Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Μήπως έχει χρησιμοποιήσει κανένας σας αυτό το κόλπο για τον Telrad;http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=4088&kw=telrad%20dew%20shield%20plus&st=2 Ισχυρίζονται (εκτός από προστασία για την υγρασία) ότι τον κάνει να προβάλλει σε ορθή γωνία, οπότε τέρμα τα σκυψίματα για στόχους κοντά στο ζενίθ ή και λίγο κάτω από αυτό...δεν ξέρω, περίεργο μου φαίνεται... Εδώ και ένα review από το Astromart.http://www.astromart.com/articles/article.asp?article_id=178 Από εμάς εδώ το έχει κανένας; Αξίζει τα 25 Δολλάρια; Το σκέφτομαι μαζί με κάτι άλλα μικροαξεσουάρ... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Τάσο, το πλεονέκτημα ερευνητών με φωτιζόμενους κύκλους, είναι ότι βλέπουμε το αντικείμενο στον ουρανό σε ευθεία γραμμή με τους κύκλους και το μάτι μας. Αυτό μας βοηθά όχι μόνο να σκοπεύσουμε ένα αντικείμενο αλλά να κινηθούμε προς κάποια κατεύθυνση με την περιφέρεια των 4 μοιρών. Αν αυτό γίνει υπό ορθή γωνία η ευκολία σκόπευσης χάνεται. Σωστά; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Κωνσταντίνε πολύ σωστά! Αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει στο συγκεκριμένο αξεσουάρ και δεν μπορώ να καταλάβω ΠΩΣ μεταβάλλεται η γνώριμη εικόνα της σκόπευσης με τον Telrad χρησιμοποιώντας αυτό και τον έξτρα καθρέπτη που έχει μέσα....πέπλο μυστηρίου... Το ρωτάω μπας και το έχει δει κάποιος από εμάς...κάνει τον Telrad RACI στυλ! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Τάσο αυτό ακριβώς το dew shield έχω για τον telrad. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά το καθρεφτάκι του και το δουλεύω σαν να είχα το απλούστερο μοντέλο της ίδιας εταιρείας. Άσε που το απλούστερο μοντέλο κλείνει καλύτερα και δεν αφήνει το κενό που αφήνει το "εξελιγμένο" μοντέλο λόγω της ύπαρξης του καθρέφτη..Ο μοναδικός λόγος που είχα προτιμήσει το συγκεκριμένο dew shield ήταν γιατί ήταν προσφορά σε ένα κατάστημα που έκλεινε, αν θυμάμαι καλά στα $15. Η εικονα στον καθρεφτη όταν το τηλεσκόπιο βλέπει ζενίθ ποτέ δεν με βόλεψε... Αν πρέπει να πάρεις κάποιο βιομηχανικό dew shield για τον telrad σου, θα σου πρότεινα να πάρεις το απλό μοντέλο. Εναλλακτικά έχει πάρει το μάτι μου ένα που έχει η OPT:http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=752&kw=telrad&st=2Είναι φθηνότερο και ειλικρινά μου φαίνεται και καλύτερο...Φιλικά,Ηλίας.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Λοιπόν θυμήθηκα που είχα το χαρτάκι με τις οδηγίες που ερχόταν με το dew shield. Πιστεύω ότι θα λύσει όποιες απορίες
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Ηλία με υπερκάλυψες, όπως πάντα βέβαια!! Χίλια ευχαριστώ...θα μείνω τελικά μάλλον στο μοντέλο το καφετί της Astrosystems...Να'σαι καλά για την βοήθεια! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Τάσο τυχαία έπεσα σε ένα χθεσινό review σχετικά με το Telrad Dew Shield+ και σε θυμήθηκα. Φρέσκο και με κατατοπιστικές φωτογραφίες. Καλό διάβασμα http://stargazerslounge.com/equipment-reviews/122598-review-telrad-dew-shield.html Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ θερμά που με θυμήθηκες, είδα και πως φαίνεται μέσα από τον καθρέφτη τελικά με το link σου! Θα το αποφύγω τελικώς, αυτό κάνει και ο άνθρωπος στο link, θα πάρω όπως είπα και στον Ηλία το κλασσικό http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=752&kw=telrad%20dew%20shield&st=2που τελικά μου είναι υπεραρκετό... Να'σαι καλά, λύθηκαν πλήρως οι απορίες μου στο ζήτημα! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2010 Καλώς να το δεχτείς Τάσο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα