Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ψαχνω να βρω πως μπορω (ή μαλλον, ΑΝ μπορω) να εκμεταλευτω τον διορθωμενο κυκλο που βγαζει η ΟΤΑ (80mm στο f/5 , 40mm με τον Χ1.6 στο f/8 ), ταυτοχρονα ομως με καλή αναλυση (ιmage scale) και χωρις να χρειαστει να βαλω υποθηκη το σπιτι μου. Χρειαζομαι γνωμες.

Απο οτι το εχω ψαξει σε digital δεν παιζει τιποτα, τουλαχιστον χωρις να κερδισω το joker με 2-3 φορες jack-pot [-X (KAI-11002M, KAF-16803, KAF-50100 - αχ ! - , για να μην πω για κατι FLI proline.... ). Μα καλα, με χρυσαφι τα φιαχνουν ; ](*,)' Υπαρχει κατι που μου διαφευγει;

Μια λυση ειναι να μεινω εκει που ειμαι (ICX285M) και να τραβαω μωσαϊκα. Αλλη να παω σε KAF8300 για καλυτερο FOV και λιγο καλυτερη αναλυση, αλλα περισσοτερο θορυβο/λιγοτερη ευαισθησια. Και οι δυο ειναι εφικτες και λογικες λυσεις, αλλα καμια δεν εκμεταλευεται την ΟΤΑ οπως θελω.

Οποτε δεν βλεπω αλλο τροπο απο το να βγαλω την παλια μου Zenith και να αρχισω να τραβαω σε 35mm (ναι Γιωργο, ξερω ). Οσο και αν δεν εχω καθολου - μα καθολου - ορεξη να μπλεκω με φιλμ και οτι αυτο συνεπαγεται. Καποιος που εχει δοκιμασει κατι αναλογο στο παρελθον να μου δωσει γνωμες ; Αν ειναι να παω εκει μηπως αξιζει να κοιταξω σε μεσαιο/μεγαλο φορματ ; (αν ειναι να μπλεξω, τουλαχιστον να αξιζει τον κοπο); Δεν ξερω τιποτα απο το τι παιζει σε αυτην την αγορα (περα απο την παλια αγαπημενη μου lubitel απο το Μοναστηρακι που επερνε καρουλι) , δεν θελω να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα σε παλια hasselblad / Pentax, ουτε να μπλεξω με πανακριβα / δυσευρετα φιλμ και σε προβληματα εμφανισης (δεν εχω ουτε εμφανιστηριο, ουτε καλο scanner, ουτε γνωσεις). Σε αυτην την αγορα, υπαρχουν ευκαιριες οπως υπαρχει στο 35mm λογω οτι ειναι εκτος παραγωγης; ή παρα ειναι "επαγγελματικες" κατηγοριες για να γινει κατι τετοιο; Καμια πατεντα; ισως με μονο το visual back και οχι ολοκληρη την μηχανη; Ιδιοκατασκευή;

Βρε μπας και ζηταω πολλά;

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη, μπορείς να εξηγήσεις τί σημαίνει αυτό που έχεις σε παρένθεση; (80mm στο f/5 , 40mm με τον Χ1.6 στο f/8 )

Επίσης, προσδιόρισε μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Η φθηνότερη ας πούμε full frame ψηφιακή π.χ. canon 5d στα 1500€ σου κάνει;

Δημοσιεύτηκε

Μιλαω για τον διορθωμενο κυκλο που μπορει να παρεχει η ΟΤΑ που δουλευω, 80mm ως εχει στα f/5 , 40mm με τον X1.6 extender στα f/8. Δεν ξερω ποσα θα πρεπει να δωσω να πω την μαυρη αληθεια (ποτε ξερεις σε αυτο το χομπι ; [-X )

Καλη η τιμη για την 5D δεν λεω, αλλα σε μερικα σημεια εχω αντιρρησεις, πχ, 8.2 pixel size -λιγο μεγαλο για το FL που εχω - 3.19 arcsec/pixel στο f/5, bayer mask, DSLR και μαλιστα βαρια (895 g με μπαταρια), καλύπτει μονο τα 35mm κλπ κλπ. (αν και να πω την μαυρη αληθεια, σε f/8 με 1.99 arcsec/pixel ισως δεν ειναι και τοσο ασχημη λυση..... :-k ) Ελα ομως που ελεγα σε ψηφιακο αισθητηρα να μη ξαναμπλεξω με DSLR.. =; Και παντα μου αρεσε το μεσαιο φορματ, αλλο πραγμα βρε παιδι μου, χορταστικο πεδιο και φοβερη αναλυση (τουλαχιστον στο παλιο φιλμ). Αλλα φοβαμαι οτι μια τετοια λυση θα με παιδεψει περισσοτερο απο οτι θα δωσει αποτελεσματα, για αυτο και ειπα να ρωτησω κανεναν που εχει κανει αντιστοιχες δοκιμες και εχει γνωμη.

Δημοσιεύτηκε
Καποιος που εχει δοκιμασει κατι αναλογο στο παρελθον να μου δωσει γνωμες ;

Έκανα για πολά χρόνια Film astrophotography..

Ούτε για αστείο δεν θα ξαναπήγαινα εκεί , εκτός αν σου αρέσουν οι μπελάδες...

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε

Αχ, αυτο φοβαμαι Γιωργο, για αυτο ρωταω. Ευχαριστω.

Οποτε βρε παιδες τι παιζει;

Mono kατι σαν την 5D που λεει ο Μανος , τουλαχιστον μεχρι να κερδισω το joker και να μπορω να αγορασω CCD της Fairchild ;

Δημοσιεύτηκε
Απο οτι το εχω ψαξει σε digital δεν παιζει τιποτα, τουλαχιστον χωρις να κερδισω το joker με 2-3 φορες jack-pot (KAI-11002M, KAF-16803, KAF-50100 - αχ ! - , για να μην πω για κατι FLI proline.... ). Μα καλα, με χρυσαφι τα φιαχνουν ; Υπαρχει κατι που μου διαφευγει;
Θα μπορουσες αντι να περιμενεις το Τζοκερ και αντι να κανεις αγορες οπου μετα απο 1-2 χρονια να τις μετανιώσεις(λεμε τωρα) θα μπορουσες να βαζεις 300€ το μηνα στην άκρη(λεμε τωρα) και σε ενα χρονο την εβγαλες την CCD ή να την πάρεις με δοσεις, δεν θελω να σε βαλω στο τριπακι της καρτας αλλα θα μπορουσες να δωσεις 1/4 προκαταβολη και 300/μηνα σε δοσεις.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Βασιλη μην τρελαθουμε κιολας, με τα λεφτα που ζητανε αγοραζεις αμαξι με τα ολα του, ειπαμε κολλημα με το χομπι αλλα νισαφι ποια! Χομπι ειναι οχι επαγγελμα!
Δημοσιεύτηκε

Κοιτα εγω μια προταση/σκεψη εκανα, αφου απ'το να παρεις 1500-2000 κατι που δεν σε καλύπτει και σε δυο χρονια θα θες να παρεις κατι καλυτερο....καλυτερα να βαλεις 300/μηνα στην ακρη και να παρεις κατι σωστο οπου μακροπροσθεσμα θα σου βγει φθηνότερο (αλλα μονο με αυτη την λογικη, οτι μακροπρόθεσμα θα σου βγει φθηνότερο) εννοειτε οτι δεν ειναι επάγγελμα :wink:

ΥΣ

Γιαννη αναφέρομαι για ccd μεχρι 4500 γιατι μετα το πράγμα ξεφεύγει (οχι που μεχρι 4500 δεν εχει ξεφύγει...)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
ΥΣ

Γιαννη αναφέρομαι για ccd μεχρι 4500 γιατι μετα το πράγμα ξεφεύγει (οχι που μεχρι 4500 δεν εχει ξεφύγει...)

Αχ Βασιλη, ξερεις ποσο κανουν ; αστα. ](*,) [-X [-X

Δημοσιεύτηκε
ΥΣ

Αχ Βασιλη, ξερεις ποσο κανουν ; αστα. ](*,) [-X [-X

Γνωριζω περιπου τι τιμες εχουν τα κορυφαία μοντελα...

Παντως η ATIK 11000 CCD με τον ΚΑΙ 11002 εχει ~4400€, η οποια εχει μια χαρα μεγαλο φορματ ωστε να σου χωράνε μεσα τα πάντα όλα!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Και η ΑΤΙΚ και η SXVR-H35 / Η36 και ισως και monrovia και αλλες. Ομως:

1) και παλι μου καθονται πολλα (ειναι πολλα !! )

2) 30% στο Ηα ; [-X

3) 9nm με περιοριζουν σε 3.5@f/5 / 2.19@f8 (arcsecs/pixel) (ναι, τα θελω ολα :) !! ) το 16803 ειναι λιγο καλυτερο (7.4 nm) αλλα οχι πολυ.

Να μου ελεγες σε αυτες τις τιμες το KAF 50100 - αχ ! - να σου ελεγα να ζοριστω κανα χρονο να το παρω ;) :^o Θα τα αξιζε και ας τραβιομουν μετα να βρω φιλτρα στο μεγεθός του :) Προτιμω να παω στο KAF8300 οπως ολος ο καλος κοσμος και ας εχει τους συμβιβασμους του ή να μην κανω απολυτως τιποτα.

Δημοσιεύτηκε
2) 30% στο Ηα ;

3) 9nm με περιοριζουν

Για βοηθαμε...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

30% ειναι η αποδωση του ΚΑΙ 11002 στο Ηα, εχω καλομαθει σε μεγαλύτερες αποδοσεις (ατιμη Sony :) ) και το Ηα μου χρειαζεται, ιδιως απο Αθηνα

9μm (και οχι nm οπως εγραψα) ειναι το μεγεθος του πιξελ του. Ειναι αρκετα μεγαλο για να ειναι ευαισθητο μεν αλλα δεν ταιριαζει καλα με την εστιακή της ΟΤΑ (ειναι undersampled για την περιπτωσή μου στις περισσοτερες περιπτωσεις μπορω να ανεβω ποιο πολύ σε αναλυση) Δεν ειναι τα μεγαπιξελ που μετρανε, το image scale ειναι ποιο κρισιμο

Δημοσιεύτηκε

Μωρε, ιδιως με τα λεφτα που κανει, κανει φανταστικη δουλεια, και η αποδειξη ειναι και οι δικες σου και ολων των αλλων παιδιων που την δουλευουν. Θα την ειχα αγορασει αν δεν το ειχανε κανει λιγακι μπαχαλο με τους χρονους παραδωσης και τα διαφορα τεχνικα προβληματακια που εχουν προκυψει λογω οτι ολοι βιαζονται να βγαλουν γρηγορα μοντελο - περιμενω να κατακαθησει πρωτα ο κουρνιαχτος.

Αλλα ελεγα μπας και κανεις ειχε καμια ιδεα για κατι λιγο μεγαλυτερο αλλα καλο...... Μαλλον αδικα το παιδευω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης