Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σήμερα έχω την εντύπωση πως ο ουρανός στην Αθήνα είναι πάρα πολύ καλός και ιδιαίτερα “μαύρος” ακόμα και στον ορίζοντα..Υπάρχει κάποιος λόγος γι’αυτό? Αισθάνομαι πως η φωτορύπανση δεν είναι τόσο έντονη..Για την διαύγεια μπορώ να σκεφτώ πως είναι το μελτέμι που καθαρίζει την ατμόσφαιρα αλλά για την μαυρίλα δεν έχω εξήγηση!! Συγνώμη για το άκυρο του θέματος αλλά απόρησα αρκετά!
Δημοσιεύτηκε

hmm...το εχω παρατηρησει και εγω μερικες φορες αυτο, ισως οφειλεται στο οτι σημερα ειχε αερα και καθαρισε λογο η ατμοσφαιρα... αυτο μπορει να δημιουργει και την αισθηση της απωλειας της φωτορυπανσης....δεν ξερω κ ολας..Οπως και το χειμωνα εχω παρατηρησει οτι η ατμοσφαιρα ειναι λιγο πιο καθαρη..

Παντως σημερα εχουν αναπτυχθει πολλες νεφωσεις..ιδιαιτερα ανατολικα...

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
αμα φυσαει αερας τοτε φευγει ολη η σκονη και η υγρασια με αποτελεσμα η φωτορυπανση να εχει λιγοτερη ανακλαση προς τα εδαφος με αποτελεσμα να φαινεται σκοτεινοτερος ο ουρανος

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Όπως είπε και ο Κώστας,α ανάκλαση της φωτορύπανσης είναι μικρότερη,λόγω του αέρα που έδιωξε την υγρασία και το νέφος
Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
Δημοσιεύτηκε

M' άλλα λόγια, η φωτορύπανση είναι ότι υπάρχει στην ατμόσφαιρα και φωτίζεται (υγρασία σκόνη κτλ.). Τις μέρες - λάθος, τις νύχτες - με αυξημένη υγρασία η φωτορύπανση είναι έντονη.

Αν η Αθήνα βρισκόταν ξαφνικά ...στη Σελήνη, θα προκαλούσε μηδενική φωτορύπανση. Ακόμα κι από το κέντρο της (π.χ. Λυκαβηττός) θα μπορούσε κανείς να έχει κατάμαυρο και διάφανο ουρανό διότι δεν θα υπήρχε ατμόσφαιρα να φωτίζεται και να εμποδίζει τη θέαση. Ακόμη και στο ...Αστεροσκοπείο Αθηνών (λόφος των Νυμφών) θα μπορούσαν να στηθούν τα τεράστια τηλεσκόπια που τώρα στήνονται σε τόπους όπως η Χαβάη ή οι Κανάριοι Νήσοι! (Ασφαλώς μιλάμε θεωρητικά και λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον παράγοντα φωτορύπανση...)

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης