PORFIRIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2005 Δυστυχώς τα κιάλια μου ( 9Χ63 special jagd bresser) μετά από πτώση σε μάρμαρο εμφάνισαν διπλωπία. Η λύση που μου πρότεινε ο κ. Νομικός είναι να τα στείλουμε στη Γερμανία για επισκευή. Εσείς μήπως έχετε κάποια πιο εύκολη λύση να μου προτείνετε;Ευχαριστώ
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2005 Πτώση κιαλιών σε μάρμαρο! Άουτς!!! (πάω να δώ που έχω ακουμπίσει τα δικά μου ). Λοιπόν, σενάριο πρώτο: Έγινε απλή απορρύθμιση κάποιου πρίσματος. Κράτησε τα κιάλια σου όπως όταν κοιτάζεις κάτι μ΄αυτά. Κάτω από τα δάχτυλά σου (δείκτες ή ίσως μέσοι), όταν ανασηκώσεις/ξεκολλήσεις το ελαστικό περίβλημα είναι πιθανό να βρίσκονται οι βιδίτσες ευθυγράμμισης, μία γιά κάθε σκέλος των κιαλιών. Εκεί βρίσκονται αυτές σε πολλά κιάλια, δηλ. στο πάνω μέρος (καθώς κοιτάζεις οριζόντια) του κουτιού των πρισμάτων. Αν πράγματι τις εντοπίσεις, στήνεις τα κιάλια στον τρίποδα και κοιτάζεις μέσα απ΄αυτά κάποιο μακρινό αντικείμενο, αλλά με τα μάτια 20-30 εκ. μακριά από τα κιάλια. Το οπτικό πεδίο γίνεται έτσι πολύ μικρό, και όταν τα κιάλια είναι ευθυγραμμισμένα, βλέπεις ακριβώς το ίδιο αντικείμενο και στα δύο σκέλη. Στην περίπτωσή σου για να συμβεί αυτό, πρέπει να περιστρέψεις τις βιδίτσες ξεκινώντας από το πιό «ύποπτο» σκέλος. Οι κινήσεις της εικόνας είναι διαγώνιες και πάντα επιτυγχάνεται ευθυγράμμιση παρά τη μία μόνο βίδα ανά σκέλος. Σενάριο δεύτερο: η απορρύθμιση είναι πιό σοβαρή και τα κιάλια πρέπει να ανοιχτούν. "Πικόπουλος" οδός Λέκκα πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνoς. Είναι (ήταν; ) το service της Fuji. O κ. Πικόπουλος έχει τεράστια πείρα στο service φωτογραφικών μηχανών, φακών, και οπτικών οργάνων. Θα σου πει άν μπορεί να κάνει κάτι και με τι κόστος. (Πάρε όμως δέσμευση για λογικό χρόνο επισκευής.) Σενάριο τρίτο: ταξίδι των κιαλιών στη Γερμανία ίσως με μεγάλο συνολικό κόστος. Σενάριο τέταρτο: Σκέφτεσαι αντί του τρίτου σεναρίου μιά πολύ σοβαρή αναβάθμιση, τα Vixen Ultima 8Χ56, ή 9X63. Ακόμη και τα 8Χ56 θα είναι ίσως φωτεινότερα από τα Bresser 9X63 γιατί τα δεύτερα ίσως δεν έχουν πραγματική διάμετρο 63mm (ένας δακτύλιος κολλητά στο πίσω μέρος των φακών κάνει "stop down" αρκετά χιλιοστά σ' αυτά που έχω δει εγώ) και γιατί τα Ultima έχουν πλήρεις επιστρώσεις. Εναλλακτικά, Celestron 15X70, πολύ φθηνότερα. Ελπίζω βέβαια Δημήτρη, να επαληθευτεί ένα από τα δύο πρώτα σενάρια, και να έχει αίσιο (οικονομικό) τέλος. Φιλικά, Στέφανος ΥΓ. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο άλλο σέρβις γιά ευαίσθητα οπτικά όργανα ας το κάνει γνωστό. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
PORFIRIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2005 Ευχαριστώ πολύ Στέφανε για τις συμβουλές σου.Θα δω τι μπορώ να κάνω και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα