Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδια!

Μήπως ξέρει κανείς κανένα κατάλληλο πρόγραμμα για επίγηιες παρατηρήσεις; Για computerised τηλεσκόπειο. :?:

Ευχαριστώ πολύ!

Just smile!
Δημοσιεύτηκε

betty δεν ξέρω αυτο που ζητας αλλα επειδή με ενδιαφερει πολυ η επιγηα παρατηρηση και απο την ερώτηση σου καταλαβαίνω οτι ασχολείσαι μ'αυτή θα ήθελα να σε ρωτήσω αν δεν έχεις πρόβλημα δυο-τρια πραγματάκια:

Kατ'αρχάς τι τηλεσκόπιο χρησιμοποιείς ?

Απ'ότι λες είναι computerized...έτσι?

Αν θες σου στέλνω το τηλ/νο μου με pm όταν θα μπορείς να με πάρεις ένα τηλ. να μιλήσουμε γιατι δεν ξέρω "τυφλο" συστημα στο γράψιμο και μου πέρνει έναν αιώνα να τα γράψω όλα αυτά που θέλω!!!

Δημοσιεύτηκε

Betty, τα computerized τηλεσκόπια χρησιμοποιούνται συνήθως για να αυτοματοποιήσουν και να απλουστεύσουν την διαδικασία της εύρεσης των αστρονομικών σωμάτων (πλανήτες, νεφελώματα, γαλαξίες). Στην περίπτωση της επίγειας παρατήρησης, όπως είπαν και τα παιδιά, δεν χρειάζεται καν να έχεις λειτουργίες GOTO και computerized συστήματα. Νομίζω είναι παντελώς άχρηστα, μιας και τα μάτια σου ή ένα καλό finder scope κάνουν άνετα την δουλειά του spoting ...

Φιλικά Μιχάλης ..

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Δημοσιεύτηκε

Η χρήση του go-to με υπόδειξη αλταζιμουθιακών συντεταγμένων είναι δυνατή μέσα από τα περισσότερα προγράμματα πλανηταρίου (π.χ. the Sky ή Starry Night) όταν το go-to είναι ASCOM συμβατό. (Προηγμένα συστήματα go-to όπως το Skysensor της Vixen επιτρέπουν μάλιστα και την ευθυγράμμιση με χρήση επίγειων στόχων.)

Για μια αυτοματοποίηση όμως της διαδικασίας φωτογράφησης επίγειων στόχων είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί script μέσα από το ACP (www.dc3.com) το οποίο συνεργάζεται με το Maxim DL για τον έλεγχο της CCD.

Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία μιας τέτοιας εγκατάστασης είμαι βέβαιος ότι είναι δυνατή μέσα από μια εξοικείωση με το παραπάνω λογισμικό.

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Το πρόβλημα τις ευθυγράμμισης νομίζω οτι λύνεται όπως είπε και ο Γιάννης. Για το Starry Night δεν ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, αλλά με το

Τhe Sky υπάρχει και η δυνατότητα να κινηθείς δίνοντας του εσύ συντεταγμένες, όπως έχω δει. Όσο έψαξα δεν είχα βρει κάτι μόνο για επίγειες και είχα καταλήξει στην λύση του να γράψω script χρησιμοποιώντας την ASCOM. Ήδη κατέβασα κάποιο βοηθητικό υλικό και άρχισα να ψάχνομαι....

Γιάννη, τι λες, αν προσπαθήσω μόνη μου, εχω ελπίδες????

Νομίζω όλα τα άλλα είναι αρκετά πολυέξοδα. Αν δεν τα καταφέρω...βλέπουμε!

Το ενδιαφέρον μου δεν είναι οι επίγειες παρατηρήσεις, είναι κυρίως οι ουράνιες, απο τότε που γεννήθηκα νομίζω!!!! Αλλά προσωρινά λέω να ασχοληθώ με τις επίγειες ερκετά, οπότε Σάββα, αν θέλεις άφησέ μου το τηλ. σου σε pm και θα σε πάρω μόλις μπορέσω.

Να'στε 'ολοι καλά. :wink:

Μπέττυ

Just smile!
Δημοσιεύτηκε

Betty,

Ούτε το THE SKY ούτε το Starry Night έχουν άμεση δυνατότητα (από το κυρίως menu τους) για GOTO σε υψοαζιμουθιακές.

Ωστόσο πιθανότατα θα σε καλύψει ένα scripting software όπως το "Orchestrate" της Software Bisque http://www.bisque.com/Products/Orchestrate/Orchestrate.asp το οποίο το έχω και το έχω δουλέψει με το THE SKY, συνεργάζονται άψογα.

Το Orchestrate εχει εντολή "Slew To AzAlt" που μάλλον είναι αυτό που ζητάς.

Βαγγέλης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης