Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνησω και εγω για το συγκεκριμενο μοντελο pentax ειναι διαμαντι οσον αφορα τον αισθητηρα αλλα πρεπει να ξερεται οτι τα σημεια εστιασης δηλ οταν εστιαζει η μηχανη δεν φαινονται στο σκοπευτρο αν θυμαμαι καλα το review που διαβασα πριν καιρο για το συγκεκειμενο μοντελο κατι που δεν ειναι πολυ ευχαριστο οσον αφορα το φωτογραφικο κομματι...

Η δυναμη του ειναι ο αισθητηρας του και η πολυ καλη δουλεια της pentax γυρο απο αυτον , δεν ειναι τυχαιο πως οι κατοχοι της "μεγαλυτερης" αδερφης κ-7 ζηλευουν τη μικρη αδελφουλα για την ποιοτητα εικονας της .

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
H γνώμη μου είναι ότι η κ-χ ειναι η πιο τίμια μηχανουλα για τα λεφτά της.Επειδή την γλυκοκοιτάζω καιρό τώρα άσχετα αν δεν υπαρχει φραγκο..Απο θέμα θορύβου είναι η καλύτερη στην κατηγορία και μάλιστα κάποια site λένε ότι κοντράρει ακόμα και την canon 7d (δεν νικάει αλλά κοντράρει άσχημα).Έχει καλή κατασκευή, μεγάλο και φωτεινό σκόπευτρο ,HDR βίντεο 720ρ και είναι ταχύτατη με 4,7 fps.Για πορτρέτα του ουρανού δν μπορώ να πω ότι κάνει καλά τη δουλειά της αλλά σαν φωτογραφική είναι διαμάντι στα 489 ευρώ http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=9494.. :-note

Κατ'αρχην Αλέξη σε ευχαριστώ πολύ!Οταν λες πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της όταν πρόκειται για πορτρέτα του ουρανού

τι ακριβώς εννοείς; Πάντως ακόμη και σε υψηλά ISO έχει πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, κάτι το οποίο νομίζω πως είναι πολύ

σημαντικό όταν πρόκειται για νυχτερινές λήψεις κι επομένως και για πορτρέτα του ουρανού.. πέρα από αυτό τι παραπάνω πρέπει

να έχει μια DSLR για να έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό; Δηλαδή ας πούμε,

τι παραπάνω έχει η Canon EOS 550D ώστε να συνθέσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την Pentax K-x;

Ξέρω πως για τους περισσότερους απο εσάς ίσως ακούγονται.. κάπως (!) οι ερωτήσεις μου, όμως επειδή πρόκειται για την

πρώτη μου DSLR, δεν θα ήθελα να αγοράσω κάποια μηχανή και να απογοητευτώ απο τα αποτελέσματα που θα πάρω..

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνησω και εγω για το συγκεκριμενο μοντελο pentax ειναι διαμαντι οσον αφορα τον αισθητηρα αλλα πρεπει να ξερεται οτι τα σημεια εστιασης δηλ οταν εστιαζει η μηχανη δεν φαινονται στο σκοπευτρο αν θυμαμαι καλα το review που διαβασα πριν καιρο για το συγκεκειμενο μοντελο κατι που δεν ειναι πολυ ευχαριστο οσον αφορα το φωτογραφικο κομματι...

Η δυναμη του ειναι ο αισθητηρας του και η πολυ καλη δουλεια της pentax γυρο απο αυτον , δεν ειναι τυχαιο πως οι κατοχοι της "μεγαλυτερης" αδερφης κ-7 ζηλευουν τη μικρη αδελφουλα για την ποιοτητα εικονας της .

Δημήτρη το ότι δεν φαίνονται τα σημεία εστίασης όταν χρησιμοποιούμε το σκόπευτρο αντί της οθόνης στη συγκεκριμένη μηχανή

το γνώριζα και είναι κάτι που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.. σε ευχαριστώ πολύ πάντως!! :D

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Η παρακάτω εικόνα έχει ληφθεί απο την Pentax K-x σε ISO 6400.. δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο site!

http://www.imaging-resource.com/PRODS/KX/FULLRES/KXINBI06400.HTM

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, γιατί λες πως δεν πρόκειται να φωτογραφίσεις πάνω σε ισημερινή ποτέ; Αυτό δηλαδή που θες να κάνεις είναι startrails ή απλά μία έκθεση π.χ. των 30 δευτερολέπτων και ό, τι πιάσεις; Γιατί στην 1η περίπτωση δεν θες τρελά ISO, στην 2η πάλι θες όσο περισσότερο γίνεται και με όσο λιγότερο θόρυβο γίνεται.

ΥΓ: Πάντως, με τα ίδια χρήματα θα μπορούσες να πάρεις μια φτηνή DSLR και μία φτηνή ισημερινή με μοτέρ και έτσι θα μπορέσεις να βγάλεις πολύ όμορφες φωτογραφίες σε piggyback. Το έχεις σκεφτεί αυτό;

Δημοσιεύτηκε

Μάνο την λύση μιας φτηνής ισημερινής για φωτογράφηση piggyback είχα σκεφτεί αρχικά, δεν θέλω όμως να πέσω στα.. "βαθιά"..

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να αποτυπώνεται στην εικόνα μου το πορτρέτο του ουρανού και συγχρόνως να είναι

στο πλάνο και το τοπίο το οποίο έχω επιλέξει κι όλα αυτά με το μικρότερο δυνατό χρόνο έκθεσης και το καλύτερο δυνατό

αποτέλεσμα.. (ευκρινέστερη, φωτεινότερη εικόνα και χωρίς θόρυβο). Από ότι έχω καταλάβει κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο

με μια μηχανή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να κάνει λήψη σε υψηλές τιμές ISO έχοντας όμως ελάχιστο έως καθόλου θόρυβο.

Επίσης δεν θέλω να μπλέξω ούτε με πολύ εξειδικευμένα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου.

Παράλληλα όμως δεν κυνηγάω να βγάλω και τις απίστευτα ποιοτικές φωτογραφίες.. αυτό που θέλω είναι να αποτυπώνω τη στιγμή

σε μια αξιοπρεπή εικόνα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλω να επιτυγχάνω τέλεια αποτελέσματα!

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Βλακία μου, το έγραψα κάπως περίεργα..Ενούσα ότι δεν μπορώ να σου πω αν κάνει δουλειά σε πορτρετα του ουρανού διότι δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα πάνω στο θέμα.Συγνώμη για το μπέρδεμα :oops:
Άλεξ Λομπάνοβ
Δημοσιεύτηκε
Βλακία μου, το έγραψα κάπως περίεργα..Ενούσα ότι δεν μπορώ να σου πω αν κάνει δουλειά σε πορτρετα του ουρανού διότι δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα πάνω στο θέμα.Συγνώμη για το μπέρδεμα :oops:

Δεν πειράζει Αλέξη!Δεν έγινε και τίποτα για μια λάθος διατύπωση! 8) Παντως η μηχανουλα φαινεται πολυ καλη για τα χρηματα

που ζηταει.. στη σελιδα "Imaging Resource" μαλιστα φαινεται να κοντραρει στα ισια την Canon EOS 550D, ακομη και σε ληψεις

με υψηλες τιμες ISO (Ελπιζω οι "Canonάκηδες" να μην παρεξηγηθουν!!) http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Ενδεικτικά η τιμή της εδώ.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562288

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Χμ... Στα τεχνικά χαρακτηριστικά λεέι ότι στο Bulb mode πάει μόνο εώς ISO1600. Αυτό ίσως είναι κάπως περιοριστικό αν θες να πιάσεις καλά το Γαλαξία σε σκοτεινό ουρανό...

Απ' την άλλη, θα μου πεις, πόσες φορές θα πάς πάνω από τα 30 δευτερόλεπτα με ISO 3200...

Δημοσιεύτηκε
Ενδεικτικά η τιμή της εδώ.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562288

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Χμ... Στα τεχνικά χαρακτηριστικά λεέι ότι στο Bulb mode πάει μόνο εώς ISO1600. Αυτό ίσως είναι κάπως περιοριστικό αν θες να πιάσεις καλά το Γαλαξία σε σκοτεινό ουρανό...

Απ' την άλλη, θα μου πεις, πόσες φορές θα πάς πάνω από τα 30 δευτερόλεπτα με ISO 3200...

Χρήστο για τη θέση Bulb, δεν με προβληματίζει τόσο το γεγονός ότι η μέγιστη δυνατή τιμή ISO φτάνει μέχρι 1600..

Όπως πολύ σωστά προανέφερες θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που θα χρειαστώ εκθέσεις πάνω από 30 sec..

πάντως και σε ISO 6400 πιστεύω πως θα έχω καλά αποτελέσματα.. τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει από τις εικόνες που

έχω δει στο "Imaging Resource".. υπάρχει θόρυβος στην εικόνα, αλλά σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

― Albert Einstein

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τελικά είπα να κάνω τη διαφορά και παρήγγειλα την Pentax K-x,

μιας και δεν άντεχε η τσέπη μου το κόστος της Canon eos 550d..

Για να δούμε, τι θα δούμε!! :?: :-k

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Άντε καλορίζικη Δημήτρη. Φέρε τη στο γνωστό σου πλέον αστρονομικό γήπεδο της Εύβοιας για την πρώτη αστροφωτογράφιση! :cheesy:

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!!Θα είσαι ο πρώτος που θα την δοκιμάσει στην αστροφωτογραφία

μιας κι έχεις εκείνο το.. "μαγικό πραγματάκι" που ονομάζεται ισημερινή στήριξη!! :mrgreen:

― Albert Einstein

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης