Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είπα να αλλάξω λίγο την αισθητική του τηλεσκοπίου μου. Έτσι, θα βάλω αυτοκόλλητη αφίσα στο σωλήνα του dob 8" που έχω. Να γίνει για παράδειγμα σαν το παρακάτω, αλλά όχι τόσο απλό. Έψαξα για φωτογαφίες και κατέληξα σε 3. Όποιος θέλει ας απαντήσει στο θέμα και να πει ποια φωτογραφία προτείνει.Αν φυσικά έχετε και κάποια άλλη να μου προτείνετε, δεκτές όλες οι προτάσεις. 1η φωτογραφία 3η φωτογραφία 2η φωτογραφία Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
tsan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Βασίλη, νομίζω πως η πρώτη που έχεις είναι πολύ ωραία! Θα πρέπει όμως να κοπεί σε συγκεκριμένα σημεία για τα εξαρτήματα που εξέχουν από το σωλήνα του τηλεσκοπίου... Έχεις βρει λύση γι' αυτό?? Με εκτίμηση tsan
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Εγώ θα επέλεγα την τελευταία. Οι πρώτες δύο είναι και αυτές πολύ εντυπωσιακές, αλλά επειδή είναι πολύχρωμες θα σας πρότεινα να διαλέξετε κάτι πιο μονόχρωμο. Οπότε, η τελευταία που συνδυάζει και τη μονοχρωμία αυτή και είναι περισσότερο "αστρονομική" πιστεύω ότι θα ταιριάξει καλύτερα. Και κυρίως για να ταιριάζουν δηλαδή τα χρώματα του εξοπλισμού (προσοφθάλμιοι, στήριξη κτλ.) με το σωλήνα, έτσι ώστε να μη χτυπάει άσχημα στο μάτι. Δε δικαιολογεί βέβαια την επιλογή μου, αλλά μην ξεχνάτε ότι όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα του σωλήνα τόσο δυσκολότερα αυξάνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του.Βέβαια, δε γνωρίζω κατά πόσο ένα σκουρόχρωμο αυτοκόλλητο θα μπορούσε να λειτουργήσει σα φωτοχιτώνιο, αν και δε χρειάζεται επειδή δε μιλάμε για truss. Πάντως τα παραπάνω να τα έχετε υπ' όψιν σας για όποια απόφαση πάρετε. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Αρχικα ευχαριστω για τις προτασεις. Στράτο, σκοπεύω να βάλω και μαύρο βελούδο σαν εσωτερική επένδυση στο σωλήνα, οπότε αναγκαστικά θα βγάλω όλα τα εξαρτήματα από πάνω του. Τότε θα βάλω και το εξωτερικό και όπως θα κόψω το βελούδο έτσι θα κόψω και την εικόνα. Ελένη, στην πρώτη προβληματίστηκα και εγώ για την πολυχρωμία. Αλλά η 2η είναι και αυτή σκούρα. Περιμένω και άλλες προτάσεις... Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Οκ, εγώ πρότεινα την τρίτη επειδή δείχνει πιο φυσική. Πάντως, μπορείτε να διαλέξετε και ένα απλό αστρικό πεδίο. Η εικόνα είναι παράδειγμα, δεν έχει ούτε την απαιτούμενη ανάλυση, ούτε το μέγεθος. Πρόπερσι νομίζω κάποιος συμφορουμίτης είχε ανεβάσει μερικές φωτογραφίες με τεράστια ανάλυση για εκτύπωση σε αφίσες. Ψάξτε λίγο και θα καταλάβετε τι εννοώ. Μάλιστα μία την είχα χρησιμοποιήσει σε εξώφυλλο για μία εργασία σε χαρτί illustration και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Βασιλη απο θα παραγγειλεις αυτοκόλλητη αφίσα;; Γιατι θελω κι εγω μία!!!! (αλλα ολη μαυρη) Τωρα για την επιλογή σου... πιστεύω οτι οσο πιο λιτό, τόσο πιο καλό!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Βασιλη απο θα παραγγειλεις αυτοκόλλητη αφίσα;; Γιατι θελω κι εγω μία!!!! (αλλα ολη μαυρη) Τωρα για την επιλογή σου... πιστεύω οτι οσο πιο λιτό, τόσο πιο καλό!! Έχω ήδη βρει ενα κατάστημα κοντά σε μένα...η σελίδα του είναι http://www.printxpress.gr/Αλλά πριν καταλήξω, θα ψάξω και αλλού για να συγκρίνω και τιμές και ποιότητα. Δηλαδή ποια φωτογραφία προτείνεις? Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Καταρχας θα χρειαστείς φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους αλλα και σωστών διαστάσεων, αφου θα πρεπει το αυτοκ/το να καλύψει ολη την επιφάνεια του Σωληνα, περιπου ~85χ43 (υποθετω) που ειναι το τηλε σου. Δεν μπορεις να εκτυπωσεις καποια φωτογραφια μικρης/μεσαίας ανάλυσης (π.χ. 1920Χ1200) γιατι δεν θα εκτυπωθεί σωστα. Τωρα... για τις 3 φωτογραφιες που παρουσίασες, θεωρω οτι αυτη με τον Γαλαξία ειναι καλυτερη απο τις αλλες αλλα πιστευω οτι την χρειαζεσαι σε καλυτερη αναλυση και στο σωστο φορματ (με βάση τις διαστασεις του τηλε σου νομιζω οτι η φωτο θα πρεπει να ειναι περιπου 1/2 <θα πρεπει να το μετρήσεις> )Αν και εγω οπως σου ειπα θα προτιμούσα κατι πιο λιτό, διοτι αυτες τις φωτο που εδιξες σκεψου οτι θα τυλίξουν ολο το τηλε, αρα καποιος π.χ. που το κοιταζει απο την δεξια πλευρα θα βλεπει μια λωριδα απο αστερια, καποιος που το κοιταζει απο πισω-πλαϊ θα βλεπει ολο τον γαλαξία, ανω ενας που το κοιταζει απο αριστερα θα βλεπει την ένωση απο το αυτοκόλλητο. Σκεψου λοιπον πως θα δειχνουν οι φωτογραφιες απο τα νεφελώματα που ανεβασες...απλα δεν θα μπορείς να κατέβεις τι δειχνει, θα βλεπεις μονο καποιες περιοχες με χρωμα.Εγω αν θα εβαζα καποιο αστρικο πεδιο πανω σε ολη την επιφάνεια του τηλε, θα εβαζα κατι με πολυ αρκετα ανοιχτο πεδιο, αλλα ταυτοχρονα να μην ειναι πολυ γεμάτο και το κυριο θεμα της φωτο να μην πιανει αρκετο χωρο πανω στον σωληνα ωστε να φαίνεται τι ειναι και να εχει και ωραιο οπτικο αποτελεσμα. ΥΣΑν το τηλεσκοπιο σου ειναι μαυρο περλε, θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να το πειράξεις, μια χαρα ειναι, καλυτερα να κρατησεις τα χρηματα για εναν καλυτερο προσοφθαλμιο ή για ενα μεγαλύτερο τηλεσκοπιο Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Βασίλη, εγώ εχω το Skywatcher dobsonian 8" (το άσπρο). Το τηλεσκόπιο στην φωτογραφία το έβαλα για να δείξω πως περίπου θελω να εφαρμόσω το αυτοκόλλητο. Δηλαδή να έχει κάτι από σκοτεινό ουρανό. Για τις διαστάσεις...τα έχω υπολογίσει και πριν το εκτυπώσω θα το επεξεργαστώ με προγραμμα επεξεργασίας εικόνας για τυχον ατέλειες και αλλαγή διαστάσεων. Η ένωση του αυτοκόλλητου θα την βάλω απο την κάτω μεριά, μιας και δεν φαίνεται και πολύ αυτή η μεριά.Την 1η φωτογραφία λογικά θα την απορρίψω, γιατί αν και είναι ωραία έχει πολλά χρώματα.Στη 2η φωτογραφία, δεν νομίζω οτί υπάρχουν πολλοί που ξεχωρίζουν εύκολα το νεφέλωμα της ταραντούλας. Απλά, έχει πολλά αστέρια και φαίνονται κάποιες λεπτομέριες από το νεφέλωμα. Πιστέυω θα δειχνει ωραία πανω στο σωλήνα. Το milky way, αν το βάλω θα το εφαρμόσω κατά μηκος του τηλεσκοπίου. Να φαίνεται δηλάδή σαν το skywatcher της εικόνα που έχω για παραάδειγμα.Τέλος, μια άλλη λύση που σκέφτομαι είναι σε μάυρο φόντο να βάλω διάφορες φωτογραφίες κανονικών διαστάσεων από πλανήτες, νεφελώματα κτλ. Το αυτοκόλλητο δεν ειναι ακριβό, περίπου 15-20€ κάνει. Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Υπόψιν το αυτοκόλλητο να μην ειναι χάρτινο και να εχει ισχυρή κόλλα. Οκ, αφου τα εχεις υπολογίσει ολα, το τι θα διαλέξεις ειναι καθαρα θεμα γούστου. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 Την πρώτη θα διάλεγα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα