just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Γεια σας,Είμαι κάτοχος μιας meade DSI colour, την οποία αγόρασα μεταχειρισμένη πριν από 3 χρόνια και την έχω χρησιμοποιήσει μια φορά... Χθες αποφάσισα να πειραματιστώ, αλλά ανακάλυψα ότι η εικόνα που δίνει η DSI στο PC είναι ένα χαοτικό άσπρο χιόνι, με κάποιες μαύρες γραμμές να διαπερνούν την εικόνα που και που (θα ανεβάσω print-screen) .. Αυτό σημαίνει ότι είναι εντελώς αχρηστεμένη? Έχουν καεί όλα τα Pixel? Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο? Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
hunter155 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Ρε Μίτσο ποιός σε έχει καταραστεί ήθελα να ξερα Άλεξ Λομπάνοβ
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 εαν κανεις κατα την διαρκεια της ημερας με μεγαλους χρονους εκθεσης, ακομα και 1 sec, θα βλεπεις τα παντα ασπρα. δοκιμασε με μικρους χρονους πχ. 0.01 - 1 sec. επισης κανε τις δοκιμες τηα καμερας σε σχετικα σκοτεινο χωρο και σκεπασε-ξεσκεπασε με το χερι σου την καμερα να δεις εαν αλλαζει η φωτεινοτητα Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
sportikus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Έχεις το envisage το πρόγραμμά τις Meade? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
roryt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Καλώδιο; Η πορτα ειναι USB2 ; drivers ; βεβαιωσου οτι ο driver ειναι καινουργιος , C:\Program Files\Meade\AutostarSuite\Envisage\Driver\2k - xp\Update\ -> δεξι κλικ στο DsiUsb.sys -> Properties -> Details , πρεπει να λεει 1.6.0.0 και 2008-01-15 . Για να εισαι σιγουρος δες το ιδιο και στα ιδια ακριβως αρχεια στο C:\Program Files\Meade\AutostarSuite\Envisage\Driver και στο c:\windows\system32. Αλλιως κατεβασε τα τελευταια απο την Meade. Αλλιως, τι να πεις κανεις; Για δοκιμασε και απο το PHD ή το nebulosity που -θεωρητικα- παιζουν με δικο τους κωδικα
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Αλεξη: ναι, μαλλον καποιος με εχει καταραστει... Κωστα: Οχι, δεν εκανα τη μερα, χθες το βραδυ τι δοκιμασα, μαυρος ουρανος και το τηλεσκοποιο να κοιταει στο ζενιθ... Επισης δοκιμασα και με κλειστο καπακι και εκανε τα ιδια, οποτε αλλου ειναι το προβλημα.... sportikus: Εχω το προγραμα που δινει η Meade το autostarsuite, αλλα δοκιμασα και απο το PHD. roryt: Καλωδιο δε δοκιμασα αλλο, θα δοκιμασω. Η USB ηταν 2.0 . Δοκιμασα και με PHD και εκανε τα ιδια.... Οσο για τα drivers θα τσεκάρω αν εχω τα καινουρια.. Θα αναιβάσω αυριο το printscreen να καταλαβεται περι τινος πρόκειτε... Ευχαριστω, για την αμεση ανταπόκριση Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
m 51 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Καλησπέρα σύναστρε και ''γείτονα'' (μένω Χαλάνδρι στην Πεντέλης) just_jim. Και καινούργιο να το αγόραζες, κάποια στιγμή θα σου το έκανε ούτως ή άλλως αυτό, ιδιαίτερα το απλό έγχρωμο DSI, αυτό που είχα και γω πριν από 3.5 χρόνια. Δοκίμασα εκθέσεις μικρού χρόνου για να δω τι θα κάνει, άλλαξα καλώδια 2 φορές, και πάλι τα ίδια. Μετά, αγόρασα την ΑΤΙΚ και βρήκα την υγειά μου. Μου έκανε ακριβώς τα ίδια που κάνει και σε σένα, και ακόμα και με πολύ μικρούς χρόνους, της ταξεως του 0.01sec. Το USB καλώδιο νομίζω ότι ήτανε το απλό, δεν είμαι σίγουρος. Αλλά και το απλό να είναι, αν έχεις θύρα USB 2.0 στον υπολογιστή, θα παίζει καλύτερα.Στην περίπτωσή μου τότε, αφού το τσέκαρα πολλές φορές, αποφάσισα να το στείλω ξέρεις στο Νομικό (ανάθεμα την ώρα), ο οποίος μου το κράτησε 2 μήνες, με κορόιδεψε ότι και καλά το έστειλε Γερμανία να το κοιτάξουνε. Όταν πέρασε το δίμηνο, πήγα στο μαγαζί του και μου λέει ''το έστειλα και μου έιπανε ότι δεν έχει τίποτα''. Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι βρωμάει με την πάρτη του, και μετά, ψάχνοντας, έμαθα για τις περίφημες υπηρεσίες της Μηντ και των αντιπροσώπων της ανά τω κόσμω. Έχω και άλλη αντιμετώπιση άσχημη από τον εν λόγω ''αντιπρόσωπο'' που ίσως δεν έιναι της παρούσης να αναφερθώ (σε κάποιο αρκετά παλιό μου ποστ έχω αναφερθεί σχετικά). Η συμβουλή μου, ως κάτοχος Μηντοσκοπίου επί 7ετίας, είναι να μείνεις όσο πιο μακριά μπορείς από αυτό τον άνθρωπο, γιατί είναι μαθηματικά επιβεβαιωμένο ότι θα την πατήσεις και συ όπως και αμέτρητοι άλλοι. Όσο αγοράζεις είναι καλά, αλλά όταν θελήσεις επισκευή.... απλά ΦΥΓΕ! (και όχι, δεν κάνω δυσφήμιση. Τι πιο αληθινό από την ίδια την πραγματικότητα....) Μίλαγα με έναν Αγγλο προ εβδομάδος, και μου είπε πολυ χαρακτηριστικά ότι οι Meadeέμπορες δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι, και επιπλέον, αν στείλεις μέιλ στην ίδια τη Meade για να θέσεις το πρόβλημά σου, το πιθανότερο - αν όχι απόλυτα σίγουρο - είναι ότι δε πρόκειται να λάβεις απαντηση ούτε όταν ο Μ31 συγχωνευτεί πλήρως με το γαλαξία μας (το νωρίτερο, χωρίς ΚΑΜΙΑ υπερβολή). Κλασικές Μeadeιές....Και από κάτι τέτοιες προσωπικές εμπειρίες, έχω γίνει ορκισμένος ΑντιMeademan. Απλά πρόσεχε σε ποιόν θα απευθυνθείς για την επισκευή της βλάβης σου - αν σκοπεύεις να κάνεις κάτι τέτοιο -. Καλύτερα να ρίξεις 450 ευρώ και να αγοράσεις μια ΑΤΙΚ 16 IC, σαν τη δική μου δηλαδή, από την οποία θα μείνεις τρομερά ευχαριστημένος - εγώ την έχω χρησιμοποιήσει και για φωτομετρία για exoplanet transit - και η υποστήριξη από τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο είναι ΤΡΟΜΕΡΗ, απλά γιατί ο τύπος ΞΕΡΕΙ, και δεν είναι ένας απλός έμπορος αστρονομικού εξοπλισμού (μιλάω για τον Ηλιόπουλο στην ΑΚΤΙS, βεβαίως βεβαίως, χωρίς να αποσκοπώ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ σε διαφήμιση). ΥΓ: Ελπίζω να μην έχουμε κανα κρούσμα επίθεσης από κανενα φανατικό Meadeάκια.... Φιλικά,Γιάννης Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2010 Ευχαριστώ Γιάννη για τις συμβουλές σου... Θα τις λάβω υπόψη μου ... Μακριά από Meade Δεν έχω ακόμα ωστόσο αρκετά μεγάλο κεφάλαιο ώστε να προμηθευτώ μια atik, με το καιρό πιστεύω θα τα καταφέρω όμως.... Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
roryt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Θα διαφωνο-συμφωνισω Εχουν περασει απο τα χερια μου 1 DSI C και δυο DSI I Pro - την μια ακομη την εχω και την προσεχω σαν τα ματια μου - μεταχειρισμενες παντα απο αστρομαρτ (αυτο ελειπε ) Ξερω αλλους (πχ Ηλιας) που ειχαν ολα τα μοντελα κατα περιοδους.Δεν ειναι το προϊον καθάυτο, οι καμερουλες εχουν βγει μικρες και βολικες παρα τα οποια προβληματα. Μια φορα ακουσα για παρομοιο προβλημα (Βασιλης) και την εδωσε πισω (παλι μεταχειρισμενη) αφοτου τραβηξε και αυτος τον ταραχό του με την αντιπροσωπια. Μεταξυ μας, περισσοτερα ξερω εγω για το πως δουλευει μεσα η καμερα (γιατι εχω ανακατευτει σε συγγραφη κωδικα οδηγων για λινουξ) παρα η Γερμανικη αντπροσωπια (στον Βασιλη λεγανε κατι π@π@r13$ που δεν χρειαζεται να τις αναφερω και στην ουσια του ζηταγανε να την αγορασει απο την αρχη). Παιδια, βαλτε το σε σωστο πλαισιο, ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (ΙΜΗΟ) για οδηγηση (Ι και ΙΙ ) για τα λεφτα τους στην αγορα των μεταχειρισμενων. Απο εκει και περα Φιλε μην την παρατας ακομη, ψαχτην λιγο παραπανω. Ειναι λιγο ευαισθητες σε μετρια καλωδια και πορτες, θελουν τους καινουργιους οδηγους, αλλα εγω την Pro μου δεν την αλλαζω.
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Καλά προφανώς δε θα την πέταγα προτού προσπαθήσω τα 3-4 βασικά πράγματα που μπορεί να την επιδιορθώσουν, απλά δε θα μπλεχτώ σίγουρα με την αντιπροσωπία Τώρα, αν δοκιμάσω, Drivers, ports 2.0 kai καινούριο καλώδιο και δε γίνει τίποτα, αν θες μπορούμε να κανονίσουμε να στη στείλω να δεις αν μπορείς να κάνεις εσύ κάτι εκεί μέσα, και αν όχι, χάρισμα σου για ανταλλακτικά.... Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Να κάνω μια ερώτηση.. Jim, τι εστιακή έχει το τηλεσκόπιο, και τι χρόνο έκθεσης χρησιμοποίησες και έβγαλε άσπρες γραμμές;Επίσης πως ξέρεις ότι ήταν εστιασμένη;Στη θέση σου θα δοκίμαζα την ημέρα σε εσωτερικό χώρο να δω αν αλλάζει η μορφή της εικόνας στο Evinsage με εκθέσεις των 0,01sec ή λίγο παραπάνω. Αν παίρνεις τα ίδια counts (και μορφή εικόνας γενικά) ανεξαρτήτως τι έκθεση χρησιμοποιείς με ανοιχτό το καπάκι και με κλειστό το καπάκι τότε, ναι έχει πρόβλημα. Διαφορετικά αν η κάμερα για παράδειγμα δεν είναι εστιασμένη και το τηλεσκόπιο έχει αρκετή εστιακή τότε και με μερικά δευτερόλεπτα έκθεση ''χιόνια'' θα πρέπει να δεις.. Το επισημαίνω γιατί δεν είδα να δίνονται τέτοιες πληροφορίες παραπάνω, οπότε κρίνω ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την κάμερα προς το παρών. IK Observing System
sportikus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Και εγώ γιαυτό ρώτησα για το Evinsage...επειδή έχει και δυνατότητα για auto exposure αφού φυσικά εστιάσεις την κάμερα.Και η δικιά μου μόλις την βάλω στον τηλεφακό τον 300mm μόνο χιόνια και γραμμές δείχνει μέχρι να εστιάσει. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
roryt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2010 Πολυ σωστα τα ειπανε οι προλαλησαντες, αν δεν ειναι εστιασμενη δειχνει περιεργα.Βαλε αν εχεις κανενα φακο Μ42 βιδωμενο στο Τ και δες αν εστιασεις σε δωματιο με κανονικο φωτισμο και με πολυ μικρη εκθεση. Αν δεν εχεις βιδωτο, βαλε οτι εχεις, κρατοντας τον με το χερι, με Νικον και Κανον δουλευει και ετσι. Τωρα για επισκευη....αν την εχει "ακουσει" λογικα θα ειναι το CCD, οποτε το ξεχνας. Ποιο φτηνα θα βρεις μεταχειρισμενη στο αστρομαρτ (100-150 δολλαρια) απο τον αισθητηρα σαν ανταλακτικο στην λιανικη Αν δεν ειναι το CCD τοτε και παλι δεν εχεις πολλες δυνατοτητες γιατι ειναι δυσκολο να επεμβεις στην πλακετα αν δεν ξερεις ακριβως τι κανεις και δεν εχεις ηδη ανταλακτικα. Υποψην μην πιστεψεις κανενα αν σου μιλησει για αντικατασταση του firmware, το χαραχτηριστικο με αυτες τις καμερες ειναι οτι το firmware το στελνει ο υπολογιστης την στιγμη της συνδεσης και βρισκεται μεσα στο .SYS που σου ειπα. Για αυτο ειναι κρισιμο να δεις αν εχεις το τελευταιο: δεν ειναι μονο οδηγοι για τον υπολογιστη αλλα και firmware για την καμερα.
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Έτοιμοι να δείτε τα ποιο αψυχολόγητα αποτελέσματα?? Απολαύστε: Οι παρακάτω λήψης, έγιναν με την DSI καπακωμένη με το καπάκι της σε δωμάτιο σκοτεινό, με κλειστά φώτα.... 0,001 sec : 5 sec: 25 sec: Η δική μου η DSI δηλαδή όσο μεγαλύτερη έκθεση της κάνεις τόσο ποιο σκοτεινή βγάζει τη φωτογραφία... Αυτό πως στο καλό εξηγείτε?? (Ας μήν αναφερθώ στα δεκάδες καμένα Pixel... ) Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Jim, απόλυτα λογική είναι η συμπεριφορά! Μάλλον δεν έχεις ξαναδουλέψει ccd γι αυτό μπερδεύτηκες. Το ότι σου φαίνεται πιο σκοτεινή έχει να κάνει με το ότι η διακύμανση σκοτεινών και φωτεινών pixel είναι μεγαλύτερη απ΄οτι στην πολύ μικρή έκθεση και άρα απεικονίζονται ως μαύρα σε σχέση με τα hot pixels που έχουν τιμές κορεσμού. Τα καμένα pixel που λες, θα αφαιρεθούν με το να πάρεις darks. Χρειάζεται να αφιερώσεις κάποιο χρόνο και να ψάξεις πως λειτουργεί μια ccd camera. ΥΓ.Να έχεις υπ' όψιν μόνο ότι darks της ίδιας έκθεσης με διαφορετική εξωτερική θερμοκρασία θα δίνουν μαύρα στίγματα στις εικόνες, γι αυτό θα χρειάζεται να ελέγχεις την εξωτερική θερμοκρασία και αν διαφέρει των προηγουμένων darks, να παίρνεις άλλα set. IK Observing System
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Εγώ την DSI την θέλω για οδήγηση... στην οδήγηση θα περνώ λήψεις ανά 10 sec? δε θα έπρεπε να περνώ ανά 1 (που με τη δική μου είναι αδύνατο). Επίσης, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί έχουν αυτή τη συμπεριφορά οι ccd? γιατί η λήψη του 1sec είναι πιο φωτεινή από αυτή των 25? Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Επίσης, εσύ δε μου πρότεινες να δοκιμάσω να κάνω λήψης των 0,01 sec με το Evinsage? Τι θα έπρεπε να δω από αυτές? Στη θέση σου θα δοκίμαζα την ημέρα σε εσωτερικό χώρο να δω αν αλλάζει η μορφή της εικόνας στο Evinsage με εκθέσεις των 0,01sec ή λίγο παραπάνω. Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Το ότι σου φαίνεται πιο σκοτεινή έχει να κάνει με το ότι η διακύμανση σκοτεινών και φωτεινών pixel είναι μεγαλύτερη απ΄οτι στην πολύ μικρή έκθεση και άρα απεικονίζονται ως μαύρα σε σχέση με τα hot pixels που έχουν τιμές κορεσμού. Το frame 0.001sec που πήρες λέγεται και bias frame. Δες εδώ: http://starshed.net/temp/CAL%20Files/ Οι bias εικόνες είναι έκθεσης 0,001sec και τα darks, 600sec. Έχει να κάνει με το πως αποτυπώνει η οθόνη τις αποχρώσεις του γκρι. Αν όλα τα pixel έχουν περίπου ίδια τιμή, θα έχουν "κοντινότερη" απόχρωση του γκρι άρα πιο φωτεινή εικόνα.Αν πάρεις dark τότε έχεις hot pixel, άρα κάποια pixel έχουν τιμές 65536 και κάποια 100. άρα τα δεύτερα θα φαίνονται μαύρα. Αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από το λεγόμενο "ιστόγραμμα", δηλαδή πως παρουσιάζει το πρόγραμμα την πληροφορία. Οδήγηση μπορείς να κάνεις, αν και η έγχρωμη dsi δεν είναι τόσο ευαίσθητη και θα χρειάζεται να βρίσκεις σχετικά φωτεινό αστέρι. IK Observing System
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Επίσης, εσύ δε μου πρότεινες να δοκιμάσω να κάνω λήψης των 0,01 sec με το Evinsage? Τι θα έπρεπε να δω από αυτές? Σου πρότεινα με ανοιχτό καπάκι και μικρές εκθέσεις 0,01 (όχι 0,001) ή παραπάνω ώστε να μην καίγεται η εικόνα, και να δεις αν αλλάζει η εικόνα καθώς την στρέφεις σε διαφορετικής φωτεινότητας περιοχές.Θα έπρεπε να βλέπεις να "αλλάζει" η κατανομή της φωτεινότητας στην εικόνα. Αν όση έκθεση και να βαζες όπου και να ''κοίταγε'' έβλεπε το ίδιο, τότε θα είχε πρόβλημα. IK Observing System
just_jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Λοιπόν, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, έκανα αυτά που μου είπες, και είχες απόλυτο δίκιο. Δοκίμασα και πρόχειρα στην Αφροδίτη που είχα εύκαιρη από το παράθυρο μου, εστίασα, και λειτουργούν όλα καλά... Ευχαριστώ και πάλι... Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα