Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!! Ας μπω κατευθείαν στο θέμα! Ο συλλογισμός μου είναι ο εξής…έχω το κλασικό sw dob 8” και την canon 550d! Δεν έχω παράπονο με το πεδίο μιας και ο αισθητήρας είναι αρκετά μεγάλος αλλά θα το ήθελα και λίγο μεγαλύτερο!! Πολύ χρήμα αυτή την εποχή για να πάρω κάποιο κοντό διοπτρικό δεν υπάρχει έτσι σκέφτηκα την λύση κάποιου focal reducer! Εδώ είναι που θέλω και την γνώμη σας..Ποιος πιστεύετε πως είναι ο κατάλληλος για τον συγκεκριμένο σωλήνα αλλά και πως θα πολεμήσω το πρόβλημα του back focus (κάποια ιδιοκατασκευή ίσως) που κατά πάσα πιθανότητα θα έχω αφού η dlsr ήδη εστιάζει οριακά!! Σας ευχαριστώ!
Δημοσιεύτηκε
για focal reducer το ειχα ψαξει και εγω και κατεληξα οτι δεν εχει νοημα να παρεις μιας και δεν θα εχεις μεγαλες διαφορες. τωρα για το back focus δοκιμασε να ευθυγραμμισεις την αραχνη με την βοηθεια ενος ηλεκτρονικου παχυμετρου. δηλαδη μετρα τις αποστασεις της αραχνης και ρυθμισε τες αναλογα. στο δικο μου ειδα οτι εχω μια μετατποπιση του εστιαστη προς τα εξω κατα 2-3 χιλιοστα αλλα δεν ξερω εαν θα ειναι αρκετο και μαλλον για σενα ειναι προς την λαθος κατευθυνση

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης