Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σε ολους!

εδω και αρκετο καιρο εχω προβλημα με το τηλεσκοπιο μου και την παρατηρηση..εχω ενα dob 8'

και τις τελευταιες μερες που το βγαζω για παρατηρηση ενω βρισκω κανονικα το φωτεινο αντικειμενο(ειτε τη σεληνη,ειτε την αφροδιτη κτλ) εκτος απο το οτι φαινεται εντελως μα εντελως αχνα και θαμπα,διακρινω κ απο μεσα τα σιδερα στ ακρο του τηλεσκοπιου πανω στο αντικειμενο...αρχικα λεω θα φταιει το seeing ktl(για την ασχημη και θαμπη εικονα)..αλλα χειροτερευουν τα πραγματα και σκεφτομαι μηπως τελικα ευθυνεται το dob-αν και τ εχω ψαξει για τυχον προβληματα οσο μπορουσα και εξωτερικα φαινονται ολα καλα.. θα ηθελα τη βοηθεια σας αν εχετε αρχικα καταλαβει το προβ. η αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο!

(ισως ευθυνεται μια κακη ευθυγραμμιση η αλλο προβλημα με τα εξαρτηματα?? αλλα επιφανειακα δν φαινεται κατι πως δεν παει καλα...)

Σας ευχαριστω εκ των προτερων! :D

Τα παντα ρει... :wink:
Δημοσιεύτηκε
δες το collimation πρεπει να σου εχει φυγει. κοιτα πρωτα ενα μακρυνο επιγειο στοχο την ημερα να δεις εαν φαινονται θολα τα ειδωλα που θα σου δωσει. επισης η θολουρα μπορει να οφειλεται σε υγρασια στο προσοφθαλμιο σου καθως πλησιαζεις το ματι σου στο προσοφθαλμιο το βραδυ.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

το εχω τσεκαρει με επιγεια αντικειμενα και μου τα δειχνει καθαρα! αλλα αυριο αν ειναι θα τα ξαναδω παλι ολα απο την αρχη,μαζι με την υγρασια που μου ειπες και καποιες αλλες λεπτομερειες που μου επισημανε μια φιλη.Οποτε, για τυχον εξελιξη θα σας πω αυριο

Σευχαριστω παρα πολυ! :D :D

Δημοσιεύτηκε

Τώρα βέβαια αυτό που θα πώ ίσως ακουστεί κομματάκι χαζό, μιάς και δεν είσια και καμία χτεσινή, αλλα είσαι σίγουρη ότι εστιάζεις σωστά. Η μάλλον είσαι σίγουρη ότι εστιάζεις; Γιατί εμένα Αχνό-Θαμπό και να φαίνεται και η αράχνη, πιό πολύ σε κακή εστίαση μου κάνει παρα σε κακό collimation ή seeing

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

οχι ισα ισα σας ευχαριστω πολυ!

ομως δεν εχω καποιο προβλημα με την εστιαση..τουλαχιστον οσο το εχω ψαξει..το εχω απομακρυνει,το εχω ξαναεστιασει αλλα παλι δεν φαινεται το αντικειμενο οπως φαινοταν καθαρα στην αρχη.Αυτο με προβληματιζει..οτι μερα με τη μερα χειροτερευε η εικονα.Σημερα το βραδυ θα το βγαλω για παρατηρηση να αρχισω παλι απο την αρχη ενα ενα..ευθυγραμμιση,εστιαση κ αλλες μικροτερες λεπτομερειες και θα δω :-k [-o< Να ειμαι και εγω περισσοτερο συγκεντρωμενη ..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης