stelaras1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Αγόρια να σας ρωτήσω: Υπάρχει προσοφθάλμιο αντιστροφής ρου ειδώλου;Αν ναι προσαρμόζεται σε όλα τα τηλεσκόπια; υπάρχουν κάποιοι περιορισμοίκαι τι τιμές παίζουν thanxx
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 stelaras1, Υπάρχουν τέτοιοι προσοφθάλμιοι φακοί αλλά μην περιμένεις να βρεις ποικιλία ή πολύ καλή ποιότητα. Βάλε στο google "erecting eyepiece" και θα βρεις κάποιες επιλογές όπως αυτή:http://www.skywatchertelescope.net/Erecting.html Εναλλακτικά, και αν η διαδρομή του εστιαστή το επιτρέπει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε απλό προσοφθάλμιο φακό 1,25" με ένα porro prism. Αυτά ακριβώς χρησιμοποιούνται και εντός των κλασικών κιαλιών, αλλά κυκλοφορούν και σαν ξεχωριστά αξεσουάρ από κάποιες εταιρίες όπως η Vixen. Αν, λόγω της πρόσθετης οπτικής διαδρομής, δεν είναι δυνατή η εστίαση, το πρόβλημα λύνεται με έναν barlow, που θα τοποθετηθεί με τη σειρά αυτή: barlow+porro prism+eyepiece. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
stelaras1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Στέφανε σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..
tomhel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Χωρις να θελω να γινω κουραστικος , ψαχνω και εγω κατι παρομοιο για το μικρο μου etx70 ωστε να μπορω να εχω επιγεια παρατηρηση . Μηπως εχετε τιποτα υποψιν σας...???
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Μαζι με το ΕΤΧ-70 δινουν και πρισμα amici για επιγεια παρατηρηση με οποιον προσοφθαλμιο θελεις.Τουλαχιστον σε αυτα απο το lidl αλλιως το αγοραζεις. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
tomhel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2005 Ειχε παραπεσει καπου στην συσκευσια και δεν το ειχα δει καθολου......( ωραιος παρατηρητης θελω να γινω....) Ευχαριστω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα