Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πριν 3-4 χρόνια είχα βγάλει μία φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα με το κινητό μου και έβλεπα στον ήλιο δύο ακτίνες επάνω δεξιά και κάτω αριστερα.Τότε δεν είχα δώσει πολύ σημασία γιατί δεν ήξερα και πολλά πράγματα και νόμιζα πως μπορεί να ήταν σφάλμα της ccd κακής ποιότητας οπτικά κτλ.Πριν λίγες μέρες τη ξαναβρήκα και θυμήθηκα ότι είχα βρει ένα άρθρο το οποίο δεν είχα διαβάσει και δεν θυμάμαι που το είχα βρει που ήταν σχετικό με αυτό.Μήπως ξέρει κανείς τι είναι αυτό.Αν θέλετε μπορώ να κατεβάσω και την photo.Πάντως θυμίζει πολύ γαλαξία από το πλάι.Στο κέντρο ο πυρήνας στην προκειμένη περίπτωση ο ήλιος και στο πλάι γαλαξιακό νέφος
Δημοσιεύτηκε
Πριν 3-4 χρόνια είχα βγάλει μία φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα με το κινητό μου και έβλεπα στον ήλιο δύο ακτίνες επάνω δεξιά και κάτω αριστερα.

Με καμερα κινητου της .. παλαιολιθικης εποχης ειναι θαυμα που βγηκε και ο ηλιος :D

Σοβαρολογωντας...γιατι δεν ανεβαζεις την φωτο να την δουμε;

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Καί εγώ είχα βγάλει τον ήλιο με το κινητό μου και είχε πολλές ακτίνες. Ανεβάζω και εγώ την photo. Πιστεύω οτι οι ακτίνες είναι θέμα οπτικών και ccd.
Δημοσιεύτηκε
Στην αρχή νόμιζα και εγώ ότι ήταν θέμα κακής ποιότητας οπτικών ή της ccd.Αλλα πριν λίγο καιρό είχα βρει ένα παρόμοιο θέμα αλλά δεν θυμάμαι που.Στην αρχή που είχα διαβάσει κάτι έλεγε πως έλεγε πως δεν ήταν θέμα της ccd αλλά αστρονομικό φαινόμενο.
Δημοσιεύτηκε
Άν ήταν αστρονομικό φαινόμαινο τότε δέν θα έπρεπε και μένα να είχε την ίδια όψη με τήν δική σου? Εμένα έχει πολύ περισότερες ακτίνες. Και επίσης στην δική μου phοtο έχει και μία άλλη παραμόφωση κάτω δεξιά. Επίσης άν στήσεις το τηλεσκόπιο με φιλτρο και βγάλεις photo τότε ό ήλιος φένεται στρογυλός χωρίς προεξοχές. Εκτός και άν χρησημοποιήσεις φίλτρο Hα αλλά φυσικά αυτό καμία σχέση δέν έχει με τις photo απο το κινητό. Άν ήταν αστρονομικό φαινόμενο δέν θά έπρεπε να εμφανίζεται και απο φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα απο τηλεσκόπιο?
Δημοσιεύτηκε
Αυτό από ότι θυμάμαι φαίνεται στην δύση του ήλιου και νομίζω η photo του nikfoe είναι τραβηγμένη στην ανατολή.Τέλος πάντων για να μην αερολογούμε θα ψάξω μήπως βρω που είχα βρει αυτό το άρθρο να σας το δείξω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης