Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Από την αρχή της ενασχόλησής μου με την αστρονομία κρατάω κάποιο ημερολόγιο (μη ηλεκτρονικό) με τις παρατηρήσεις μου. Εσείς το κάνετε; Αν ναι, ηλεκτρονικό ή παραδοσιακό; Υπάρχει καμία συμβουλή ως προς το περιεχόμενο της κάθε καταχώρησης; Υπάρχει ίσως κάποιο τετράδιο κατάλληλο γι' αυτό το σκοπό;
"Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
Δημοσιεύτηκε

Σιγουρα ειναι πολυ σημαντικο να εχεις ενα ημερολογιο(νυχτολογιο βασικα) με τις αστρονομικες παρατηρησεις σου.

Εχω βρει ανα καιρους διαφορες μορφες που μπορουν να εχουν αυτα τα αστροημερολογια κ εχω φτιαξει και εγω ενα απλο στο word αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα.

Το τι θα περιλαμβανει εξαρταται απο ποιον το γραφει κ τι τον ικανοποιει.

Εγω πχ γραφω τι αντικειμενα παρατηρησα,ποσο ευκολα τα βρηκα(εχω dobs),τι προσοφθαλμια χρησιμοποιησα κ πως μου φαινοταν αυτο που εβλεπα.

Γραφω για τις συνθηκες παρατηρησεις ετσι ωστε να αποκτας καποια κριση σε θεματα seeing κλπ

Και τα βασικα μερος,ωρα/ημερομηνια κ το τηλεσκοπιο που χρησιμοποιησα.

Βλεπεις οτι τα κριτηρια ειναι καθαρα υποκειμενικα.

Βεβαια τρωει λιγο χρονο να καθεσαι να γραφεις συνεχεια κ να παρατηρεις.

(βασικα εχω και ενα μαγνητοφωνακι δημοσιογραφικο κ τωρα που το σκεφτομαι θα το χρησιμοποιησω!! :D )

Με το καιρο θα καταλαβεις οτι αν το χρησιμοποιεις γινεσαι καλυτερος

και θα δεις τι θες να περιεχει μεσα.

Καλες παρατηρησεις κ καλες καταγραφες!!

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε

Ναι, η ιδέα για την ηχογράφηση είναι καλή. Έχω ένα mp3 player το οποίο το χρησιμοποιώ γι' αυτό το σκοπό εδώ και 2 μέρες και με έχει βολέψει (αν και το κείμενο είναι άλλη φάση).

Ευχαριστώ. :roll:

"Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
Δημοσιεύτηκε

Geia paidia!

Xexe, ontws to na kratas shmeiwseis einai kalh fash, eidika me magnhtofwno kai skitsa pou eipan ta paidia.

Magnhtofwno vevaia egw proswpika den exw xrhsimopoihsei giati me pianoun ta gelia giati niw8w san detective :P, skitsa omws opws kai na to kanoume exoun xarh!

Alla mias kai prepei na kratas diafores plhrofories sxetikes me tis parathrhseis, 8eleis kapoio meros na ta kratas ola auta swsta katanemhmena.

Egw 8a evaza tpt xartes stous toixous mou kai 8a kollousa panw tous shmeiwseis kai fwtografies, parapanw tpt ypery8res h' kapoia black light, 8a'xei foberh atmosfaira! Xaxa.

Geia xara.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης