Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Το Σάββατο το βράδυ/πρωί κυριακής παρακολούθησα για πρώτη μου φορά τον πλανήτη Δία.

Εντιπωσιακός πλανήτης δεν μπορώ να πώ και μάλιστα μπορούσα να διακρίνω και τους τρίς βασικούς και μεγαλύτερους δορυφόρους του.Έχω το εξής πρόβλημα και όποιος μπορεί να ας με βοηθίσει σας παρακαλώ.όταν πήγα να τραβήξω (φωτογαφία ) με την webcamera που έχω την nex image ο πλανήτης μου φένεται παρα πολύ φωτεινός με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται καθόλου τα χρώματα του , οι κοιλίδες κ.τ.λ. δεν ξέρω τη μπορεί να φταίει με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις τραβούσα και τον κρόνο και δεν είχα καθόλου πρόβλημα. Μήπως χρείαζεται να βάλω κανένα φίλτρο ?

Δημοσιεύτηκε

Δοκιμασες να αλλαξεις τις ρυθμισεις ?

Δε θα ειναι οι ιδιες για ολους τους στοχους , αλλα θα πρεπει να τις αλλαζεις .

Επισης ρολο παιζει και το υψος στο οποιο βρισκεται ο στοχος .

Εχω την ιδια καμερα και ειναι ωραια .

Δοκιμασε να χαμηλωσεις το χρονο εκθεσης .(shutter speed αν θυμαμαι καλα )

Ειναι προτιμοτερο να ειναι λιγο πιο σκοτεινο το ειδωλο γιατι αυτο μπορει να διορθωθει αργοτερα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
απο στοχο σε στοχο οι ρυθμισεις του gain, shutter speed, exposure, brightness και contrast ειναι διαφορετικες. ο διας επειδη ειναι πιο κοντινος στοχος αλλα και πιο μεγαλος το τελικο αποελεσμα ειναι να ειναι πιο φωτεινος με τις ρυθμισεις για τον κρονο. αντιστοιχα εαν φωτογραφισεις το φεγγαρι θα ειναι παρα πολλυ πιο φωτεινο με τις ρυθμισεις για δια. χαμηλωσε τις ρυθμισεις αυτες και θα εισαι ενταξει. δες επισης και ενα οδηγο που εγραψα http://kostasastronmy.zxq.net/WebCamImaging.pdf πιστευω θα λυθουν αρκετες αποριες που εχεις.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης