Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα....ή μάλλον καλημέρα!!!

Μεχρι στιγμής εχω δει μόνο τη σελήνη..... ( Μια η συννεφιά ,μια το φως της σελήνης, μια ο οχι καλός τόπος για παρατήρηση δε μ αφήνουν να προχωρήσω στα ενδότερα...) Ψάχνω για τρόπους για να αυξήσω λίγο την ..(πως να το πω).... να βλέπω πιο καθαρά....!!!! Εχω δει απο το χωριό μου μόνο συμπλεγμα απο αστέρια , τα οποία δε μπορω να δω με γυμνό μάτι,αλλα μέχρι εκεί.Ουτε μορφή ούτε νεφέλωμα.Τίποτα.Οτι και αν είδα ήταν με μορφή αστεριων όπως φαινονται και με το μάτι.Κουκίδες..Μη ρωτήσετε τι είδα...!!!! :) ... δε ξέρω...!! Επειδή εχω ρομποτικό τηλεσκόπιο ( :/ ) πετάχτηκα μέχρι τον Δια αλλά τον 'εβλεπα όπως βλέπω ενα αστέρι...μικρο-αστέρι με τον SP 9.7 ...κάτι άλλο δεν έχω δει , αλλά πιστεύω πως σε αυτό φταίει το οτι δεν έχω πάει κάπου με απόλυτο σκοτάδι ( like movie...pitch black )!!!. Εχω το DS 2130 LNT και θέλω για αρχή να πάρω φιλτρα για.... σελήνη και για να βλέπω καλύτερα... για ευκρίνεια...δε ξερω πως λέγονται. Συγκεκριμένα μοντέλα για το DS 2130 ?Κάτι άλλο για καλύτερη παρατήρηση ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Καθαροί Ουρανοί για όλους....!!!!!!! :)

Αναμνήσεις απο το μέλλον
Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα....ή μάλλον καλημέρα!!!

Μεχρι στιγμής εχω δει μόνο τη σελήνη..... ( Μια η συννεφιά ,μια το φως της σελήνης, μια ο οχι καλός τόπος για παρατήρηση δε μ αφήνουν να προχωρήσω στα ενδότερα...) Ψάχνω για τρόπους για να αυξήσω λίγο την ..(πως να το πω).... να βλέπω πιο καθαρά....!!!! Εχω δει απο το χωριό μου μόνο συμπλεγμα απο αστέρια , τα οποία δε μπορω να δω με γυμνό μάτι,αλλα μέχρι εκεί.Ουτε μορφή ούτε νεφέλωμα.Τίποτα.Οτι και αν είδα ήταν με μορφή αστεριων όπως φαινονται και με το μάτι.Κουκίδες..Μη ρωτήσετε τι είδα...!!!! :) ... δε ξέρω...!! Επειδή εχω ρομποτικό τηλεσκόπιο ( :/ ) πετάχτηκα μέχρι τον Δια αλλά τον 'εβλεπα όπως βλέπω ενα αστέρι...μικρο-αστέρι με τον SP 9.7 ...κάτι άλλο δεν έχω δει , αλλά πιστεύω πως σε αυτό φταίει το οτι δεν έχω πάει κάπου με απόλυτο σκοτάδι ( like movie...pitch black )!!!. Εχω το DS 2130 LNT και θέλω για αρχή να πάρω φιλτρα για.... σελήνη και για να βλέπω καλύτερα... για ευκρίνεια...δε ξερω πως λέγονται. Συγκεκριμένα μοντέλα για το DS 2130 ?Κάτι άλλο για καλύτερη παρατήρηση ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Καθαροί Ουρανοί για όλους....!!!!!!! :)

DSCN4309.JPG.e0825557a2dbe3d15de023d630ac5ae7.JPG

DS 2130 New LNT 130mm L=1000mm

Αναμνήσεις απο το μέλλον
Δημοσιεύτηκε
Είσαι σίγουρος ότι τον είδες σαν μικρό αστέρι!!?? Ο Δίας κάνει μεγάλη αίσθηση όταν το βλέπεις για πρώτη φορά!! Συνοδεύεται και με τους δορυφόρους του και φαίνονται και οι ζώνες του! Το goto είσαι σίγουρος ότι σε πάει σωστά? Δοκίμασε το m42 το οποίο είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην το δεις ακόμα και μέσα στην πόλη! To έχω με πολύ μικρότερο τηλεσκόπιο 70mm μέσα στην πόλη! Όσο για τα φίλτρα πάρε ένα φίλτρο σελήνης το οποίο δεν έχει πάνω από 15 euro και για νεφελώματα πάρε η UHC ή O-III. Το παν είναι να ξέρεις τι είναι αυτό που βλέπεις! Λες ας πούμε ότι είδες ένα σμήνος από αστεράκια..κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ανοιχτό και γι'αυτό ίσως δεν σε εντυπωσίασε! Μπες σε διάφορα αστρονομικά site και δες πια ουράνια αντικείμενα είναι αυτή την εποχή στα καλύτερα τους! Αν έχεις πρόσβαση σε σκοτεινό ουρανό ακόμα καλύτερα αλλά και μέσα στην πόλη θα δεις αρκετά πράγματα που θα σου δώσουν την ώθηση! Καλή συνέχεια!
Δημοσιεύτηκε
Δεν ήμουν σίγουρος για τον Δια...Στον ουρανο ήταν πολυ φωτεινο...Εκανε διαφορα... Εβαλα to goto να πάει στον Δια και συμάδεψε εκεί. Για το σύμπλεγμα που είδα στο χωριό μου....θυμάμαι τον παππού μου που μου έλεγε οτι αυτο που φαίνεται σα νέφος, που βλέπουν το βράδυ ,το λένε Ιορδάνη ποταμό...και είπα να το δώ κάπως πιο κοντα...!!! :) ...
Αναμνήσεις απο το μέλλον
Δημοσιεύτηκε

Όταν λες ότι ήταν πολύ φωτεινό και έκανε διάφορα τι εννοείς? Τρεμόπαιζε? Μήπως ήταν ο Σείριος? Το πιο λαμπρό αστέρι του ουρανού! Ο δίας επειδή είναι πλανήτης δεν τρεμοπαίζει τόσο ώστε να κάνει διάφορα..!! Απλά είναι πολύ φωτεινός και κάνει την διαφορά. Άρχισε να διαβάζεις κανένα βίβλιο ώστε να ξέρεις τι είναι αυτό που βλέπεις και πάνω απ'όλα να μάθεις τους αστερισμούς! Πάρε και χάρτες του ουρανό θα σε βοηθήσουν πολύ! Κατέβασε και ένα πρόγραμμα πχ stellarium και σιγά σιγά θα τα μάθεις όλα! Και εγώ goto έχω τώρα αλλά αν στην αρχή αν δεν είχα το χειροκίνητο δεν θα ήξερα τώρα που είναι η ανατολή και που η δύση.Με το goto μόνο δεν μπορείς να κάνει δουλειά!!

ΥΓ. Εστιάζεις έτσι?

Δημοσιεύτηκε
αυτο που φαίνεται σα νέφος, που βλέπουν το βράδυ ,το λένε Ιορδάνη ποταμό...

Αυτό που έλεγε ο παππούς σου δεν είναι τίποτα άλλο από τον Γαλαξία που φαίνεται σαν νεφελώδης ζώνη στον ουρανό με γυμνό μάτι.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Ναι...εστιαζω κανονικα...!!!!

Υ.Γ. στην αρχή εννοώ ..." εκανε διαφορα" = " έκανε διαφορά" ... :) (βάλε και κανα τόνο,μη λυπάσαι το μελάνι...:)

Την απόδειξη χ=y=1 την 'εψαχνα πολυ καιρό ..... τα σπάει......οτι πρέπει για testάκι!!!!

Αναμνήσεις απο το μέλλον

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης