giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Είναι ένα ερώτημα που με απασχολεί... Ειδικά οι DSLR που έχουν χρησιμοποιηθεί από αστροφωτογράφους με τις μακρόχρονες εκθέσεις δεν έχουν "ψημένο" τον αισθητήρα τους; 5 λεπτά έκθεση ισοδυναμεί με 37.500 τυπικές εκθέσεις του 1/125 του δευτ. Πιθανολογώ ότι οι DSLR που χρησιμοποιήθηκαν για αστροφωτογραφία κατά κόρον τα έχουν φάει τα ψωμιά τους; ή κάνω λάθος; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Δανεικό απο άλλο forum The only way a sensor (CMOS or CCD) can be "burned" is by leaving it exposed directly to the sun for a long period of time. If you accidentally leave the shutter open while the camera is pointed at the sun, the heat generated (by the sun hitting the sensor, *not* by any electricity in the sensor) can melt the RGB filters (which are a thin membrane over the microlenses) and ruin the sensor's ability to take color images. Otherwise, there is no "burn out" from long exposures of any kind. None. Your sensor can quite easily do hours-long exposures with no effect to the sensor at all, as long as you're not pointing it at the sun. And long exposures don't cause any kind of heat from electricity to build up in the sensor -- the heat actually comes from the surrounding circuits, not from the sensor itself. And what the heat does is simply increase dark current (which shows up in images as "hot pixels"), it doesn't harm the sensor in any way. Πιιθανολογώ οτι μεγαλύτερο πρόβλημα θα είχαμε με 37.500 καρέ του 1/125 στον "καθρέφτη" της μηχανής. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
evansg Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Σκέφτεσαι αναλογικά Είναι ένα ερώτημα που με απασχολεί... Ειδικά οι DSLR που έχουν χρησιμοποιηθεί από αστροφωτογράφους με τις μακρόχρονες εκθέσεις δεν έχουν "ψημένο" τον αισθητήρα τους; 5 λεπτά έκθεση ισοδυναμεί με 37.500 τυπικές εκθέσεις του 1/125 του δευτ. Πιθανολογώ ότι οι DSLR που χρησιμοποιήθηκαν για αστροφωτογραφία κατά κόρον τα έχουν φάει τα ψωμιά τους; ή κάνω λάθος; http://celestialpixels.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Τα μηχανικά μέρη σίγουρα φθείρονται από τις πολλές εκθέσεις... ωστόσο η θέρμανση του αισθητήρα (ή έστω των άλλων ηλεκτρονικών μερών) είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν οδηγεί σε "γήρανση"...Πάντως από την άλλη θεωρώ τις ψηφιακές μηχανές κάτι σαν τους υπολογιστές, δηλαδή αναλώσιμες. Δεν θα έλεγα το ίδιο για τις αναλογικές Nikon μου.Υπό αυτή την έννοια ίσως είναι καλύτερη (πιο συμφέρουσα αγορά) μια μεταχειρισμένη. Δεν αγοράζεις μηχανή για μια ζωή πια όπως με τις αναλογικές. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2010 Παντως απο αυτα που εχω ακουσει απο αλλους πιο γρηγορα χαλαει το κλειστρο παρα ο αισθητηρας. Τα κλειστρα συνηθως ειναι εγγυημενα για 150 χλιαδες ληψεις .Μεχρι τοτε, απο αυτα που εχω ακουσει , ο αισθητηρας δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα . Εινα πιθανο να γινεται αυτο που λεει ο Γιωργος , αλλα το θεμα ειναι στις ποσες ληψεις . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2010 Πολύ ενδιαφέρον θέμα άνοιξες Γιώργο! Νομίζω πως είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αστροφωτογραφία με την αγορά κάποιας μεταχειρισμένης DSLR, αλλά διστάζουν γιατί δεν γνωρίζουν τι θα τους βγει στην πορεία.. εγώ για παράδειγμα, προτίμησα να αγοράσω μια οικονομικότερη αλλά καινούρια DSLR, (Pentax K-x)διότι θεώρησα πως ήταν λιγάκι ρίσκο το να αγοράσω μια μεταχειρισμένη Canon π.χ. (άσχετα αν το "πληρώνω" τώρα.. )Για να δούμε.. τι θα μας πουν και οι πιο έμπειροι αστοφωτογράφοι μας λοιπόν!! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα