Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλό μήνα.

Είμαι νέος στο θαυμαστό κόσμο της παρατήρησης του ουρανού, παρότι κάτοχος τηλεσκοπίου εδώ και 7 χρόνια. Εδώ και μερικές μέρες μετά από ένα καλό ξεσκόνισμα του τηλεσκοπίου και ενός βιβλίου νυχτερινής παρατήρησης αρχισα να κοιτάζω τον ουρανό. Το τηλεσκόπιο έχει τα χάλια του βέβαια, η βάση (Τρίποδας) δεν λειτουργεί αλλά σαν αρχάριο νομίζω ότι μπορεί να με εισάγει στα μονοπάτια του ουρανού.

Η ερώτηση είναι αν έχετε να μου προτείνετε κανένα σετ προσοφθάλμια για το τηλεσκόπιο που έχω και αν αξίζει τον κόπο και το κόστος μιας τέτοιας αγοράς. Το τηλεσκόπιο που έχω έχει (γράφει σε ένα αυτοκόλλητο) τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

114mm Aperture Focal length: 900mm.

Έχω παραγγείλει ένα σετ κιάλια Celestorn 15χ70, αλλά αυτο που βλέπεις από ένα τηλεσκόπιο νομίζω δεν συγκρίνεται.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας

Δημοσιεύτηκε

απο αυτα που αναφερεις το τηλεσκοπιο σου πρεπει να ειναι ενα νευτωνιο παρομοιο με το 114/1000 της skywatchwer που εχω και εγω, αν μπορεις ανεβασε και καμια φωτο να δουμε πως ειναι. το τηλεσκοπιο σου εχει προσοφθαλμια; εαν δεν τα εχεις θα προτεινα super plossl σε 25mm και 10mm σε διαμετρο 1.25 inch που ειναι και η πιο κοινη διαμετρος προσοφθαλμιων και ειναι σχετικα φθηνα, επισης και ενα balrow 2x καλο ειναι τον παρεις, επισης ψιλιαζομαι οτι ο ερευνητης θα ειναι 6χ50 ή κατι παρομοιο και θα προτεινα να τον αλλαξεις με ενα red dot finder ωστε να στοχευεις πιο ευκολα. εαν το τηλεσκοπιο σου ειναι απο τα λεγομενα ''τηλεσκοπια της πενταρας'' η διαμετρος τους ειναι μικροτερη και θα δυσκολευτεις να βρεις προσοφθαλμια.

καλο θα ηταν να κοιταξεις και την ευθυγραμμιση των οπτικων σου ωστε να εχεις καθαρη εικονα

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η ευθυγράμμιση των οπτικών πως γίνετε. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα κατάστημα-μαγαζί που να μπορεί να μου επισκευάσει ένα γυροσκόπιο από τον τρίποδα. Το γυρνάω αλλά το τηλεσκόπιο μένει σταθερό. Συγνωμη για τις "βλακώδεις" ερωτησεις, αλλά επειδή είμαι ακόμα στην ανυπομονησία της αρχής προσπαθώ να τα κάνω όλα γρήγορα.
Δημοσιεύτηκε

Για την ευθυγραμμιση των οπτικων υπαρχουν αρκετα αρθρα εδω στα φορουμ, μια σελιδα που ειναι αρκετα καλη ειναι αυτη εδω http://www.astro-baby.com/collimation/astro%20babys%20collimation%20guide.htm

για την βαση που ζοριζεται να κινηθει πιθανον να θελει λιγο wd40 στα γραναζια για να σπασει η βρωμια και μετα με λιγο γρασσο να ειναι ενταξει. πριν κανεις ομως οτιδηποτε βαλε και μια φωτο απο το τηλεσκοπιο και την βαση σου ωστε να βοηθησουμε περισσοτερο. τωρα αν θες να την δωσεις για επισκευη μιλα με το πλανηταριο θεσσαλονικης κατα την αποψη μου. www.astronomy.gr

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης