vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2010 Μπορεί τελικά χτες να μην έγινε δυνατή η παρατήρηση της απόκρυψης από τον Dangreen με το 10ιντσο από τη βεράντα μου, λόγω φωτορύπανσης χαμηλά στον Τοξότη, όμως λίγο πριν καταγράψαμε με την Κυριακή με το 5ιντσο (ναι, από την ίδια βεράντα) δύο αποκρύψεις αστέρων από τη Σελήνη. Το εντυπωσιακό είναι ότι το πρόγραμμα LOW (Lunar Occultation Workbench, του Eric Limburg) ήταν ακριβέστατο στην πρόγνωση μέχρι και το δευτερόλεπτο της απόκρυψης. Έχει πλάκα ότι ένα εφεδάκι του LOW που έβαλα σε λειτουργία χτες, ήταν ότι 10 δευτερόλεπτα πριν την αναμενόμενη απόκρυψη ακούγεται μια φωνή να λέει το cowntdown στα αγγλικά, α λά NASA launch: 10, 9, 8, ... zero! E, και αυτό ήταν JUST στο δευτερόλεπτο! Στο δεύτερο μέρος του βίντεο, στην απόκρυψη του HIP_67274 ακούγεται ηχογραφημένος ήχος (DCF-77 alarm, LOW sounds, κλπ). Προχτές είχα παρακολουθήσει στο monitor με watec/gps άλλες δύο αποκρύψεις, πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα στην ακρίβεια πρόβλεψης. Γεια σου Eric! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2010 Χαίρε Ευάγγελε! θαρρώ πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το λινκ γιατί μου γράφει : Το βίντεο που έχετε ζητήσει δεν είναι διαθέσιμο.
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2010 ΟΚ Κατερίνα, τώρα νομίζω δουλεύει. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα