηχανή από το σύστημα, αλλά αυτό δεν εγγυάται τη σωστή λειτουργία όλων των προγραμμάτων λήψης. Εγώ π.χ. ποτέ δε χρησιμοποιώ το πρόγραμμα λήψης της Philips, γιατί δε με βολεύει και έχω πρόβλημα στις ρυθμίσεις. Στα Vista είχα μεγάλο πρόβλημα με το K3ccd Tools και δυστυχώς δεν είχα πάρει απάντηση σε μέιλ που έστειλα στον κατασκευαστή του προγράμματος.

Δημοσιεύτηκε

Το wxAstroCapture χρειαζεται τους drivers .Ισως μετα να χρειαστει να "δειξετε" στο προγραμμα οτι η καμερα ειναι στη USB θυρα .

Οταν βαζω την SC1 NexImage πρεπει να ρυθμισω οτι η καμερα ειναι στη COM3 θυρα .Οταν δεν ειχα εγκαταστησει τον driver δε την "εβλεπε" τη καμερα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης