ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής και προσανατολίζομαι σταπαρακάτω μοντέλα. D70 (NIKON) και EOS300D (CANON).Κάποιοι που έχουν εμπειρία με τις μηχανές αυτές ποια θα πρότεινανως την καλύτερη αγορά για αστροφωτογράφηση?
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Λευτέρη, Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει τη Nikon D70, βλέποντας τα specification της μηχανής αυτής, πιστεύω ότι και αυτή η μηχανή πρέπει να είναι πολύ καλή για αστροφωτογράφιση. Από την άλλη πρέπει να ξέρεις ότι1. Και οι δυο μηχανές έχουν ατέλειες (π.χ. μη ευαισθησία στο Ha) και δεν συγκρίνονται με μια CCD αστρονομική μηχανή.2. Για πλανητική φωτογράφιση μια web cam αποδίδει καλύτερα.3. Είναι πολύ καλή επιλογή αν θες να συνδυάσεις ημερήσια φωτογράφιση και αστροφωτογράφιση.4. Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χρειάζεσαι να έχεις γνώσεις επεξεργασίας εικόνας καθώς και ευχέρεια χρήσης ειδικών προγραμμάτων (π.χ. δες DSLRFocus) Ελπίζω να βοήθησα,Κώστας ) “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Φίλε Κώστα ευχαριστώ για τη άμεση απάντηση!Την μηχανή την θέλω και για επίγεια φωτογράφηση επομένως καταλαβαίνεις γιατί δενενδιαφέρομαι προς το παρόν για ccd.Γνώσεις επεξεργασίας εικόνας δεν έχω αλλά σιγά σιγά θα ήθελα να αποκτήσω, έχειςκάποιο πρόγραμμα υπόψη σου? κάποιο site που θα μπορούσα να δω σχετικά με ταειδικά προγράμματα που αναφέρεις?Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Κάποιος που γνωρίζει τις μηχανές αυτές(έχει δουλέψει με αυτές)και πιστεύει ότι ηζυγαριά θα πρέπει να γείρει προς όφελος κάποιας?
Vegan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Φίλε Λευτέρη, Για προγράμματα ρίξε μια ματιά στην πρόσφατη συζήτηση: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=7619#7619
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Φιλε Λευτερη, Μερικες αλλες επιλογες με συνδεσμους θα βρεις και εδω: http://www.perseus.gr/Astro-Software.htm .... Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
sergios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2005 Λευτέρη αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία από τις δύο μηχανές που έχεις υπόψιν σου, από τα όσα έχω διαβάσει στο Cloudynights περί αστοφωτογραφίας με DSLR, κατάλαβα ότι η 300D είναι καλύτερη (για αστροφωτογραφία συγκεκριμένα, για καθημερινή χρήση δεν ξέρω).
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 Λευτέρη, Εγώ έχω την 300D και χρησιμοποιώ τα παρακάτω προγράμματα 1. photoshop CS2. DSLR Focus3. BreeyeBrowser Pro4. DSLR Remote Pro5. Ulead Smart saver Pro Κώστας “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 Φίλε Κώστα που(πως) μπορώ να βρώ το DSLRfocus?
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Δες εδώ http//www.dslrfocus.com/ “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Το site αυτό το είδα από του Αντώνη το link.Άλος τρόπος υπάρχει για απόκτηση του (ελληνική αγορά, κάποιο cd ίσως, ή βιβλίο)?
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Γειά σου Λευτέρη, Εγώ το κατέβασα από το site που σου έστειλα.Το πρόγραμμα αυτό είναι χρήσιμο αν διαθέτεις τηλεκοντρόλ για την ψηφιακή μηχανή ή καλώδιο που να επιτρέπει φωτογράφιση στο "BULB mode" της μηχανής. Θα σου πρότεινα όμως πρώτα να αγοράσεις τη μηχανή και μετά να κάνεις έρευνα για προγράμματα. Κάθε μέρα όλο και κάτι καινούργιο βγαίνει. Ότι άλλο θες πες μου, Κώστας “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα!! πολύ ωραία η ιστοσελίδα σου
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Εύχομαι κάποια στιγμή να τον γεμίσεις τον κατάλογο meiser στην συλλογή σου
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Να'σαι καλά, Εύχομαι και εγώ το ίδιο D “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα