Χριστόφορος Αθανασίου Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Φέτος το Καλοκαίρι πήγαμε κατασκήνωση ψιλά 1600μ σε μια κατασκήνωση που υπάρχει λίγο πιο χαμηλα απο το χιονοδρομικό βορρας.Πήραμε το τηλεσκοπιο με τον χρήστο και ανεβήκαμε για παρατήρηση και λιγο φωτογράφηση.Παρακάτω παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες απο το μέρος και το τηλεσκόπιο που ηταν Διαθέσιμο για όλους τους Κατασκηνωτες (152 ατομα).Βρισκόμαστε ακόμα πάνω στο βουνό και κατεβείκαμε για να (εφοδιαστούμε)Οι παρατηρήσεις Ξεκινήσανε απο 7 Αυγούστου και σταματήσανε στις 14 Πέρασαν για παρατηρηση 159 ατομα στουςΟποίους δείξαμε τα εξης Αντικείμενα.Σμήνος Περσέα ΝGC 869Σμήνος Ηρακλή Μ13ΠλειάδεςΥάδεςΜ57Γαλλαξία ΑνδρομέδαςΜ8Μ20VegaΝεφέλωμα ΩρίωναΚρόνοΑφροδίτηΆρηΔία.Παραθέτω Φωτογραφίες.Το Τηλεσκόπιο ειναι ο εξης Συνδιασμός.NEQ6 PRO GOTOVIXEN VISAC VC200LDX PLATE VIXENMAKTUTOV 90 Sky WatcherBaader astro Solar filterSWA 70 FOV 32MM 2Ιντσο και 2Ιντσο Διαγώνιο Sky Watcherκτλ.Χρήστος Παζαρένκας και Χριστόφορος ΑθανασίουΈχετε Χαιρετισμούς Απο τον Χρήστο,, Όλοι Ανεξερέτως, παλιοί και Νέοι Σμήνος Περσέα Βουνοκορφές Καϊμακτσαλαν Νεφέλωμα Ωρίωνα Αστέρας vegas Γαλλαξίας Ανδρομέδας και Σμήνος Περσέα Ηλιακό Πάννελ με Ηλιακό Φίλτρο Baader Τηλεσκόπιο Στημένο απο την βράδια. Μέρος Κατασκήνωσης και σημείο τηλεσκόπιου. Αστερισμος Πλειάδες Εν ώρα Παρατηρήσεων. Ηλιακό πάνελ 20w 1A/h 12v60Ah batery 12vH Σκηνη ειναι για πράγματα Βαλίτσες ΚτλΌχι για Ύπνο. Polaris star
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Πρεπει να ηταν παρα πολυ ομορφα ! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
zakcarlos007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Γεια σε ολους. ρε παιδια ημουν και εγω εκει με το δικο μου τηλεσκοπιο κριμα που δεν βρεθηκαμε.....
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Μπράβο παιδιά. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Χριστόφορος Αθανασίου Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Μας ειπαν ότι είχαν έρθει και καποιοι αλλοι με τηλεσκόπιο Μπλέ Χρώματος και είρθαν 13-14 αν δεν κανω λάθος.Αν μπορεις ελα, ειμαστε επάνω στο Βουνο και φωτογραφήζουμε.Εμεις είμαστε κατω στην Κατασκήνωση κατεβαίνεις εκει συνεχίζοντας απο το σταυρο προς χιονοδρομικο μα μολις διανύσεις απο τον σταυρο κανα 500 μετρα στα αριστερά του δρόμου υπάρχει μια μικρη παρέα με τροχόσπιτα και εκει αντικρύζεις τον δρομο που τον κατυφορίζεις και κατεβαίνεις προς τα κάτω στην αρχη λίγα μετρα ασφαλτο και μετα χαλίκι για λιγα χιλιόμετρα λιγα!και σε βγάζει στην κατασκήνωση σε ανοιχτο μερος στα αριστερα καθως φτασεις.θα παραμείνουμε μερες ακόμα έως οτου και πάλι γραψω το τελικο προφιλΤην αμέσως επόμενη Ημέρα που φύγατε επισκέυτεικα γνωστους μου εκει και μου είπαν για ενα μπλε τηλεσκόπιο.Το Μεσιμέρι φύγατε 14 και το απόγευμα πηγα εκει.ΟνομασίαΚατασκήνωση Φίλοι του Καϊμάκτσαλαν. Τα ίδια αστρα κοιτούσαμε μα δεν γνωριστήκαμε για λίγο!
zakcarlos007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 μαυρο εχω τηλεσκοπιο τωρα ειμαι διακοπες θα ερθω 22 με 23 πιστευω οτι θα σας βρω παιδια θα χαρω ιδιαιτερα παντος ο ουρανος ολα τα λεφτα πολυ καθαρος θα τα πουμε συντομα παιδια.....
HOMO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2010 Μπράβο παιδιά συνεχίστε ! Διαδώστε το χόμπι μιας και το συγκεκριμένο διαμορφώνει προσωπικότητες προς το καλύτερο πάντα! Ελπίζω οι "φίλοι του βουνού" που οργανώνουν κάθε χρόνο αυτη τη κατασκήνωση να ήταν φέτος πιο συνεπείς με τα σκουπίδια τους ............. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
milia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2010 Πολύ ωραίοι, πάντα τέτοια δS>=0 (c.s.)
Χριστόφορος Αθανασίου Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2010 Σήμερα επιστρέψαμε απο την κατασκήνωση και θα ανεβάσω τις υπόλοιπες φωτογραφίες που βγάλαμε απο το βουνο.Πηγαμε στις 7 Αυγούστου,, και απο 9 μεχρι σημερα 27 που κατεβήκαμε, επειδη βαρεθηκαμε απο Παρατηρήσεις!!!κτλΦετος Ολα τα λευτα.. απο αστρα με το κουταλι Όπως λένε!Καλο Υπόλοιπο σε Όλους εμεις θα ξαναπαμε τον δεκεμβρη για το Μ42 για λιγοτερες μερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα