Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα ,

θα ηθελα να μαθω αν εχει παρουσιαστει προβλημα σε καποιον απο εσας με την ποιοτητα εικονας της καμερας spc900nc γιατι εγω παω να τρελλαθω....καταρχην να σας πω οτι εχω αγορασει και δοκιμασει τουλαχιστον 5 καμερες (web camera) γιατι προσπαθουσα να βρω την καλυτερη , μετα απο πολυ ψαξιμο καταφερα να βρω και τη Philips αγορασα και ενα σουπερ ντουπερ λαπτοπ και το αποτελεσμα της εικονας της θεωρητικα καλυτερης καμερας για αστροφωτογραφια , ηταν τραγικο για εμενα.

Η εικονα εχει υπερβολικο παρασιτο , σε καποιες δοκιμες που εκανα για να δω την ευκρινεια της , συγκεκριμενα σε γραμματα ενος ηλιακου θερμοσιφωνα χα,χα,χα , τα γραμματα ουτε καν που μπορουσα να διαβασω.....οποια αναλυση και αν χρησιμοποιησα , οποιες ρυθμισεις προσπαθησα ακομα και την αναλυση της οθονης του λαπτοπ...ΤΙΠΟΤΑ.

Η εικονα ειναι υπερβολικα (sharp) οξεια , δηλαδη ειναι γεματη απο μικρα pixel.

η σκεψη μου ειναι αυτη..μηπως η αναλυση της οθονης του λαπτοπ (FULL HD 1080p CINE CRYSTAL) μου δημιουργει το προβλημα ?μηπως ειναι πολυ για την καμερα και δεν την σηκωνει?

Καρτα γραφικων NVIDIA GEFORCE GTS 250M up to 2810MB Turbo Cache.

Θα ηθελα να ακουσω αν ειναι δυνατον να μας πειτε τι εξοπλισμο χρησιμοποιητε για να κανουμε συγκρισεις.

Παιδια ευχαριστω πολυ και αναμενω για τις γνωμες σας.

Νικος.

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε
δουλευω εδω και 2 χρονια το hp6661 με σvista και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με την αναλυση. κοιταξε τους drivers να ειναι για σωστο λειτουργικο σvista ή winBlows 7. δοκιμασε να γραψεις ενα βιντεο με τον αρχικο φακο της καμερας και παιξτο σε διαφορετικο η/υ να δεις αν ειναι ενταξει. επισης δοκιμασε την καμερα και σε αλλο η/υ να δεις πως παιζει. τελος κατεβασε κανενα αλλο προγραμμα capture, εγω δουλευω με το wxastrocapture και δεν εχω προβλημα

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
δουλευω εδω και 2 χρονια το hp6661 με σvista και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με την αναλυση. κοιταξε τους drivers να ειναι για σωστο λειτουργικο σvista ή winBlows 7. δοκιμασε να γραψεις ενα βιντεο με τον αρχικο φακο της καμερας και παιξτο σε διαφορετικο η/υ να δεις αν ειναι ενταξει. επισης δοκιμασε την καμερα και σε αλλο η/υ να δεις πως παιζει. τελος κατεβασε κανενα αλλο προγραμμα capture, εγω δουλευω με το wxastrocapture και δεν εχω προβλημα

Κωστα , σε ευχαριστω , δυστηχως η ιδια καμερα και σε αλλο υπολογιστη παρουσιαζει σχεδον τα ιδια αποτελεσματα ισως λιγο καλυτερα σε εναν επιτραπεζιο υπολογιστη που εχω και τρεχει με αλλη οθονη και με αλλη καρτα γραφικων και με windows XP Pro.Αλλα καταλαβαινεις οτι ο επιτραπεζιος δεν μπορει να με ακολουθει παντου.

Το λαπτοπ δουλευει με windows 7 ultimate 32bit και ισως να ειναι προβλημα drivers.Ασε που δυσκολευτηκα πολυ να βρω drivers για windows 7.Τωρα τελευταια βγαλανε συμβατους για τα 7.

Ισως να μην κανανε και την καλυτερη δουλεια.

Και εγω δουλευω το wxastrocapture.

Νικος.

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε

εφοσον δουλευεις το wxastrocapture ισως να εχεις προβλημα με τα codec. παλιοτερα ειχα προβλημα και δεν μου επαιζε καμια εγγραφη και ρωτησα στο yahoo group του προγραμματος και σου παραθετω το μαιλ και μου λυθυκε το προβλημα. αληθεια με το προγραμμα μαμα που εχει η καμερα εχεις το ιδιο προβλημα;

kookoo_gr wrote:

> i installed the two last versions of wxastrocapture at my 6661 hp

> laptop with vista and although i see the video preview when the

> programs captures a video i can't see it at my windows media player

> and the registax software gives a bad video encoding message. the

> video encoding i used was at I420 at 640x480 and also at IYUV and

> YUV2 and at lower resolutions and i had the same results. i

> downgraded to the 1.6.2 version and i have absolutely no problems

> when i capture a video. i also installed the vcredist_x86. exe and i

> have the same problem with versions 1.7.1 and 1.7.2

Hmm, can you tell us *exactly* how you changed the encoding? The proper way

is via

Options -> Settings -> Video capture -> Sample Format

The two formats are typically IUV420 and RGB24

On Windows, there is also Camera -> Driver Dialogs -> Format, but that is

really a "back door" that we recommend you don't use unless you have no

other way. The dialogs under Camera -> Driver Dialogs belong to the camera

driver and not the wxAstroCapture application itself. If you change settings

there, then wxAstroCapture may produce conflicting data in the AVI. I have a

hunch this is the problem here.

Please try using IUV420 and RGB24 via the Options -> Settings -> Video

capture -> Sample Format feature and tell us whether it solves the problem.

If not, we need to think again.

Best regards

Carsten A. Arnholm

http://arnholm. org/

finally what i did is this

At the camera -> Driver Dialogs -> Format i changed the encondig to all the available formats with no success. after your reply to my original message i changed the Sample format from the Options -> Settings menu to YUV420 and it works fine. Also take notice that when i connect my camera from the connect menu of the program i used both the YUY20 and I420 format at 640x480 and it works fine with YUV420 but when i change the format to RGB24 then i have bad encoding problem.

δοκίμασε επισης να ανανεωσεις τα codec απο τα video. εγω τα εχω κατεβασει μεσω της σελιδας του divx

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε

ααα μην ξεχασω παιξε και με την ρυθμιση full auto exposure απο την επιλογη camera properties. σε μακρυνο στοχο ενερηοποισε την και απενεργοποισε την. οταν την απενεργοποιησεις εννοειται πως θα παιξεις εσυ με τις ρυθμισης εκθεσης φωτειτνωοτητα κτλ.

EDIT επισης δοκιμασε να επαναφερεςι τις εργοστασιακες ρυθμισεις της καμερας

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε
ααα μην ξεχασω παιξε και με την ρυθμιση full auto exposure απο την επιλογη camera properties. σε μακρυνο στοχο ενερηοποισε την και απενεργοποισε την. οταν την απενεργοποιησεις εννοειται πως θα παιξεις εσυ με τις ρυθμισης εκθεσης φωτειτνωοτητα κτλ.

EDIT επισης δοκιμασε να επαναφερεςι τις εργοστασιακες ρυθμισεις της καμερας

Να ενα παραδειγμα κακης ποιοτητας εικονας που εχω....δες την λεπτομερεια στα γραμματα η γενικα.

ΑΝΑΛΥΣΗ 640Χ480

Still001.jpg.0fa2dee6f3cc30460c8b950a1396b7d2.jpg

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε
η εικονα μου φαινεται ενταξει. οι γραμμες στην τηλεοραση μπορει να εχει να κανει με την σαρωση που κανει η τηλεοραση. εαν θες να δοκιμασεις να δεις τα τελικα αποτελεσματα, εφοσον εχεις τον καταληλο ανταπτορα, βαλε την καμερα στο τηλεσκοπιο σου και δοκιμασε να τραβηξεις ενα βιντεο ενος πλανητη Σεληνη, δια, κρονο και μετα με το registax να κανεις επεξεργασια. εχοντας πεοραματιστει καο εγω με την δικη μου καμερα σε επιγειους στοχους αλλα μεσω του τηλεσκοπιου μου δεν ειχα μεγαλες διαφορες. βεβαια μπορει να κανω λαθος αλλα οπως τα βλεπω δεν δειχνει να εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα Νικο !

Εχεις πειραματιστει με ολες τις ρυθμισεις?ΕΓω οτνα τη δουλευα εβγαζα εντελως το sharpen που εχει .

Δοκιμασε λιγο και με το gain.Γενικα αν πειραξεις μια ρυθμιση θα χρειστει να πειραξεις και ολες τις αλλες.

Ρυθμισε τα ολα στο manual για αρχη .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Καλημερα Νικο !

Εχεις πειραματιστει με ολες τις ρυθμισεις?ΕΓω οτνα τη δουλευα εβγαζα εντελως το sharpen που εχει .

Δοκιμασε λιγο και με το gain.Γενικα αν πειραξεις μια ρυθμιση θα χρειστει να πειραξεις και ολες τις αλλες.

Ρυθμισε τα ολα στο manual για αρχη .

Καλημερα , ναι τα εχω κανει ολα αυτα , απλα αυτο που εκανα σημερα και αλλαξε την κατασταση ηταν το οτι κατεβασα τα K-Lite codec pack για windows 7 & Windows 7 codec pack.

Μετα πηγα σε ενα προγραμμα που εχω αλλα δεν το χρησημοποιω το AmCap v9.20 demo version αλλα το ποιο μου δινει την δυνατοτητα να πειραξω τις ρυθμισεις στο video renderer (μαλλον ειναι αυτο που δινει την τελικη εικονα μεσα απο τις καμερες στον υπολογιστη , και ξετικαρα ολες τις αυτοματες ρυθμισεις που ειχε.

Μετα ανοιξα τις ιδιοτητες της καμερας και ανεβασα το frame rate απο 15 σε 60 και μειωσα αρκετα το sharpen οπως μου ειπες.

Τα αποτελεσματα ειναι καλυτερα και παραθετω φωτο δειγμα , βεβαια παλι υπαρχουν καποιες γραμμες αλλα πιστευω οτι δεν θα πειραξουν ιδιαιτερα σε ενα αποτελεσμα βιντεοσκοπησης πχ Κρονου ή Δια.

Τελος θα ηθελα να πω οτι δυστηχως δεν εμεινα 100% ευχαριστημενος απο την philips(και μαλλον ειμαι ο μονος) αλλα να πω οτι μια πιο φθηνη καμερα που αγορασα απο ενα Αυστριακο μαγαζι απο ιντερνετ , την i-cam tracer ή V-gear που χρησιμοποιει τον ιδιο σενσορα και εχει επισης πιο καθαρη εικονα , μου δουλευει αψογα.

Κωστα σε ευχαριστω πολυ που μου εβαλες την ιδεα για codecs και Βολιωτη σε ευχαριστω για την βοηθεια σου μαλλον με λιγο πειραγμα των ιδιοτητων καρτας γραφικων ισως παρω ακομα καλυτερη εικονα.

Still001.jpg.fc55b7cd1aeb2c72ba8cb0303b136529.jpg

Νικος Π.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης