timepasser Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Hello geo mav, Αγόρασα και εγώ το ίδιο ακριβώς τηλεσκόπιο πρίν από 2 μήνες. Πολύ καλό,δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Όπως είπε και ο αγαπητός AstroVox το βάρος είναι αναγκαίο ώστε να επιτυγχάνεται ισορροπία. Μεγαλύτερα βάρη αντιστοιχούν και σε μεγαλύτερους οπτικούς σωλήνες! Ακολούθησε τις οδηγίες που δίνονται ώστε να το ισορροπήσεις τόσο κατα ορή αναφορά όσο και κατ'απόκλιση! Αυτα! Φτιάξτο γρήγορα γιατί αν θέλεις εύκολους στόχους για αρχή η σελήνη είναι τώρα στα καλύτερα της (1/4)!! Τα λέμε timepasser
gmav Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Jeanneau Sun Odyssey 45' "ELPIDA"
gmav Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα αγόρασα ένα τηλεσκόπιο ASTRO EQ114 compaq (f8,9, εστ. απόστ 1000mm, διάμετρ 114mm, προσοφθ. 20mm + 10mm). Είναι η πρώτη μου επαφή με τηλεσκόπιο και θέλω να ρωτήσω το εξής. Το αντίβαρο που χρειάζεται? Σε άλλα τηλεσκόπια που βλέπω έχουν διπλά αντίβαρα ή το βάρος τους είναι αρκετά ποιό μεγάλο από το δικο μου. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για μεγαλύτερο αντίβαρο? Ευχαριστώ. Jeanneau Sun Odyssey 45' "ELPIDA"
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2003 Το τί αντίβαρο χρειάζεσαι εξαρτάται από το πόσο βαρύς είναι ο σωλήνας σου! Το αντίβαρο εξισορροπεί την ροπή που ασκεί ο σωλήνας στην στήριξη ώστε το τηλεσκόπιο να κινείται ομαλά και να ισορροπεί. Εσύ πρέπει να βρεις την θέση που θα τοποθετήσεις το αντίβαρο για να ισορροπεί καλά το τηλεσκόπιό σου. Αν τυχόν ασχοληθείς π.χ. με φωτογραφία και φορτώσεις τον σωλήνα με έξτρα βάρος, θα πρέπει να βρεις μια νέα θέση ισορροπίας για το αντίβαρο ή και να προσθέσεις κάποιο επιπλέον αν δεν αρκεί! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα