dreamchaser Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Καλησπερα σε ολους για οποιον μπορει να δει . . . αυτη την στιγμη υπαρχει διαβαση της Ιο μπροστα απο τον δισκο του Δια βλεπω τωρα απο το μπαλκονι και ειναι πολυ καθαρα
eirhnh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Φαινεται με κιαλια?? η πρεπει να στησω ολοκληρο τηλεσκοπιο..? Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
Makis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Φίλε dreamchaser η Ιο είχε ξανακάνει διάβαση μπροστά από τον Δία στις 25/8 2010 και φυσικάτην έχω βάλει στο αρχείο μου.Ειρήνη με κυάλια ΔΕΝ φαίνεται αλλά θα φανεί ΜΟΝΟ με τηλεσκόπιο.(Τότε την είχα παρατηρήσει με τηλεσκόπιο φυσικά) Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
eirhnh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Παω να στησω τηλεσκοπιο!!!!! Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
dreamchaser Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 ωρα 10,55 η Ιο ξεπροβαλει απο τον δισκο αλλα πεφτει η σκια πανω στον Δια Makis το ξερω οτι ειναι ενα συχνο φαινομενο και οτι μεσα στο μηνα μπορεις να δεις πολλες διαβασεις, εκλειψεις και αποκρυψεις των φεγγαριων του Δια . . . . απλα το ανεφερα για οποιον θελει να το δει
Makis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Το ξέρω ότι είναι συχνά φαινόμενα αλλά εγώ το ανέφερα έτσι ώστε όποιος θέλειας την καταγράψει Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
dreamchaser Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2010 καλησπερα για οσους θελουν να παρατηρησουν τις διαβασεις των δορυφορων του Δια παραθετω μια λιστα με τα ποιο αξιοσημειωτα του Οκτωβριου JupitersMoons_Oct10.pdf
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Εχθές για πρώτη φορά είδα τον άρχοντα...Ηταν μπορώ να πώ μια μοναδική στιγμή...!!!! Είναι αυτο που λέμε ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στο ΣΥΜΠΑΝ..!!! Οι 4 δορυφόροι του σχεδών σε μια ευθεία...χαρμα!!! Φωτεινότατος..!!! Εχω να ρωτήσω κάτι... Εχω το Μeade DS 2130 5". Είδα τον Δία και με τους 2 προσοφθάλμιους που διαθέτει το τηλασκόπιο. Εαν παρω εναν με Zoom θα δω διαφορά? Θα τον φέρει κοντά μου? Αναμνήσεις απο το μέλλον
hunter155 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Εαν παρω εναν με Zoom θα δω διαφορά? Θα τον φέρει κοντά μου? Καλά δεν θα γίνετε και κολλητοί αλλά όσο να ναι ένας barlow x2 θα σου δώσει σχεδόν 200 μεγενθύνσεις σε συνδυασμό με τον 9,7μμ που έχεις. Άλεξ Λομπάνοβ
mars1980 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2010 εχει παρατηρησει κανεις τον δια τελευταια?ειδα σημερα μια ζωνωση νοτια του ισημερινου που μερικες μερες πριν δεν φαινοτανε...εκτος και αν δεν την ειχα δει εγω λογω ατμοσφαιρας... μολις ειδα οτι υπαρχει σχετικο ποστ εδω http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13369 celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2010 Είμαστε στη διαδικασία επανεμφάνισης της ζώνης αυτής του Δία. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα