ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Αντε καλως τα δεχθηκα !Οπως καθε καλοκαιρι ετσι και φετος ειπα να αναβαθμιστω λιγο και να προβω σε καποιες αγορες.Ετσι λοιπον αγορασα1)Μira2)Hyperion 3,5mm4)Baader astrosolar5)Baader solar continuum.Θα θελα να πω δυο λογια για τις μεχρι τωρα εντυπωσεις μου απο τα καινουργια μου αποκτηματα.Μira.Tρομερο λογισμικο.Σε συνεχομενες δοκιμες σε διαφορα σωμματα περνω μετρησεις που πραγματικα με εντυπωσιαζουν και με βαζουν σε σκεψεις μηπως κανω λαθος...Γι αυτο μελετω σε βαθος την αστρομετρια απο ειδικα portals και βιβλια.Σιγουρα ενα λογισμικο που αξιζε τα λεφτα του.Θα προχωρησω συντομα ελπιζω σε ολοκληρωμενη φωτογραφικη παρουσιαση. Βaader astrosolar/continuum.Πρωτη φορα ειδα τον Ηλιο.Καταπληκτικη εμπειρια.Απο την πρωτη παρατηρηση ειδα ευδιακριτα μια Ηλιακη κηλιδα και με το 20mm και με τον hyperion.Συναρπαστικο.Παρα πολυ καλη αγορα και με βαζει σε σκεψεις και για Ηλιακη φωτογραφηση/καταγραφη (avi). Hyperion 3,5Τι να πρωτοπω ???Τοσα χρονια μπορει να προχωρησα πολυ βαθια στην αστροφωτογραφηση αλλα απο προσοφθαλμια και απο παρατηρηση ειμουν απλα στο επιπεδο των προσοφθαλμιων που συνοδευουν τηλεσκοπια.Σιγουρα ολοι καταλαβαινετε για το επιπεδο τους και τι θελω να πω.Δεν ειχα εμπειρια θεασης μεσα απο ακριβα προσοφθαλμια.Εχω παθει "πλακα" !!! Επιτρεψτε μου την εκφραση.Πηρα στο παραθαλασιο το ed 80 εβαλα τον hyperion και στραφηκα στην Σεληνη... Δεν εχω λογια να περιγραψω το δεος που ενιωσα,το θεαμα ηταν απιστευτο.Παρολα την στενη εστιακη το πεδιο ηταν γιγαντιαιο !!! Το κοντραστ τελειο.Το συνολικο θεαμα μοναδικο...Αναρωτιεμαι αραγε τι βλεπουν οι αγαπητοι φιλοι απο προσοφθαλμια ακομη υψηλοτερης ποιοτητας και μεγαλυτερου πεδιου ???Στην Αφροδιτη η φαση της ηταν ευδιακριτη.Στον Κρονο συνηθισμενος απο αλλα προσοφθαλμια σταματουσα να εστιαζω νομιζωντας οτι ειμαι μεσα στο focus....Και λιγο ακομα και λιγο ακομη και η εστιαση καλυτερευε. Ο μονος "αδικημενος" ηταν ο Διας επειδη τον παρατηρησα πολυ χαμηλα στον οριζοντα με την Σεληνη ακριβως πανω του.Ετσι ειδα μονο μια ζωνη και φυσικα τους δορυφορους του.Πιστευω οτι εχει να μου δωσει πολυ καλυτερη εικονα. Αυτα απο μενα φιλοι μου.Στελιος-πλανητης "χαπυ" !!!Νεες συγκινησεις για μενα φετος το καλοκαιρι.Να ειστε ολοι καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Karellen Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Καλορίζικα Στέλιο!Όποτε βρεις ευκαιρία γράψε εντυπώσεις για τον Υπερίωνα και σε άλλους στόχους. Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα