Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το "αστροφωτογραφικό" 5ήμερο του Αυγούστου στον Πάρνωνα μου επιφύλαξε αστοχία σto dc server μοτερ για τον Moonlight focuser.

Πιο συγκεκριμένα κατά το τέλος της φωτογράφισης .. και την τελευταία νύχτα (πάλι καλα!!) , τη στιγμή που μάζευα τον focuser μέσα στο σωλήνα ακούστηκε ένας άσχημος ήχος σαν να μάσαγε κάποιο γρανάζι και ο focuser κόλλησε.

Εκείνη τη στιγμή επειδή ήμουν σε κατάσταση 'dark frame / δεν έβλεπα μπροστά μου', και η ώρα ήταν και 6 το πρωί απλά σκέπασα το τηλεσκόπιο και πήγα για ύπνο.

Το μεσημέρι στήθηκε το ανάλογο χειρουργείο με Άγγελο και Αντώνη Φαρμακόπουλο και το ανάλογο ξαντέριασμα όλου του focuser και του gearbox. (Εδώ ταιριάζει το ανέκδοτο πόσοι αστροφωτογράφοι χρειάζονται για να βγάλουν ένα knob απο έναν focuser.. μιας και το knob είχε κολλήσει άσχημα και παλεύαμε με 3 πένσες..)

Εν τέλει ο Άγγελος διέγνωσε πως μια αλενόβιδα που είχε σφιχτεί παραπάνω είχε λυγίσει το σασί και κάπως έβρισκε πάνω ένα μικρο γρανάζι του gearbox. Το γρανάζι φυσικά κουρεύτηκε και 2 δόντια του κατέληξαν μέσα στο gearbox.. και μάγκωσαν και τα άλλα γρανάζια.

Με λίγα λόγια το dc motor ήταν πλέον άχρηστο..

Όταν γύρισα στην Αθήνα επικοινώνησα με το email της Moonlight και πιο συγκεκριμένα με τον Ron Newman όπου του εξήγησα τι συνέβη και πως χρειάζομαι νέο dc motor (είχα σκοπό να αγοράσω νέο). Του εξήγησα επίσης πως έκανα βίδες το gearbox ώστε να διερευνήσω την αιτία του προβλήματος.

Ο Ron χωρίς δισταγμό μου είπε πως λυπάται για το σφάλμα του motor και ότι θα μου στείλει νέο χωρίς καμία επιβάρυνση (αν και θα μπορούσε εύκολα να το αποφύγει λέγοντας μου ότι το άνοιξα). Πράγματι την επόμενη ημέρα μου έστειλε email με το tracking της USPS και με μηδενική χρέωση!

Σε 7μέρες είχα στα χέρια μου το νέο motor μαζί με οδηγίες hard copy, dvd με video που δείχνει πως εγκαθιστάς τo όλο σύστημα και νέο άξονα , focus knob.

Ο άνθρωπος ήταν πραγματικός επαγγελματίας και μακάρι να συνέβαιναν αυτά και σε άλλες εταιρίες και πόσο μάλλον στην Ελλάδα!

Πλέον moonlight με κλειστά τα μάτια!

moonlight_as_new.thumb.jpg.536aa5fb7b04fc6e4fbd666da517db3b.jpg

Ο focuser σαν καινούριος!

moonlight.thumb.jpg.e89ed630bf00431529c47d4acc8c91ff.jpg

Τα νέα ανταλλακτικά

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης