Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τελευταία η 350d μου έβγαζε αραιά και που αυτό το λάθος στην οθόνη όταν πήγαινα να τραβήξω φωτογραφία αλλά πλέον το κάνει συνέχεια. Πλέον 9 στις 10 το βλέπω. Όταν λοιπόν πατήσω το κουμπί για να φωτογραφίσει, το κλείστρο ακούγεται περίεργα σαν να έχει χαλάσει και εμφανίζεται στην οθόνη το err99. Φυσικά δεν βγάζει τη φωτογραφία και μετά κολλάει η μηχανή. Πρέπει να την κλείσω και να την ξανανοίξω για να ξεκολλήσει. Έψαξα και βρήκα πως το συγκεκριμένο λάθος δείχνει πως είναι κάτι το οποίο δεν ξέρει τί ειναι. Διάβασα πως παίζει να υπάρχει πρόβλημα στις επαφές με τους φακούς αλλά έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικούς φακούς, έχω καθαρίσει τις επαφές αλλά το κάνει ανεξάρτητα, το κάνει ακόμα και χωρίς φακό πάνω.

Έβγαλα τους φακούς, έβγαλα την κάρτα, έβγαλα και τις 2 μπαταρίες, την άφησα αρκετή ώρα, τα ξαναέβαλα και έβγαλε μερικές φώτος, μετά πάλι τα ίδια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως έχει χαλάσει το κλείστρο. Έχετε καμμιά ιδέα πώς μπορώ να σιγουρευτώ; Αν ναι, μπορώ να το αλλάξω; Η μηχανή δεν έχει εγγύηση, την έχουμε ανοίξει έτσι κι αλλιώς όταν την μοντάραμε. :( :(

ΥΓ: Γύρω στις 15.000 λήψεις έχει τραβήξει η μηχανή, δεν είναι πολλές.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Μανο, Μαλλον εχει προβλημα το διαφραγμα του φακου σου ή μπορει να θελουν καθαρισμα οι επαφες, βεβαια δεν ξερω αν στην 350d το error99 ειναι το ιδιο με την 40D, αλλα σε εμενα ειχε χαλασει το κλείστρο και δουλευε μονο στο μέγιστο μεγεθος του διαφράγματος αν το ρύθμιζα εστω και ενα στοπ παραπανω εβγαζε error99

Το σφαλμα στο βγαζει με ολους τους φακους ή καποιον συγκεκριμένο;;

edit: η βιασύνη τι κανει...τωρα ειδα οτι στο κανει παντού...

Δες τις επαφές της μηχανης, αλλιως καποιο προβλημα εχει η μηχανη.

Μηπως ηρθε η ωρα για την 40D που ελεγες;;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Κι εμενα το εβγαζε η 10D .

Μακαρι να μην ειναι το κλειστρο .Και σε μενα ακουγοταν καπως παραξενο και νομισα οτι αυτο εφταιγε .

Στη περιπτωση μου , πιστευω οτι εφταιγε η σκονη στη μικρη μπαταρια .Τωρα δουλευει μια χαρα ακομη κι οταν παταω να "τραβαει" συνεχομενα καρε μεχρι να αφησω το κουμπι .

Μακαρι να μην ειναι κατι πιο σοβαρο και στη δικη σου περιπτωση .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι να κάνω τη διάγνωση, Βασίλη αν δεις είπα πως το κάνει ανεξάρτητα φακού, ακόμη και χωρίς φακό.

Πριν λίγο έκανα το εξής: έβγαλα τον φακό και είπα στη μηχανή να σηκώσει τον καθρέπτη και καλά για να καθαρίσω τον αισθητήρα. Το κλείστρο όμως ήταν κλειστό και ο αισθητήρας μη προσβάσιμος. Το 1ο που σκέφτηκα είναι πως "οντως το κλείστρο έχει πρόβλημα" το ψιλοπείραξα λοιπόν με το δάχτυλό μου, έκλεισα τη μηχανή. Την ξανάνοιξα και με ριπή έβγαλα πάνω από 100 φωτογραφίες στη σειρά χωρίς πρόβλημα.

Τί σημαίνει τώρα αυτό;

Δημοσιεύτηκε

Αν ξαναβαλεις καποιο φακο "τραβαει" παλι πολλες φωτογραφιες?

Μηπως εχει χαλαρωσει λιγο το κλειστρο και οι φακοι το σμπρωνουν πιο πισω και κολλαει ?

Και κατι αλλο .Δοκιμασες να παρεις φωτογραφιες αλλα να αποθηκευοινται απευθειας στον υπολογιστη ?

Για να δεις αν υπαρχει η περιπτωση να φταιει η καρτα μνημης .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

:-k :-k :-k :? :? :? πολυς κοσμος εχει προβλημα με αυτο τον κωδικο και η ιδια η canon δεν εχει καταληξει καπου σιγουρα γι'αυτο γραφει και στο manual να αφαιρεσεις καρτες κτλ. αλλοι μολις αλλαξουν φακο τους φτιαχνει, σε αλλους ξαφνικα φτιαχνει χωρις να κανουν τιποτα. η αδελφη μου απο την πρωτη μερα που πηρε την canon eos450d εχει συνεχεια το ιδιο προβλημα με σενα και δεν εχει βρεθει λυση γιατι ξαφνικα δουλευει χωρις προβλημα. κατα την αποψη μου φταιει το ή το λογισμικο που εχει η ιδια η καμερα μιας και κατι το κολλαει γι΄αυτο σου λενε να κανεις reset ή έχει να κανει με την υγρασια στην ατμοσφιαρα και την ζεστη γιατι ολες τις φορες που ειδα το προβλημα στην καμερα της αδελφης μου η υγρασια και η ζεστη ηταν ανεβεσαμενες αρκετα (ξερω οτι το τελευταιο ειναι τραβηγμενο αλλα εκει εχω καταληξει)

περαν αυτων που γραφω ελπιζω να βρεθει λυση στο προβλημα σου

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Κωστα και σε εμενα μου εχει τύχει οταν βρίσκομαι σε αρκετη υγρασια η μηχανή να βγάλει err99...αλλα ευτυχώς μετα έφτιαξε.

Μάνο μπορεί για κάποιον λόγο να σου μπλοκάρει το κλείστρο, ελπίζω τώρα που το πείραξες να μην το ξανακάνει, δες μήπως έχει βρομιά πάνω του(αν μπορεις)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης