Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Βρε παιδια, πως το κοβουν αυτο το πραγμα για χρηση σε φλατοκουτο ;

Δοκιμασα με μικρο σιδηροπριονο χειρος, αστα καλυτερα το τι μου βγηκε (η πιστη) ](*,) [-X #-o

Το πρακτικερ τα πουλαει μονο σε μεγαλα φυλα και δεν στα κοβουν, σε ποιον θα μπορουσα να απευθυνθω να μου τα κοψει σε μεγεθος και ισως σχημα, ή που θα μπορουσα να βρω μικρότερα, ή τελος παντων, ποιο υλικο θα μπορουσε να το αντικαταστησει και να ειναι ποιο ευκολο στην χρηση;

Δημοσιεύτηκε
Ναι βρε Αγγελε, αλλα αν δεν εχω τροχο και γενικα κοβω τα χερια μου και οχι το υλικο οταν μπλεκω με πραγματα που εχουν να κανουν με μηχανικα (αλλο στα ηλεκτρονικα, εκει να σου φιαξω οτι θες), τοτε πρεπει να καταφυγω σε καποιον/κατι αλλο. Αληθεια, μηχανουργιο, αλουμινας, ξυλουργος ; ποιος θα μπορουσε να κανει τετοια δουλεια χωρις να με συχτηρισει ή να με γδαρει ; Αλλο υλικο δεν παιζει;
Δημοσιεύτηκε

Γιάννη κάλεσε με αύριο για να μου δώσεις στοιχεία (διάσταση, πάχος, χρώμα)

και θα στα φτιάξω εγώ χωρίς γδάρσιμο.

Γιώργος
Δημοσιεύτηκε

Επειδη θελω να ρωτησω κατι και δεν ξερω που να ψαξω θα ηθελα να ρωτησω αν μπορείται να μου πειτε για την χρηση του φλατοκουτου.

Απο ενα φίλο πηρα της οδηγίες και εφιαξα ενα κουτι με φως μεσα κτλ(Φλατοκουτο)

Αλλα δεν πρόλαβα να μαθω και τι κανω στην συνεχεια πως να δουλεψω.

ξερω οτι το αναβεις φουλ ταση 12v και το τοποθετεις μπροστα στον σωλήνα.. το εκανα να εφαρμοζει, και βαζουμε και την dslr στον εστιαστή. Μεχρι εδω ξερω.

Προσπαθω να ξεκινησω αστροφωτογραφηση και κανω οτι μπορω οταν εχω χρονο.

Αν καποιος εχει ορεξη να μου πει τι κανω στην συνεχεια ειμαι Ευγνώμων.

Δημοσιεύτηκε

Αν ψαξεις λιγο στο βοξ θα δεις οδηγους που λενε για τα flats.

Αυτο που λες με Full ρευμα δεν ισχυει μιας και πρεπει να πιασεις συγκεκριμενη φωτεινοτητα με τον αισθητηρα σου για να εχεις το σωστο αποτελεσμα.

Σε λιγες μερες στο forum θα ανεβουν διαφοροι οδηγοι που εχει φτιαξει η ομαδα αστροφωτογραφιας του ΑSTROVOX και σε εναν απο αυτους ο Γιωργος ο Βιδος εξηγει τι και πως για τα calibration frames.

Προς το παρον δες του ιφικρατη ο οποιος εχει κανει κατι αναλογο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11020&highlight=flats

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη,

Πιάνεις την Παπαρηγοπούλου απο τη Σταδίου και καταλήγεις στην Πραξιτέλους. Φάτσα μπροστά σου ο Κατουμάς. Κάνεις δεξιά, καμμιά 50αριά μέτρα στο αριστερό σου χέρι, μαγαζί που πουλάει, κοβει κλπ πλέξιγκλας σε κάθε πάχος, χρώμα και διάσταση (Μεγάλο μαγαζί επάνω, και υπόγειο που γίνεται η δουλειά)

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

When we would make signs, we would first score the plexiglass with a steel straight-edge and an X-ACTO knife and then leaving the steel straight-edge in place, clamp the straight-edge against the plexiglass and bend the plexiglass until it would break along the score line that was inscribed with the X-ACTO knife. I don't know if this makes any sense. If you want, feel free to send me your land line number in a message and I would be more than happy to tell you over the phone-as e-mail would be to time consuming.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Χιλια ευχαριστώ ολους. =D>

Λοιπον, θα δοκιμασω πρωτα εναν τζαμα που ειναι κοντα στο σπιτι, θα κοιταξω και για ενα X-ACTO knife just in case for the future (thank you Fred), να και ενας που τα κοβει στο κεντρο να ξερουμε για αλλη φορα, χιλια ευχαριστω και τον Γιωργο για την προσφορα (θα σε εχω στα υποψην μου :) )

Οταν το φιαξω θα σας δωσω και το κυκλωμα που βρηκα να ταιριαζει καλυτερα, που να μπορει να ρυθμιζεται και ευκολα με ποτενσιομετρο (αν και βασικα τρεις μπαταριες 1.5 με τρια ασπρα led και ενα ποτενσιομετρο - την τιμη αυτου πρεπει να υπολογισω - πρεπει να κανει την δουλεια μια χαρα)

Να ειστε καλα ολοι σας παιδια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης