Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

τον τελευταιο μηνα ξεκινησα με την atik 16ic colour που εχω και με το dob 8'' πανω στην heq5 pro ενα μωσαϊκο του μ31. αυτο που με παραξενευει κατα την επεξεργσια ειναι η σχεδον ελλειψη χρωματος. δοκιμασα να παιξω με τα χρωματα αλλα δεν εχω επιθυμιτο αποτελεσμα.

καθε βοηθεια δεκτη απο τους εμπειρους

παραθετω φωτο του μερικου μωσαϊκου το οποιο απτελειται απο ληψεις 5 και 10 λεπτων και καθε κομματι ειναι σχεδον 50 λεπτα με 1 ωρα συνολικη ληψη

Untitled-1.thumb.jpg.ef79b3032ce57ad8b6adcc7d52952717.jpg

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Κωστα μηπως καπου στην επεξεργασια έχασε το χρωμα της;;;

Οπως ειχα εγω με το DeepskyStacker που μου τα εβγαζε χρυσοκαφε...

για δοκιμασε στο Photoshop αντι για sRGB IEC61966-2.1 να βάλεις Adobe RGB(1998).

Τα μεμονωμένα καρέ εχουν χρώμα;; (πριν κανεις stack)

Παντως στο αρχειο που ανεβασες οσο Saturation και αν βαλω δεν παιρνει χρωμα...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Κάνε το stacking με το deepskystacker και επέλεξε στα options για raw/fits, στα fits να είναι τσκεαρισμένη η επιλογή που διαλέγεις color camera και διάλεξε άν δεν έχει την κάμερα στην λίστα το default bayer matrix.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

στο ps/cs3 εχω το Mode σε rgb 16 bits για επεξεργασια φωτο. στο DSS ποια επιλογη διαλεγω για καμερα; εχω επιλεγμενο σαν καμερα το generic rggb με διαλεγμενο το bilinear interpolation μιας και η ατικ δεν υπαρχει και ουτε το default bayer matrix (υπαρχει qhy8, orion starshoot) και ενεργοποιημενη την επιλογη στην αρχη του tab.

παντως εκανα και ενα stack με το dss και εφερα τα καναλια σε ισορροπια με βαση το κοκκινο αλλα η εικονα ηταν χειροτερη απο το στακαρισμα που κανω με το nebulosity 2.

ακομα και τα μεμονομενα καρε δεν δειχνουν να εχουν χρωμα. καλου κακου παραθετω ενα στακαρισμενο tiff απο τον πυρηνα του μ31 χωρις επεξεργασια μπας και βγαλετε και σεις καμια ακρη γιατι ολη μερα προσπαθω με διαφορετικες ρυθμισεις αλλα δεν εχω αποτελεσμα

m31-e6.rar

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Κωστα ανεβασε το tiff σε rar ή zip γιατι δεν μπορουμε να το κατεβασουμε (τουλαχιστον με Opera/Mozzila δεν δουλευει)

Αν μπορεις, ανεβασε καποιο τμημα του βραχίωνα οπου κανονικα θα επρεπε να ειχε χρωμα...

Δοκιμασε και αυτο που λεει ο Σταθης.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Δες και αυτόν τον οδηγό

http://astrochat.co.uk/forum/viewtopic.php?t=13241

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

αλλαξα την εικονα και εβαλα ενα μερος απο την σπειρα στο προηγουμενο ποστ σε ραρ αρχειο. σπορτικους με βαση αυτο τον οδηγο δουλεψα ολη μερα σημερα και δεν ειχα τα επιθυμιτα αποτελεσματα. ισως κανω κατι λαθος.

βασιλη δοκιμασα οπως λεει ο σταθης αλλα δεν εβρισκα την επιλογη default bayer matrix. τα αναφερο στο προηγουμενο ποστ.

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Μηπως χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο εκθεσης;;

Εαν το m31-e6 ειναι ετσι, χωρις stackaρισμα πως βγαίνει;;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

βγανει χωρις μεγαλες διαφορες απο το τελικο αποτελεσμα. αν και η πρωτη μου σκεψη ηταν να ανεβασω τον χρονο εκθεσης καθε καρε σε 15 λεπτα αλλα τα προβληματα οδηγησης μερχι να καθαρισει ο καιρος δεν μου το επιτρεπουν (πανω που ρυθμισα και την βαση βρηκε η ωρα να χαλασει ο καιρος)

και να κανω πανω απο μια ωρα ληψη για καθε καρε. λες να φταει και το γεγονος (το πιο πιθανο) οτι εχω εστιακη αποσταση φ/6 και χριεαζομαι παραπανω χρονο για καρε;

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε
Κώστα και εγώ που έπαιξα λίγο χρώμα δεν μπορώ να δω..Παντως τα αστέρια άλλα είναι πιο άσπρα και άλλα πιο πορτοκαλί πράγμα που μαρτυράει κάποιο χρώμα..Που είναι ο Άγγελος??
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω τι ακριβώς δεν έχει χρώμα.Στο φωτομάγαζο εγώ την βλέπω έτσι την φώτο.

m31-e6(sportikus).zip

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
:-k :-k σημαντικη βελτιωση απο την δικη μου πρωτη επεξεργασια. εκανα και μια ισως καλυτερη δικη μου δευτερη επεξεργασια με το φωτομαγαζο και nebulosity2 η γνωμη σας;

m31-e6_2.png.e88dbc0d524975b13d37c57804a650c1.png

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Ναι Κωστα ειναι σαφώς καλύτερη :D

Αλλα...αληθεια γιατι ομως η tiff εκδοση να να βγαινει ετσι; Για να πρέπει να της αλλάξεις τα φώτα στα φωτομάγαζο για να διξει λεπτομέρεια;

Εγω την εβγαλα ετσι, αλλα Κωστα η δικα σου καλυτερη (ή καπου αναμεσα)

m31-e6.png.5e2e11b7903d1156b194d114d4232ceb.png

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Κώστα μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις σε ένα ζιπάκι όλα τα τελειωμένα tiff? Για να γίνει σωστό color calibration πρέπει να έχουμε και δείγμα του ουρανού, του backround.
starrynights.blog

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης