aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 http://news.yahoo.com/s/ap/20050615/ap_on_bi_ge/kodak_paper&printer=1;_ylt=AlISsBK8pWbN3GkSC6_dqK9v24cA;_ylu=X3oDMTA3MXN1bHE0BHNlYwN0bWE- By BEN DOBBIN, AP Business WriterWed Jun 15, 7:42 PM ET Ending a century-old tradition, Eastman Kodak Co. will soon stop makingblack-and-white photographic paper, a niche product for fine-artphotographers and hobbyists that is rapidly being supplanted bydigital-imaging systems. Kodak said Wednesday it will discontinue production of the paper,specially designed for black-and-white film, at the end of this year.But the world's biggest film manufacturer will continue to makeblack-and-white film and chemicals for processing. "It's a shame to see it go," said Bill Schiffner, editor of ImagingBusiness magazine in Melville, N.Y. "Digital has done a lot of goodthings for the industry but it's done some bad things too. It's makinga lot of these processes obsolete." The paper is manufactured at a plant in Brazil. Kodak declined tospecify how many employees would be affected by the productionshutdown, which is part of a three-year overhaul to eliminate 12,000 to15,000 jobs by 2007 and shrink the company's work force to around50,000. As the industry shifts rapidly from chemical-based to digital imaging,demand for black-and-white paper is declining about 25 percentannually, Kodak spokesman David Lanzillo said. John Eoff, owner of Photo-Lab Inc., said his 91-year-old shop inSchenectady, N.Y., still sells "a fair amount" of black-and-white paperto photography students and enthusiasts, while professionalphotographers have mostly gone to digital printing systems already. "What we assumed was going to happen is the traditional black-and-whitepaper processing was going to remain more an art form than acommodity," Eoff said. Other companies, led by Ilford Imaging ofBritain, still make paper and there will be demand for it, hepredicted. In April, Kodak posted a first-quarter loss of $142 million, citing asteady slide in revenues from film and other chemical-based businessesand higher-than-expected costs to cover job cuts. This month, itreplaced its chief executive, Dan Carp, with Antonio Perez, who a fewyears ago oversaw the rapid growth of Hewlett-Packard Co.'s digitalimaging business. Kodak grew into an icon on the strength of its traditional film, paperand photofinishing businesses. It is now betting its future in digitalterrain - from cameras, inkjet paper and online photofinishing tophoto kiosks and minilabs, X-ray systems and commercial printers. Ilford, the largest maker of black-and-white photo paper, went intobankruptcy last year, emerging this year after a management-led buyout.Germany's AgfaPhoto GmbH filed for bankruptcy last month. Kodak's exit from the business "doesn't surprise me" because manyportrait and wedding photographers "are switching over to digital,"said Christopher Chute, an analyst with market research firm IDC inFramingham, Mass. "If I'm printing digital photos on any kind of printer, whether it'sinkjet or thermal transfer or dye sublimation, the kind of paper I useis color agnostic," he said. "I can print black and white with greatgray gradients and use the same system to print regular color. There'smuch more versatility with today's print solutions." "More photographers and consumers that shoot black-and-white areshooting digital, they're processing it on regular inkjet paper, and... the quality is pretty good," Schiffner said. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 "More photographers and consumers that shoot black-and-white are shooting digital, they're processing it on regular inkjet paper, and ... the quality is pretty good," Schiffner said. Αστειευεται; Η ασπρομαυρη χημικη εκτυπωση σε χαρτι πλουσιο σε αργυρο ειναι μερα με νυχτα με την εκτυπωση σε printer.Για εικαστικους σκοπους συγνωμη αλλα αρνουμαι και να κοιταξω ασπρομαυρη φωτο τυπωμενη σε printer. Other companies, led by Ilford Imaging of Britain, still make paper and there will be demand for it, he predicted. Παλι καλα γιατι αν περιμενε κανεις απο την Kodak.... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Ilford, the largest maker of black-and-white photo paper, went into bankruptcy last year .... Germany's AgfaPhoto GmbH filed for bankruptcy last month.Ολα αυτά χωρις να είναι και μέλη του ΧΑΑ! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δεν ξέρω αν το έχετε πατατηρήσει, αλλά έχω την ισχυρή εντύπωση ότι οι φωτογραφίες που υπάρχουν στα περιοδικά φωτογραφικού εξοπλισμού δεν έχουν την ποιότητα που συναντούσε κανείς στη δεκαετία 1990-2000. Κάτι λείπει από την ποιότητα του μαύρου ή από τον κορεσμό (saturation) και τη διαβάθμιση των τόνων, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς. Είναι η ιδέα μου ή πράγματι η επικράτηση της ψηφιακής φωτογραφίας είχε και αυτό το αποτέλεσμα στις εκδόσεις; Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος; Είναι κρίμα πάντως μιά τεχνολογία να αντικαθιστάται από μιά άλλη πρίν ακόμη αυτή ωριμάσει και φτάσει την ποιότητα της πρώτης. Θέλω να ελπίζω πως σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε πιά λόγο να παραπονιόμαστε για το μεγάλο βήμα πίσω στην ποιότητα της φωτογραφίας. Είναι όμως παγκόσμια τάση η ποιότητα να υποχωρεί χάρην της ευκολίας και της δραστικής μείωσης του κόστους. Επίσης το κοινό που αναζητά την καλύτερη ποιότητα και ενημερώνεται γι αυτή, μειώνεται, ενώ στη πραγματικότητα αυξάνεται η κατανάλωση των προϊόντων που προσφέρουν ψευδαίσθηση ποιότητας. Virtual quality κι όλοι είναι ικανοποιημένοι. Σχεδόν όλοι... Ας ελαφρύνω τη διάθεση: μην αγοράζετε κιάλια με 20€, το έχω πεί 20 φορές ! Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Η Ilford ξεπερασε την κριση και μαλιστα επανακυκλοφορησε και καταργημενα προιοντα απ οτι φαινεται θα ναι ο μονος σοβαρος παιχτης στον χωρο μιας και υπαρχει αρκετη μαζα απο εικαστικους hardcore fans του κλασσικου ασπρομαυρου.Αντε να δοκιμασω και το Delta 3200 ASA που εσω αγορασει εδω και καιρο η ευαισθησια του στο κοκκινο φαινεται αξιολογη. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Γιωργο, Και εγω εχω κατι απο την Ilford (B&W, ISO 3200) για κατι δορυφορους που εχω υποψιν μου. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Ας ελαφρύνω τη διάθεση: μην αγοράζετε κιάλια με 20€, το έχω πεί 20 φορέςΓιατι οχι; τα κοβεις στα δυο και εχεις δυο ερευνητες η ακομα τα "κανιβαλιζεις" και παλι εχεις φακους για ερευνητες,πρισματα και προσοφθαλμια να παιζεις ΥΓ Στεφανε, οχι αυτο με τα μαυρα δεν ειναι ιδεα σου..γενικως τα περι ποιοτητας και ευκολιας ειναι μια μεγαλη αληθεια..η λογικη του φαστφουνταδικου εχει διαπερασει την κοινωνια σε ολους τους τομεις....Αρκει να δεις ποσοι βγαζουν φωτο με κινητα που τις βλεπεις και στραβωνεσαι και τις τυπωνουν σε 20x25 και ειναι χειροτερες και απο Instamatic με 110 φιλμ για οσους τις θυμουνται..... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 ...τα κοβεις στα δυο και εχεις δυο ερευνητες η ακομα τα "κανιβαλιζεις" και παλι εχεις φακους για ερευνητες,πρισματα και προσοφθαλμια να παιζεις Μάλιστα, αυτό είναι όντως αξιοποίηση! Αν όμως τα πάρεις για κιάλια... €€ Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα