Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Διάβασα σε ένα προηγούμενο post

Τώρα που έρχεται καλοκαίρι λέω να αγοράσω μια ψηφιακή της οποίας να βγαίνει ο φακός για να την τοποθετώ στο τηλεσκόπιο

Υπάρχει η περίπτωση εάν έχω μια ψηφιακή της οποίας ο φακός δεν βγαίνει να την προσαρμόσω στο τηλεσκόπιο και αν ναι με ποιο τρόπο και τι κόστος; Μήπως μιλάμε για camera adaptors;

ευχαριστώ

υπενθυμίζω ότι έχω έναν Dobs 8''

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που λές μπορεί να γίνει με τη βοήθεια κάποιων adapters.

Στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με την afocal μέθοδο αστροφωτογράφισης δηλαδή τηλεσκόπιο+προσοφθάλμιο+φωτογραφική μηχανή με φακό.

Βέβαια μπορείς αν θές να συνδέσεις τη μηχανή piggy back στο τηλεσκόπιο.

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Stelaras1 γειά σου.

Στην φωτό είναι ο adapter της Orion.

Μπορείς να φωτογραφήσεις την σελήνη και τον ήλιο(πάντα με φίλτρο) εξαιρετικά, αλλά τίποτα περισσότερο, εξάλου δεν βοηθάει και το dob.

OrionSteadyPixCameraMount.jpg.0c793d333fde6a55f1691f50400e8b44.jpg

SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Δημοσιεύτηκε

Οσον αφορα τους ανταπτορες, οι καλυτεροι ειναι αυτοι που σου επιτρεπουν να τους βιδωσεις στα σπιραλ του φακου. Για παραδειγμα, ειμαι κατοχος της Nikon Coolpix 995 και οι ανταπτορες της εταιρειας ScopeTronix βιδωνουν απευθειας στον φακο της CP995.

Παρολο που η τεχνικη της θετικης προβολης (afocal projection) δεν ειναι και η καλυτερη, σου επιτρεπει να εχεις επιλογη μεγενθυσης με το αναλογο προσοφθαλμιο.

Εχω βγαλει αρκετες πολυ καλες φωτογραφιες με την μεθοδο της θετικης προβολης αλλα χρειαζεται δουλεια (και λιγο κοπο).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Επίσης υπάρχουν δυο αντάπτορες που διατίθετνται από την aktis: α) ο Vixen DGC Universal Adaptot ο οποίος προσαρμόζεται σε προσοφθάλμια 1.25΄΄ και β) ο Baader Microstage 6030 που κάνει και για προσοφθάλμια 2΄΄.
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας

Προφανώς ο πιο απλός τρόπος (αν και όχι ο καλύτερος) που είχα σκεφτεί είναι

αυτός που περιγράφει ο Aristarchus..

αναρωτιέμαι αν μπορούν με αυτόν τον τρόπο να βγουν ικανοποιητικές φωτό

Δημοσιεύτηκε
αναρωτιέμαι αν μπορούν με αυτόν τον τρόπο να βγουν ικανοποιητικές φωτό

Θα μπορεσεις να βγαλεις ΠΟΛΥ καλες φωτογραφιες και εχω αφησει πολλα δειγματα (συνδεσμους) εδω στο Αστροβοξ. Λυπαμαι που δεν θυμαμαι σε ποιο μηνυμα αφησα τους συνδεσμους αλλα πιστευω να αξιζει τον κοπο να το βρεις.

Αν εισαι κατοχος προσοφθαλμιων TeleVue, υπαρχει και ιδικος ανταπτορας που βιδωνει στο προσοφθαλμιο.

Το μονο προβλημα ειναι οτι χρειαζεται δουλεια για να βγουν οι καλες φωτογραφιες με θετικη προβολη.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

giorgosgr

έβγαλα προχτές με κάποιες δοκιμές που έκανα με μια ψηφιακή φωτ. μηχανή ανάλογες φωτό του φεγγαριού με αυτή που έβγαλες και πορώθηκα

Άρχισα λοιπόν να μπαίνω στην λογική της φωτογράφησης αν και αρχικά θα έλεγα πως δεν με ενδιέφερε καθόλου...

τώρα όμως :)

Δημοσιεύτηκε

Stelaras1,

όλες οι φωτογραφίες που έχω δημοσιεύσει μέχρι τώρα στο astrovox (κατηγορία "'Ηλιος-Σελήνη") είναι με την afocal μέθοδο, δηλ. με την ψηφιακή μηχανή να κοιτάζει μέσα από τον προσοφθάλμιο. Δείγματα εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/album_cat.php?cat_id=3&sort_method=pic_time&sort_order=DESC&start=60

Διάβασε τις περιγραφές για να πάρεις μιά ιδέα για τον τρόπο λήψης.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω μια δική σου αστροφωτογραφία και μάλιστα ψηφιακή :shock: :shock: :?: !!!

Εύχομαι σύντομα να πορρωθείς εντελώς :!: :lol:

Είμαι βέβαιος ότι με την εμπειρία που έχεις, εύκολα θα μπορούσες να πετύχεις εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δημοσιεύτηκε
Ουσιαστικά από ότι καταλαβαίνω με την afocal σταθεροποιούμε την camera πάνω από το προσοφθάλμιο με κάποιο adaptor. Από ότι είδα οι περισσότερες φωτό που έχετε βγάλει με αυτόν τον τρόπο είναι κυρίως λαμπρών σωμάτων (πχ φεγγάρι- Ήλιος κτλ). Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να πάρουμε και ικανοποιητικές φωτό από γαλαξίες ή πλανήτες;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης