Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξερω, αλλα δεν νομιζω, αλλο barlow αλλο τυπου powermate και αλλο corector,

Εκανα προχθες κατι testings στην Νeximage και φωτογραφισα τον Vega ηθελα να δω τι διαφορα μπορει να εχει το δυοφθαλμιο με τον ενα οφθαλμο για ληψη , παραθετω 2 εικονες flash, αποτελουνται απο 3 frames (βαριομουν για παραπανω, εχει πιστευω μια ελαχιστη διαφορα δειτε -> )

1264859336_withoutbino.gif.ae3daef1cc5ee0b2e4848fb66d1c9478.gif

2038686647_withBino.gif.3caf9e6fcfb160a0058174366bed35b2.gif

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Για όσους επιθυμούν να αγοράσουν διοφθάλμιο και διαθέτουν κατοπτρικό ή διοπτρικό τηλεσκόπιο η αγορά ενός Optical Corrector Adaptor είναι μονόδρομος, λόγω της μικρής διαδρομής προς τα μέσα (back focus) των εστιαστών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα threads δοκιμών του astrovox εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=22

Optical Corrector Adaptor

Έχω τον Powermate 2.5x μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτον χωρίς το Optical Corrector Adaptor και να κάνω τη δουλειά μου;

Δεν είμαι βέβαιος ότι θα εστιάσει, πιθανόν. Ίσως ο Στέφανος Σοφολόγης να γνωρίζει. Αρκετοί στο εξωτερικό έχουν αναφέρει ότι κατάφεραν να εστιάσουν χρησιμοποιώντας έναν barlow 2x ή περισσότερο, όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα τύπου «in focus» (και όχι «back focus» όπως από παραδρομή παραπάνω έγραψα), άλλοι πάλι όχι. Αυτό το διαπίστωσα λ.χ. πρόσφατα, όταν τοποθέτησα το bino στο νέο Ha τηλεσκόπιό μου και δεν κατάφερα να εστιάσω, παρότι χρησιμοποίησα τον υπάρχον 1.6x Optical Corrector Adaptor (OCA) μου. Για τον Powermate 2.5x δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι σχετικά. Πάντως, όπως αναφέρω στη δοκιμή που έχω αναρτήσει ( http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7440 ) οι τύπου barlow φακοί δεν είναι προτιμητέοι για χρήση, σε σχέση με τους OCA, γιατί μεγεθύνουν περαιτέρω την εικόνα από την ονομαστική τους τιμή. Βέβαια, ο Powermate δεν είναι ακριβώς barlow. Το μόνο που έχω να αναφέρω σχετικά είναι ότι, όταν κάποτε μου τον δάνεισε ο Στέφανος στον Πάρνωνα, συνεργάστηκε άψογα με τους προσοφθαλμίους μου των 20mm και τον OCA μου για να δω τον πλανήτη Άρη. Δεν θυμάμαι όμως να τον χρησιμοποίησα χωρίς OCA. Σκεφτόμουν μάλιστα να αγοράσω έναν Powermate κι εγώ, αλλά τελικά προτίμησα προσοφθάλμια μεγαλύτερης μεγέθυνσης των 12mm και 9mm, που έκρινα ότι χρειαζόμουν για την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου μου (1270mm).

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλησπερα.Ανηκω στους ''τυχερους'' που εχουν το διοφθαλμιο της baader,ας ειναι καλα ο Στεφανος Σοφολογης που μου εδωσε την γνωμη του γι'αυτο και τον ευχαριστω.Το πηρα πριν κανα δυο μηνες απο το telescope express[Γερμανια]στη τιμη των 215 ευρω και 20 περιπου τα μεταφορικα,περιελαμβανε 2 προσοφθαλμια των 20mm και 2 των 10mm.Αυτα τα 4 ειναι ολιγον της πλακας αλλα τη δουλεια τους την κανουν.

Ειμαι κατοχος S.W DOB 12'' TRUSS TUBE ευτυχως αναδιλουμενου ,το γιατι θα το καταλαβεται παρακατω

Μολις μου ηρθε το διοφθαλμιο προσπαθουσα να βρω τροπους να το εστιασω,ευτυχως ειχα ενα barlow 2Χ το εβαλα και εστιασε αλλα ειχε μικρο ευρος πεδιο με αποτελεσμα οταν εψαχνα να βρω ενα στοχο με τον ερευνητη και μετα να τον δω με το διοφθαλμιο ηταν αρκετα δυσκολο ,ετσι το εβγαζα και εβαζα πρωτα το προσοφθαλμιο σκετο να βρω το στοχο και μετα ξανα το διοφθαλμιο να το βρω.

Το προβλημα λυθηκε ομως γιατι οπως ειπα και προηγουμενος ειμαι ευτυχως κατοχος αναδιπλουμενου τηλεσκοπιου και κατεβαζοντας σιγα σιγα τους αξονες τους βρηκα εστιαση γυρω στους 19 ποντους πιο κατω χωρις να χρησιμοποιησω καθολου τον barlow και ευτυχως το ευρος εικονας ηταν πιο μεγαλο ετσι ωστε να βρισκω ευκολα τους στοχους

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

H κατασκευη του δυοφθαλμιου ειναι στιβαρη,απο αισθητικης πλευρας ομορφο τα πρισματα δεν φαινονται να ειναι της πλακας αφου οι εικονες που προσφερουν ειναι πολυ καλες για την κατηγορια της τιμης

Χανει κοντραστ η και φωτεινοτητα γιατι το φως φυσικα μοιραζεται μεσα απο αυτο,ωστοσο οι εικονες για μεσα απο Αθηνα ειναι ικανοπιητικες καταφερα να δω μεσα απο αυτο τους m13 m57 m42 και λιγο τον m3 και ομολογω πως φαινοντουσταν αρκετα καλα εκτος οχι τοσο τον m3, το φεγγαρι ας μην πουμε καλυτερα.....ειναι σαν να βρισκεσαι επανω του

Οι εικονες που προσφερει ενα δυοφθαλμιο ειναι ανεπαναληπτες το συγκεκριμενο οποιος το παρει δε θα χασει,ψαχνεις τον ουρανο πολυ πιο γρηγορα λες και ταξιδευεις μεσα απο αυτον χωρις επιτελους να το παιζεις............ ''μονοφθαλμος''

Εγω αυτη τη στιγμη ''ζω'' για εναν λογο περιμενω την στιγμη που θα βγω επαρχια παιρνοντας μαζι και το διοφθαλμιο φυσικα αχ ποτε θα'ρθει αυτη η στιγμη επιτελους........

Μaxbright της baader απλως................ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ!!!!!!!!!!

Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Δημοσιεύτηκε

Σωτήρη επειδή έχω ακριβώς το ίδιο τηλεσκόπιο με τον Νίκο, απλώς γράφω για να πιστοποιήσω ότι όντως φαίνονται τα συγκεκριμένα αντικείμενα με μεγάλη ευκολία ακόμη και μέσα από το κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου τα είδα και εγώ δηλαδή... :wink: 8-[

Απλά το Μ13 δεν είναι τόσο φωτεινό λόγω φωτορύπανσης, γενικά όμως φαίνεται καλά. Τα άλλα μια χαρά.

Με το διοφθάλμιο θα μειώνεται κάπως η φωτεινότητα φαντάζομαι βέβαια..δεν γνωρίζω πόσο όμως. Τα αντικείμενα που ανέφερε είναι φωτεινά, οπότε δεν νομίζω πως η διαφορά θα είναι τόσο τεράστια.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Φιλε blackholesum καλησπερα ολα αυτα τα ειδα απο περιοχη Αλιμο.Τασο τον μ13 τον εχω δει πιο καθαρα απο τον μ3 εκτος και αν εχω μπερδεψει τον μ3 με τον μ53 που ειναι εκει διπλα πιο κατω μολις ξαστερωσει καλα αυριο θα ψαξω ειμαι σχεδον καινουργιος στο επαγγελμα με το ''κανονι'' μου,παλια καραβανα απο δεκαετια 90' με ενα ρωσικο διοπτρικο 60cm απλως ειχα σταματησει για καποια χρονια και πριν λιγο καιρο ξαναξεκινησα δριμυτερος.....τον μ53 δεν τον εχω ψαξει ακομα πιστευω να φαινεται συμφωνα με το στελαριουμ

Υ.Γ παιδια συγχνωμη που δεν σας απανταω γρηγορα αλλα ο χρονος μου ειναι περιορισμενος και εκτος αυτου εχω συνδεση αυτη τη καταραμενη ντιαλαπ συνδεση προς το παρον

Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Δημοσιεύτηκε

Για όσους επιθυμούν να αγοράσουν διοφθάλμιο και διαθέτουν κατοπτρικό ή διοπτρικό τηλεσκόπιο η αγορά ενός Optical Corrector Adaptor είναι μονόδρομος, λόγω της μικρής διαδρομής προς τα μέσα (back focus) των εστιαστών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα threads δοκιμών του astrovox εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=22

Optical Corrector Adaptor

Έχω τον Powermate 2.5x μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτον χωρίς το Optical Corrector Adaptor και να κάνω τη δουλειά μου;

Δεν είμαι βέβαιος ότι θα εστιάσει, πιθανόν. Ίσως ο Στέφανος Σοφολόγης να γνωρίζει. Αρκετοί στο εξωτερικό έχουν αναφέρει ότι κατάφεραν να εστιάσουν χρησιμοποιώντας έναν barlow 2x ή περισσότερο, όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα τύπου «in focus» (και όχι «back focus» όπως από παραδρομή παραπάνω έγραψα), άλλοι πάλι όχι. Αυτό το διαπίστωσα λ.χ. πρόσφατα, όταν τοποθέτησα το bino στο νέο Ha τηλεσκόπιό μου και δεν κατάφερα να εστιάσω, παρότι χρησιμοποίησα τον υπάρχον 1.6x Optical Corrector Adaptor (OCA) μου. ...

Τελικά έγινε κι αυτό, με λύση τύπου «mastrovox». Περισσότερα εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=135832#135832

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης