Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Γεια σας, ηθελα να ρωτησω, κατα ποσο επηρεαζει η ζεστη το τηλεσκοπιο και τα οπτικα του? Τωρα το καλοκαιρι για παραδειγμα, οσο να ναι μεσα στο σπιτι υπηρχε μια υψηλη θερμοκρασια οταν δεν λειτουργουσε το κλιματιστικο.Το χειμωνα, το καλοριφερ μπορει να προκαλεσει καποιο προβλημα στο τηλεσκοπιο? Για παραδειγμα το τηλεσκοπιο το εχω πολυ κοντα στο καλοριφερ, θα πρεπει να το μεταφερω αλλου οταν θα πρεπει να το ανοιξω? Το dob-ακι διπλα στο καλοριφερ. Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Τα οπτικά του dob δεν παθαίνουν τίποτα. Τα νοβοπάν και η κόλλα που έχουν αν πάθει ή κάποια πλαστικά μέρη. Μην το αφήνεις και τόσο κοντά.Εξάλλου αν το βγάλεις χειμώνα από το καλοριφέρ στο κρύο για παρατήρηση θα θέλει ώρες και ώρες για να ψυχθεί. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Εγώ έχω την ίδια απορία σε περιπτώσεις όπου πάμε 2ήμερα παρατήρησης και αφήνουμε όλο τον εξοπλισμό μας μέσα στο αμάξι όλη μέρα το οποίο είναι στον ήλιο, οπότε μιλάμε για θερμοκρασίες 60-70 βαθμούς. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Σκέπαζέ το με αλουμινοκουβέρτα και άφηνέ το έξω καλύτερα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Δε γίνεται Γιώργο διότι δε μένουμε το βράδυ στο σημείο παρατήρησης. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα