Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα μου πειτε τωρα τι καθομαι και λεω......

Μπας και εχετε ακουσει / διαβασει / πειραματιστει με κανενα τροπο αυτοματης εστιασης με αναδραση; Κατι σαν να λεμε, ενας OAG πισω απο τον τροχο με μια οδηγητική που ειναι parfocal με την κανονικη (ή ακομη και χωρις OAG, μια καμερα με διπλό CCD), μοτερ στον εστιαστη, και ενα προγραμμα που παρακολουθει (πχ καθε 1-2 λεπτα ; δεν χρειαζεται να ειναι και πολύ συχνα) την εστιαση απο την δευτερη καμερα και κανει δυναμικα τις αναλογες διορθωσεις ; Να πιασει διαφορες λογω αλαγων στην θερμοκρασια, αργων διακυμανσεων του seeing, διαφορες λογω διαφορετικου φιλτρου κλπ κλπ ;

Ο robofocus πχ εχει θερμομετρο για να ρυθμιζει δυναμικα τις διαφορες λογω θερμοκρασιας, αλλα μεταξυ μας, σαν σχεδιαση μου φενεται καπως απλοϊκη. Δεν υπαρχει απο καπου καποια αναδραση για το αν το κανει σωστα ή οχι.

'Η απλα το πολυψυριζω ;

Δημοσιεύτηκε

Γιαννη...αν και δεν είμαι γνώστης ολων των παραπάνω πιστευω οτι ...

Μάλλον ζητάς πολλά ασε που τι κόστος θα είχε ολο αυτο;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Το κόστος δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο, ο εξοπλισμος ειναι διαθεσιμος (ιδιος με της οδηγησης λιγο ή πολύ), το λογισμικό ισως δεν υπαρχει αλλα δεν πρεπει να ειναι πολύ δυσκολο.

Το ερωτημα ειναι περισσοτερο αν αξιζει κατι τετοιο ή το παραψυριζω.

Δημοσιεύτηκε

Σαν ιδέα ακούγεται ωραία αλλά φαντάζομαι είναι μηχανικά πολύ δύσκολο να τοποθετήσεις δυο αισθητήρες parfocal, μια διαφορά λίγων microns (λόγω ατέλειας ή θερμικής συστολής/διαστολής) θα έβγαζε τον συγχρονισμό τους off.

Υπάρχει και άλλο εμπόδιο, δεν είναι σίγουρο πως στο πεδίο θα υπάρχει κάποιο άστρο με μέγεθος κατάλληλο ώστε να κάνει για εστίαση (περ. 4-7).

Νομίζω η επανεστίαση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κάθε 40 λεπτά) λύνει όλα τα προβλήματα.

Οι εστιαστές με αισθητήρα θερμοκρασίας προφανώς καλιμπράρονται ώστε η συμπεριφορά τους στις αλλαγές να είναι η αναμενόμενη. :-k

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε
Σαν ιδέα ακούγεται ωραία αλλά φαντάζομαι είναι μηχανικά πολύ δύσκολο να τοποθετήσεις δυο αισθητήρες parfocal, μια διαφορά λίγων microns (λόγω ατέλειας ή θερμικής συστολής/διαστολής) θα έβγαζε τον συγχρονισμό τους off.

Δεκτο. Ενας helicer θα βοηθούσε αλλα ουτως ή άλλως αυτο μπορεις να το προβλέψεις στο λογισμικό (φανταζομαι) ωστε να λαμβανει υποψην και διαφορες στο parfocal μεταξυ των καμερων οσο διαφορες στην θερμική συμπεριφορα (με training του προγραμματος). Το βασικο ειναι οτι μπορεις να εκπαιδευσεις το προγραμμα να καταλαβαινει απο καποιο μοντελο και να κανει τις αναλογες διορθωσεις. Και αν μιλαμε για καμερα με διπλό CCD -παλι φανταζομαι- τα πραγματα πρεπει να ειναι ποιο απλα.

Υπάρχει και άλλο εμπόδιο, δεν είναι σίγουρο πως στο πεδίο θα υπάρχει κάποιο άστρο με μέγεθος κατάλληλο ώστε να κάνει για εστίαση (περ. 4-7).

Κλασσικο προβλημα με τους OAG, μια ευαισθητη καμερα και ενας καλος radial μπορει τα βοηθησει. Περισσοτερο προβλημα ειναι οτι για αυτο που λεω η off axis θα πρεπει να ειναι πισω απο τα φιλτρα.

Νομίζω η επανεστίαση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κάθε 40 λεπτά) λύνει όλα τα προβλήματα.
Για αυτο λεω μηπως απλα το τραβαω πολυ. Αλλα ψαχνω για αυτοματοποιηση αυτου του σταδιου........

Οι εστιαστές με αισθητήρα θερμοκρασίας προφανώς καλιμπράρονται ώστε η συμπεριφορά τους στις αλλαγές να είναι η αναμενόμενη. :-k
Ναι Ηλια, αλλα δεν το εμπιστευομαι. Ειναι συστημα ανοικτο χωρις αναδραση, και λιγο να σου φυγει στο training θα κανει περισσοτερο κακο απο οτι καλο. Το ιδιο σαν να λεμε την διαφορα μεταξυ PEC και οδήγηση.
Δημοσιεύτηκε

ok δεκτο. Οποτε μαλλον την εχω παρει την απαντηση μου, το συγκεκριμενο παρα ειναι τραβηγμενο απο τα μαλια.

Οποτε (χωρις να αλαξω το θεμα στην ενοτητα) κοιταω για το πως, χωρις αυτοματοποιηση του στυλ ccd commander, δινω εντολή να κανει αυτο το βημα χωρίς να ειμαι παρον (ξερεις, σπιτι πλενει η εσκιμο, ενω εγω περνω υπνακο αυτο εστιαζει μονο του κλπ κλπ :lol: ).

Νομιζω με το Μαξιμ μπορει να το κανω αλλά θελει εξωτερικό σκριπτ, υπαρχει καποιος τροπος να πω στο FoxusMax "καντο" ;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Γιαννη δες και αυτο TCF-S Temperature Compensating Focuser, Serial Version w/RS-232, οχι βεβαια που θα το αγοραζα... απλα κουβεντα να κανουμε =;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης